MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1192 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1191 | 1192 | 1193 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

Str 1192 z 2049

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2018-01-01 18:26:43 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2018-01-01 16:39:09, unreal napisał(a):
Jurny Jurek-przesadzasz ze swoimi wpisami,Jesteś po prostu prawicowym fundamentalistą.Daj juz spokój z tymi wstawkami o antysemityzmie i komunistach.

Prawda jest taka,że Polski rząd się ośmiesza za granicą i nie wykazuje ani odrobiny pokory wobec UE,a pokorę jakąś powinien mieć bo dostaliśmy od tej "zgniłej" unii kupę kasy na modernizację naszego kraju.I od razu proszę żebyś darował sobie wykresy i wywody,że więcej nam zabrano niż dostaliśmy bo to nie ma pokrycia z rzeczywistością.W moim mpk unia dopłaciła połowę kwoty żebym kupić nowe autobusy i tramwaje,dopłaciła do nowej linii tramwajowej.Skoro unia jest taka zła to powiedz mi dlaczego przed 2004 rokiem po ulicach jeździły zdezelowane jelcze i ikarusy? dlaczego na ul.Pułaskiego we Wrocławiu były takie dziury,że można było urwać koło? Skoro byliśmy bogatsi przed wstąpieniem do UE to dlaczego nie wyremontowano śmierdzącego moczem dworca we Wrocławiu? To wszystko zmeiniło się dopiero po wejściu do Unii.Wreszcie zaczęły obowiązywać jakieś standardy,które nakazują żeby budować coś porządnie i z głową a nie na odwal się.

To głos wołającego na puszczy. Zaraz zarzuci cię półmetrowym "uzasadnieniem" posklejanym z wynurzeń innych czubków podających się za "prawicę" (taką z czworaków, co to zabrać bogatym i dać biednym), obśmieje kontrydyskutanta (moderacja to zleje, choć to przeciw regulaminowi, ale że nie klął...), mnie powie coś o Michniku - i tak w kółko. Do zmęczenia materiału.

Abstrahując od tego, że próby przekonywania swoich adwersarzy w internecie nie mają najmniejszego sensu. Nie tylko ja tak uważam, ale tak pokazują badania. Daj sobie spokój.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2018-01-02 14:35:18 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2018-01-01 16:39:09, unreal napisał(a):
Jurny Jurek-przesadzasz ze swoimi wpisami,Jesteś po prostu prawicowym fundamentalistą.Daj juz spokój z tymi wstawkami o antysemityzmie i komunistach.

Ze jestem antykomunista to zgoda - ale antysemita? Bo napisalem, ze tatus Adama Michnika byl ukraincem zydowskiego pochodzenia, skazanym w IIRP? Co was wytykanie przynaleznosci do zbrodniczego systemu tak boli? nazwac Kiszczaka zbrodniarzem to fundamentalizm? Przeciez tak orzekl sad.

Cytat:

Prawda jest taka,że Polski rząd się ośmiesza za granicą i nie wykazuje ani odrobiny pokory wobec UE,a pokorę jakąś powinien mieć bo dostaliśmy od tej "zgniłej" unii kupę kasy na modernizację naszego kraju.

Czy ja temu zaprzeczam? Przeciez pisze, ze nie sama idea Unii jest zla tylko uprzedmiotowianie Polski w niej i traktowanie jako kolonii dla taniej silych roboczej. Moze ci postkolonializm pasuje i traktowanie jako biednego i przyglupiego polaczka z kraju, w ktorym jest be bo jest konserwatywny.

Cytat:

o wszystko zmeiniło się dopiero po wejściu do Unii.Wreszcie zaczęły obowiązywać jakieś standardy,które nakazują żeby budować coś porządnie i z głową a nie na odwal się.

Wiem. Teraz tak sie buduje, ze nie dosc ze autostrady najdrozsze w Europie to jeszcze od razu trzeba je poprawiac. Kiedys Brytyjczycy budowali koleje w Indiach, zeby latwiej wywiezc z niej bogactwa a hindusi mysleli ze to dla nich. Za darmo, dofinansowane i w prezencie. Praktycznie poza unia to juz nikt niczego nie buduje.

