MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1198 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1197 | 1198 | 1199 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 1198 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2018-01-22 18:43:07 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

niestety ale za PO takie organizacje mialy jak w niebie powstawaly i funkcjonowaly w najlepsze... teraz Pis sie wezmie za to dziadostwo nareszcie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kleszcz

Post #2 Ocena: 0

2018-01-22 18:55:48 (7 lat temu)

Kleszcz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-11-2014

Cytat:

2018-01-22 18:43:07, cris82 napisał(a):
niestety ale za PO takie organizacje mialy jak w niebie powstawaly i funkcjonowaly w najlepsze... teraz Pis sie wezmie za to dziadostwo nareszcie

I pozbawi sie elektoratu
Buhahaha
...a wiec kup sobie glupcze medalik na szyje, i nic ci sie nie stanie, i tramwaj nie zabije...

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #3 Ocena: 0

2018-01-22 19:10:54 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Jurek już jak rasowy pisowiec uruchomił drzewo genealogiczne by wytłumaczyć skąd są ci naziści.
Jak by tylko byli ze Śląska.
Pewnie Białystok to też dawniej Śląsk.
Cris82 to chyba brał te same pigułki co Mariolka po których tak bardzo ją głowa bolała.
Jak jej wypadła to się nachyliła po nią i wysprzęgliła głową w parapet.
Zaraz napisze że kibole też są z poparciem po.

Tu taka ciekawa rozmowa towarzyska:

Paweł Kukiz ostro zareagował na jeden z komentarzy pod swoim postem w serwisie społecznościowym.
- Niech Winnicki ukara swoich kolegów nazioli z Polski, a potem niech zajmuje się Ukrainą. Jak ktoś ma na swoim podwórku burdel, to niech sąsiada podwórkiem się nie zajmuje - napisał jeden z użytkowników do Kukiza.

Obrazek

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2018-01-22 21:18:50 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

a moze sam walnales za duza dawke wywaru z buraka
jesli nie potrafisz przyswoic faktow... zaczeli dzialac za PO dla ktorej liczylo sie wyludzanie kamienic w warszawie kazdy mial w doopie nazioli

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2018-01-22 22:47:08 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ja nie wiem Neuron jak Ty możesz bronić PO po tych wszystkich aferach, które wypłynęły i wypływają. Może nie bronisz ich bezpośrednio, ale pośrednio tak, atakując wszystko co PiSowskie i na każdy możliwy sposób za wszystko ich winisz. Ja rozumiem, że można ich nie lubić, sama jestem większą fanką Dody niż PiSu
i każdej władzy trzeba bacznie się przyglądać bo im nie można ufać, jak są u władzy, ale proszę Cię bronisz PO na serio czy dla hobby lub zabicia czasu? Tuska to kochają jedynie w Albanii i innych krajach pretendujących do EU, gdzie propaganda pro EU jest równa tej, jaką mieliśmy w Polsce w latach 90-tych. Obudź się chłopie

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #6 Ocena: 0

2018-01-22 23:52:30 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Cytat:

2018-01-22 22:47:08, SweetLiar napisał(a):
Ja nie wiem Neuron jak Ty możesz bronić PO po tych wszystkich aferach, które wypłynęły i wypływają. Może nie bronisz ich bezpośrednio, ale pośrednio tak, atakując wszystko co PiSowskie i na każdy możliwy sposób za wszystko ich winisz. Ja rozumiem, że można ich nie lubić, sama jestem większą fanką Dody niż PiSu
i każdej władzy trzeba bacznie się przyglądać bo im nie można ufać, jak są u władzy, ale proszę Cię bronisz PO na serio czy dla hobby lub zabicia czasu? Tuska to kochają jedynie w Albanii i innych krajach pretendujących do EU, gdzie propaganda pro EU jest równa tej, jaką mieliśmy w Polsce w latach 90-tych. Obudź się chłopie

Ja tylko czekam kiedy jakaś afera będzie w końcu udowodniona.
Bo zapowiadano wielkie audyty które miały potwierdzić afery i cisza.
Tak było głośno o wielkiej niegospodarności w kancelarii prezydenta i co?
I nic.
Gdzie te afery?
W Warszawie?
Jak zaczęli się rozkręcać to wyszło że już za kadencji L Kaczyńskiego nieźle się działo i zamieszani byli w to ludzie z pis.
Czyli wszystko to samo tylko nazwa partii się zmieniła.
Bo Amber?
Liczył ktoś ile poszło się ..... kasy z upadłych skoków i ile wywieziono za granicę?