Cytat:

2018-01-01 18:26:43, stanislawski napisał(a):

Zaraz zarzuci cię półmetrowym "uzasadnieniem" posklejanym z wynurzeń innych czubków podających się za "prawicę" (taką z czworaków, co to zabrać bogatym i dać biednym), obśmieje kontrydyskutanta (moderacja to zleje, choć to przeciw regulaminowi, ale że nie klął...)

I nie zarzucil. Natomiast byly goniec z GW o nicku stanislawski moze by tak przestal subtelnie ublizac ,,czubkami''? Rozumiem, ze niegdys niektore poglady pasowaly, objezdzalo sie tutaj muzulmanow i ukraincow niczym rasowy seba z czworakow a dzisiaj udaje sie sw8iatowca z manchesteru?

Przy okazji wybiore kilka twoich cytatow z przeszlosci, ktore uczynia z ciebie prawicowego fundamentaliste i pokaza, ze jak nikt inny zaslugujesz tu na bana, odliczajac ,,innych czubkow''. Sam sobie wtedy z pokora zawnioskujesz o bana.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2018-01-04 20:32:35 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Publiczna niemiecka tv nakrecila propagandowke o tym, jak to w Polsce jest be. Wyemitowala stek klamstw wiec przecietny Niemiec jest teraz pewny, ze w Polsce jest dyktatura, panstwo jest policyjne i lamie sie prawa czlowieka. Wszystko to przez piSS i Kaczafiego.

W tej podlej propagandowce za publiczne pieniadze wystapila Roza Thun Szlezwik Holsztajn, przedstawicielka niemieckiej partii w Polsce. Niemce nie lubia, ze w ich kolonii wladze przejeli nie ich ludzie. Nasze frojnde pSSzyjaciele, ktorzy w genach maja zaprogramowana niechec do Polakow.

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

vlade

Post #4 Ocena: 0

2018-01-04 23:04:59 (8 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

masz do tego tlumaczenie Jurku. Ja nie wladam niemieckim i ciezko zrewidownc co mowia.
Co moglem zobaczyc to w opinie pod spodem i wyzwiska. Pewnie pisane przez osoby co tez nie rozumieja niemieckiego i bazuja na wiedzy troli a ne majace z prawda nic wspolnego.
Tewz sie zaliczasz do nich bo zawsze jak cos piszesz to piszesz z przeklamaniem.
Nawet nazwisko nie podales prawidlowo bo latwiej przylozyc niz napisac prawde. Jak bedzie z tlumaczniem to moze skomentuje czy wystapila przeciwko Polsce czy w obronie Polski. I uklony w twoja strone jesli bys sie podjol tlumacznia.
Radzil bym tez klamac mniej a ludzie cie beda wiecej szanowac. Bo punkt widzenia masz ale przez to cale trolowanie na dzien dobry jest etykieta dla alergikow - uwaga zawiera klamstwo.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2018-01-05 06:00:58 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ale to jest jeden punkt wiedzenia wiec jurek nie przejmuj sie ktos to czyta i mysli ZAWSZE KLAMIESZ kojarzy sie znajomo jakby troche TOTALNIE... a ktos inny mysli czasami ci sie zdarzy "przesadzic"jak wiekszosci ale w 90% opisujesz stan faktyczny
i widac ze tych alergikow nie ma tak duzo bo sporo osob na tym forum cie popiera chociaz nie dla wszystkich wydaje sie to normalne co robisz

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 05-01-2018 06:02 ]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2018-01-05 07:04:22 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

W poscie vlade jest mowa o klamstwach. Nie bardzo rozumiem, o jakich wpisach na forum jest mowa. Zmanipulowane dane, statystyki...?