Teraz to pis weźmie się za nazioli. *ROFL*
A kto będzie bronił pisu i pacyfikował przeciwników?
Wytną co wpadło w media resztę przykryją.

Tak dla wiadomości to kilka dni temu Jojo pozwolił tej samej organizacji na zbieranie kasy dla Walusia.
Myślałem że na podkoszulki z Che.

Czyja wina .
Oczywiście przez 8lat rządów po i psl.......blebleble
To kiedy pis doszedł do władzy?
Dwa tygodnie temu.

Ja bym nie chwalił się że jesteś fanką Dody a potem pisu.
Po tylu aferach i szantażach z nią w roli głównej....
80% ludzi tu na forum zawdzięcza tej durnej unii że chodzi normalnie po ulicy i nie musi bać się migracyjnych.
A ja pamiętam jak jeszcze były łapanki i np też Polacy pierzchali jak biały wan stawał na Shepherds bush.

Tak ze UE dała ciała z imigrantami i paroma jeszcze rzeczami to nie znaczy że jest do bani bo tylko sama Polska dzięki przyssaniu się do cycka z unijną kasą się zmieniła.
Popytać na wsiach a za co chłopie kopiłeś te maszyny rolnicze?
Raczej nie powiedzą że z kieszonkowego.
i nie pitolić o montowni w Polsce bo sam o tę montownię Morawiecki w Niemczech zabiega.

Tuska kochają tylko w Albanii?
Mi tam wisi czy go kochają.
Ale patrząc że jednak ma jakieś poparcie jeszcze w Polsce to pisząc że tylko w Albanii to ci w Polsce to kto?
Idziemy torem prawdziwego polaka?

Do góry stronyOffline

Kleszcz

Post #7 Ocena: 0

2018-01-22 23:57:29 (7 lat temu)

Kleszcz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-11-2014

Cytat:

2018-01-22 22:47:08, SweetLiar napisał(a):

Prawda jest taka ze albanczycy niezaleznie po ktorej stronie granicy mieszkaja to najbardziej zaklmany narod w europie. O ile to jeszcze jest europa.
I to sie udziela.
Jeszcze niedawno ue z tuskiem na czele byla cacy bo rewitalizowala kielce. Nawet norwegia byla zachwycona.
Coz decyzja zapadla,wracamy do pl i trzeba krakac jak inne wrony.

[ Ostatnio edytowany przez: Kleszcz 23-01-2018 00:01 ]

...a wiec kup sobie glupcze medalik na szyje, i nic ci sie nie stanie, i tramwaj nie zabije...

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #8 Ocena: 0

2018-01-23 00:10:52 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Spisek panie spisek....

Dodam jeszcze ze istniał wydział który monitorował takie organizacje ale został zamknięty przez pis.
Swoich "patriotów" mógł monitorować?

A tak do tej pory pis rozprawiał się z naziolami:

"Kolejni przedstawiciele rządu i PiS głośno mówią o swoim oburzeniu po emisji reportażu na temat organizacji "Duma i Nowoczesność". Problem w tym, że to obóz PiS, wspierające go media i kokietowani przez nich nacjonaliści ośmielili neonazistów. Gdy tylko ktoś alarmował o odradzaniu się tego nurtu w Polsce, zakrzykiwano go i oskarżano o atakowanie polskich patriotów.
Tort na 128. urodziny Adolfa Hitlera, hajlowanie i paląca się swastyka - to najbardziej dojmujące obrazki z reportażu TVN o organizacji "Duma i Nowoczesność". Ale zaraz po emisji obok głosów oburzenia i apeli o działanie pojawiły się głosy dezawuujące reportaż. Podstawową metodą używaną przez polityjów PiS i wspierających ich publicystów jest rozwadnianie tematu przez włączanie do dyskusji o filmie komunizmu. Internauci przypominają też okładkę jednego z niedawnych numerów tygodnika "DoRzeczy", który przekonywał, że "Hitler był lewakiem".
Z kolei poseł Robert Winnicki (wybrany z list Pawła Kukiza) próbuje skierować sprawę z obszaru polityki na kwestie medyczne, wysyłając bohaterów nagrań do psychiatry. - TVN próbuje to przykleić Ruchowi Narodowemu, jednak myślę że w dłuższej perspektywie nie przyniesie to większego skutku - mówi w rozmowie z DoRzeczy.pl. Tymczasem współzałożyciel "Dumy i Nowoczesności" Jacek Lanyszny to jednocześnie szef Ruchu Narodowego w województwie śląskim (zrezygnował z członkostwa po ujawnieniu nagrań).