Z Junym Jurkiem nie zgadzam sie w znakomitej wiekszosci opinii politycznych. Niemniej za lekkosc doboru slow, umiejetnosc uzasadniania swoich wpisow, trwalosc pogladow...na pewno jest forumowiczem "z charakterem", choc przeciez staz na MW dosc swiezy.
Poza tym nie doszukalem sie, by polemizowal z innymi osobami w sposob nieprzyjemny. Stad chetnie czytam, co ma do powiedzenia/napisania.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2018-01-07 02:46:25 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2018-01-04 23:04:59, vlade napisał(a):
masz do tego tlumaczenie Jurku. Ja nie wladam niemieckim i ciezko zrewidownc co mowia.
Co moglem zobaczyc to w opinie pod spodem i wyzwiska. Pewnie pisane przez osoby co tez nie rozumieja niemieckiego i bazuja na wiedzy troli a ne majace z prawda nic wspolnego.
Tewz sie zaliczasz do nich bo zawsze jak cos piszesz to piszesz z przeklamaniem.
Nawet nazwisko nie podales prawidlowo bo latwiej przylozyc niz napisac prawde. Jak bedzie z tlumaczniem to moze skomentuje czy wystapila przeciwko Polsce czy w obronie Polski. I uklony w twoja strone jesli bys sie podjol tlumacznia.
Radzil bym tez klamac mniej a ludzie cie beda wiecej szanowac. Bo punkt widzenia masz ale przez to cale trolowanie na dzien dobry jest etykieta dla alergikow - uwaga zawiera klamstwo.

O klamstwach to pisz do tych, co twierdza, ze polska dzicz zdemolowala pol Zakopca w sylwka. Poza tym jesli chcesz to obejrzec, to znajdz sobie z tlumaczeniem, przeciez to nietrudne. Ja sobie obejrzalem i ta kobieta klamie i lze - twierdzi, ze w Polsce panuje totalitaryzm.

Taki niemiecki odpowiednik vlade sobie obejrzy i powie:

,,Szajse!!! Skoro puszcza to nasza publiczna das telewizjen to musi byc prawda! W Polen jest zly dyktator Katchinzkiy!!! Mam nadzieje, ze Angela zorganizuje expedticionkorper i pomoze vorsitzende Schetyna odzyskac wladze i der demokratien! Wtedy Polnischen knechten znowu beda nasze frojnde!''

Propagandowka rowna ,,polskim obozom zaglady'', chyba ze uwierzymy w bzdury, ze profesjonalni dziennikarze po studiach, nauczeni fachu i riserczu robia takie ,,gafy''.

Problemem naszych niemieckich politykow w PO jest coraz bardziej palacy sie grunt pod nogami i zaciskanie kaczystowskiej petli sprawiedliwosci. Ta juz dopadla posla i sekretarza generalnego Bürgerplattform niejakiego Gawlowskiego z Koszalina, ktory jest oskarzony o ,,kanapki'' (tak podobno politycy nazywaja grube pliki banknotow w trakcie przekazywania lapowek). Natomiast wlasnie wybuchla kolejna afera z udzialem ,,naszych'' obroncow ,,sonduf, demokracji i prostytucji'':

,, Ligia Krajewska miała przywłaszczyć pieniądze Fundacji Szkoły Społecznej w Warszawie. Pieniądze miały zostać wykorzystane na prywatne zakupy, a braki finansowe tuszowano fałszywymi fakturami - informuje Onet.pl.''

Trzeba zatrzymac te petle nienawisci, trzeba pogonic piSSyczczykow, poprosic ,,niezwisle sady'' by uniewinnily niczym poslanke Sawicka a wsadzily tego co ja zlapal. Niech pomoze nam Unia i Niemcy i uchronia krrraj przed karrakanem!

Jeszcze tak ze 2-3 politykow PO trafi za kratki, z Ghonkiewitz-Waltz na czele i beda musieli zakladac nowa partie - kto normalny zaglosuje na mafiozow, zlodzieji, lapowkarzy?