Wiele wysiłku wkłada się też w to, by udowodnić, że PiS nie ma nic wspólnego z odradzaniem się nacjonalizmu i neonazizmu w Polsce. "Dlatego sprzeciw budzi to, co telewizja TVN próbuje robić przy tej okazji: obarczanie obozu rządzącego odpowiedzialnością za ekscesy grupki neonazistów. To skandaliczne i nieuprawnione" - pisze Michał Karnowski na wPolityce. "Poprosiłbym jakiś konkret. Nie było takich wypowiedzi w odniesieniu do grup neonazistowskich" - dodaje.

Niechlubna historia
Pod koniec 2016 roku Mariusz Błaszczak zlikwidował działający w MSWiA od 10 lat zespół ds. Ochrony Praw Człowieka, który zajmował się monitorowaniem i wyłapywaniem przestępstw z nienawiści. Skarżył się na niego Robert Winnicki w interpelacji poselskiej. Korzystając z uprawnień posła poskarżył się w interpelacji na działania szefowej zespołu, która określiła mianem neonazistowskich Zespół Nordica, Stowarzyszenie "Duma i Nowoczesność" oraz grupy Autonomicznych Nacjonalistów. "Są legalnie działającymi w Polsce podmiotami prawnymi lub jednostkami nie posiadającymi osobowości prawnej. Zespół Nordica był kilkukrotnie nagradzany za swoją twórczość m.in. na Festiwalu Piosenki Patriotycznej w Kraśniku" - pisał Winnicki. "Nie do zaakceptowania jest sytuacja, w której instytucje porządku publicznego pod pretekstem zapewnienia porządku publicznego – są wykorzystywane do prześladowań, zniesławień i pomówień kierowanych wobec działających legalnie środowisk narodowych" - przekonywał poseł.
W odpowiedzi Jarosław Zieliński, zastępca Błaszczaka, pisało o przeprowadzeniu rozmowy dyscyplinującej z pracownikiem, a zespół został zlikwidowany, natomiast jego uprawnienia przekazano do innych komórek resortu. Z kolei Beata Szydło zlikwidowała Radę ds. Przeciwdziałania Dyskryminacji Rasowej w KPRM, powołaną w 2011 roku.

Łagodna prokuratura
Oburzenie budził też komentarz rzeczniczki PiS do pobicia działacza KOD przez członków Młodzieży Wszechpolskiej. "To sytuacja, która nie powinna mieć miejsca, ale też ich rozumiem" - powiedziała Beata Mazurek, dzisiaj wicemarszałek Sejmu. Młodzież Wszechpolska miała też problemy w swoich szeregach - jej działacz Mateusz Pławski tuż po Marszy Niepodległości stwierdził, że jego organizacja optuje za "separatyzmem rasowym", a "osoba czarnoskóra nie jest Polakiem". Gdy sprawa przycichła, okazało się, że wobec działacza nie wyciągnięto właściwie żadnnych konsekwencji.

Wiele jest też przykładów skandalicznych decyzji prokuratorów, którzy ignorowali doniesienia o propagowaniu faszyzmu. W grudniu 2016 roku prokurator z Białegostoku odmówił wszczęcia śledztwa ws. imprezy neonazistów ze stowarzyszenia Zadruga, którzy spalili swastykę. Według prowadzącej śledztwo to słowiański symbol swargi. W tym samym roku nie wszczęto też śledztwa ws. marszu ONR w Białymstoku, w którym brał udział były już ksiądz Jacek Międlar. Na spotkaniu krzyczano m.in. "A na drzewach zamiast liści będą wisieć syjoniści", ale prokurator tego nie słyszał.
Spisek
Niektórzy publicyści z otoczenia PiS przekonują też, że to ustawka TVN, a neonazizmu w Polsce nie ma. Tak uważa Ryszard Makowski, publikujący w tygodniku braci Karnowskich, podobne wątki można też znaleźć na twitterowym koncie Krzysztofa Wyszkowskiego, wybranego przez PiS do Kolegium IPN. Czczony przez PiS opozycjonista zaledwie kilka dni temu gościł w Pałacu Prezydenckim na spotkaniu noworocznym partii z prezydentem Andrzejem Dudą.
Wspomniany już poseł Winnicki ma zresztą długą historię zaskakujących wypowiedzi i interwencji. "W II RP była nadreprezentacja Żydów np. na kierunkach prawniczych w stosunku do procentowego udziału w społeczeństwie. Akcja wszechpolaków była zrozumiała i ultrademokratyczna" - mówił w 2012 roku o getcie ławkowym. Na kilka dni przed emisją filmu TVN tak reagował na zapowiedź stworzenia w Polsce muzeum chasydyzmu. "Przepraszam, ale nie pamiętam kto i kiedy spytał naród, suwerena o to czy chce by Polska została żydowskim disneylandem?" - napisał na Twitterze.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2018-01-23 07:01:27 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

osmielili nazustow tak ich osmielili ze musza sie ukrywac po lasach zeby odwalic jakis cyrk

dla mnie to jest w ogole jakis smiech na sali paru idiotow 2 laski na filmie popijaja vipa z biedronki i afera medialna na caly kraj ale niestety opozycja totalna wymusza reakcje premiera na byle pierdoly...

neuron kiedys ci watroba padnie od tej nalewki z buraka jezeli ty porownujesz skale reprywatyzacji za czasow lecha do tego co sie dzialo za PO to tak jakbys powiedzial ze teraz tez wyludzaja vat
oczywywista oczywistosc tylko ze ktos cos z tym robi a za PO byla atmosfera do krecenia lodow i taka jest prawda ale ninawiesc do pisu nie pozwala ci na to spojrzec trzezwo
dlaczego po przez 8lat nie wziela sie za handlarzy roszczen nie zrobili nic.......
neuronku doslownie nic : )

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #10 Ocena: 0

2018-01-23 08:23:45 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Tak tylko w lesie.
W lesie to złapało się kilku idiotów teraz reszta bardziej będzie ostrożna.
Jeszcze trochę z onr i innych trzeba wybrać.
Najlepiej zamknąć w kotle razem z anarchistami niech się kochają.

Ty tak o moją wątrobę się nie martw.
Sok z buraka jest zdrowy ale ten z pisowego to wylewam.
A pewnie za po to siedziałeś potulnie i nic nie komentowałeś z kolegami. Wtedy się o swoją wątróbkę nie martwiłeś?

Tak z ostatniej chwili.

Witamy nowego misiewicza.

23-letni Przemysław Bednarski został szefem gabinetu politycznego ministra środowiska Henryka Kowalczyka. Na stanowisku zarabia 7880 zł brutto.
Błyskawiczną karierę Bednarskiego opisuje "Super Express". Przed wyborami dorabiał m.in. jako doradca kredytowy. Po wygraniu wyborów przez PiS trafił do resortu skarbu, nad którym pieczę sprawował przez kilka miesięcy właśnie Kowalczyk. Później został jego doradcą w KPRM.
Bednarski, podobnie jak jego szef, pochodzi z okolic Pułtuska.
Kowalczyk został ministrem środowiska na początku stycznia. Zastąpił na tym stanowisku zdymisjonowanego w ramach rekonstrukcji rządu Jana Szyszko.
Wcześniej był przewodniczącym Komitetu Stałego Rady Ministrów.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 23-01-2018 08:27 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1198 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1197 | 1198 | 1199 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,