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2018-01-07 07:33:23 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Vlade ale o co ci teraz chodzi? Jakie kłamstwa i co jest zmanipulowane? Cała Polska wie co te coś zrobiło w wywiadzie dla niemieckiej telewizji, a wcześniej głosowało przeciwko Polsce ! Najlepsze ze na Facebooku ma same wychwalajace komentarze a wszystkie niepochlebne są usuwane a ich właściciele blokowani. To obecnie jedna z największych antypolskich szumowin, nie chodzi tylko o jej wywiad . Poczytaj historie jej życia a dowiesz się kim jest , później się wypowiadaj

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2018-01-07 10:48:33 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Dostałem dziś kolejnego juz 30-to dniowego bana na Facebooku . Pseudoopozycja walczy o "wolne media" , tymczasem niemiecko-zydowskie media same wprowadziły cenzure w Polsce. Na prfilu niemieckiego brukowca "fakt" pod artykułem o niemieckim jugendamt i ich niby "trosce" o polskie dzieci napisałem:

TAK DLA INFORMACJI bo to też dzieło ZBRODNICZEGO NIEMIECKIEGO JUGENDAMTU. "MAŁE AUSCHWITZ" czyli obóz dla polskich dzieci w Łodzi. 1 grudnia 1942roku na wyodrębnionym terenie żydowskiego getta w Łodzi (Litzmannstadt Ghetto) utworzono NIEMIECKI OBÓZ KONCENTRACYJNY dla polskich dzieci i młodzieży. Więziono w nim ok. 12 tys. małych Polaków, spośród których końca wojny dożyło zaledwie ok. 900. Z powodu wycieńczenia i chorób większość z ocalałych niedługo po wyzwoleniu zmarła. I TE NIEMIECKIE DRANIE śmią, OD PARU LAT, nazywać ten obóz "POLSKIM OBOZEM ŚMIERCI";!!! GOMÓŁKA MIAŁ RACJĘ !!! NIEMIECKI SZOWINIZM I NATIONALSOZIALISMUS wróci ze zdwojoną siłą jeżeli zawczasu się go nie nie wypleni. "Vide" Schulz. Niestety, tej zakały nie wypleniono !!! I skutki zbierać zaczynamy. Bo oni są w stanie zniszczyć, dla swoich zbrodniczych idei, ZNISZCZYĆ CAŁY ŚWIAT!!! I to by było na tyle

I tovwg nich mój kolejny post niezgodny z regulaminem. O dziwo gdy ja zgłaszam posty z obrazkami Jana Pawła II jako pedofila , posty wzywające do nienawiści a nawet przemocy wobec polityków PiS , karykatury Jezusa , nasmiewanie się z Polaków , katolików to odpisuje ze posty nie naruszają regulaminu. Przecież to jawne zakłamanie i naruszanie wolności wypowiedzi . Dodam że w samym tylko 2017 roku miałem 8 30 dniowych banow. Żaden moim zdaniem nie łamał regulaminu a jednak były usuwane a ja blokowany

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2018-01-07 14:04:04 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Tak w odniesieniu do wpisu Wielima. Pelna zgoda...stad juz jakis czas temu sam zawiesilem konto na Facebooku.
Dostawalem bany za okreslenie "krwawa laznia w Paryzu", choc byl to cytat zaczerpniety z brytyjskiego dziennika "Mirror" po masakrze w redakcji francuskiego pisemka satyrycznego...tak, pamietamy. Nie moglem zatem zrozumiec za co ow "ban". Podobnie, jak za okreslenie UPA mianem - holoty.
Stad dalem sobie spokoj z FB. Nie ma sensu I szkoda nerwow.

Co ciekawe, obecnie w Niemczech obowiazuje juz prawo, ktore za "mowe nienawisci" chocby na Facebooku (ktory wspolpracuje z rezimem Adolfiny) mozna trafic do pierdla, co juz przekracza granice absurdu.

Interpretacja, co jest "mowa nienawisci", a co juz nie - zalezy od moderatorow FB. Zatem, gdzie mamy rezim? W Polsce czy w Rzeszy Niemieckiej?

PS. Za wpisy, jak powyzej zamiescil Jurny, Wielim czy ja sam - juz mielibysmy bana I - byc moze - jeszcze bardziej realne przykrosci...jako faszysci, szowinisci I neo-Nazi zapewne :-]

:-!

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-01-2018 14:13 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1192 z 2049 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1191 | 1192 | 1193 ... 2047 | 2048 | 2049 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,