2017-12-27 18:30:59, karjo1 napisał(a):
Usmiechnelam sie, czytajac wypowiedzi Unreal o dobrobycie w Pl, gdzie leki sa tanie (jesli przeliczymy w stosunku do dochodu na zachod od Odry), lista refundowanych mocno zawezona, podobnie, jak ubezpieczenia aut niskokosztowe (oczywiscie tylko zakres podstawowy OC), a taksowki za poldarmo (stawka na podobnej trasie i godzinach w duzych miastach: Poznan, Szczecin itp. jest co najmniej 2x wyzsza), a tzw. 'gownoburza', bo bycie zdanym na podziemie aborcyjne jest cool.
Zreszta nikt nie kaze rodzic dzieci w ramach prawa, ktore zezwala na legalna aborcje, tylko kobieta bedzie odsylana po lekarzach 'sumienia' do czasu, azzabieg bedzie niewykonalny, co najwyzej 'szarpnie sie' na podziemie/wyjazd 'turystyczny'...
Ale fajnie i dobrze zyje sie.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>karjo1</i> 27-12-2017 18:37 ]
To w Anglii OC ma jakieś warianty i kolory? Za pełny zakres czyli OC+AC w bodaj najbogatszej wersji płacę 380 funtów rocznie.
15 zł za 6 kilomterów obojętnie od pory dnia i nocy kosztuje w trzecim najdroższym i najbogatszym mieście w Polsce-we Wrocławiu(ryba taxi).
Gównoburza robiona przez feministki mnie śmieszy.Zrozumiałbym protesty z powodu nikich płac,drogich mieszkań i kolejek do lekarzy ale lamentowanie,że trzeba szybko uciekać z Polski bo nie można sobie zrobić skrobanki w każdej przychodni albo biadolenie,że go kłuje w oczy krzyż w sali lekcyjnej uważam za żenująco głupie.Jak ci jeden lekarz nie chce dać recepty to idziesz do następnego,co za problem?.Klauzula sumienia dla farmaceutów? Bitch please! W Polsce aptek jest jak psów! Jak ci ktoś nie chce wydać leku to idziesz do kolejnej apteki oddalonej o 100 metrów.A jak farmaceuta nadal będzie się tak zachowywał to nie będzie miał klientów i mu podziękują w pracy.
Nie wiem dlaczego środowiska feministyczne twierdzą że w Polsce panuje jakiś zamordyzm i katolicki fundamentalizm.Do Kościoła chodzi w tej chwili 40% tzw.katolików.Seks przedmałżeński i mieszkanie przed ślubem to norma.Księża przymykają na to oko bo gdyby trzymali się wytycznych wiary to nie mogliby takim osobom udzielić ślubu.W internecie jest cała kupa ginekologów zreszonych w jakichś grupach wsparcia,którzy przepisują rabletki "dzień po" od ręki.Mają nawet specjalne naklejki na drzwiach gabinetów,że tutaj dostaniesz tabsy jakie chcesz.A feministki za przeproszeniem boli dupa bo muszą się przejść do drugiej apteki albo lekarza na drugiej ulicy.
Ten przykład z Przybysz jest ekstremalny i nie brałbym jej za przykład postawy środowiska feministycznego.Tak samo jak Korwinna-Mikkego nie brałbym za przykład postawy środowiska prawicowego.
Zauważyłem,że emigranci mają skłonność do idealizacji zjednoczonego królestwa i demonizacji Ojczyzny.Vat który płacą w Anglii nazywają podatkiem a ten w Polsce-złodziejstwem.Ubezpiecznie emerytalne nazywają w Anglii składką a w Polsce-haraczem.Child benefit nazywają w Anglii świadczeniem,a 500+ w Polsce-ochłapami
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Wracając do tej całej waszej postępowej edukacji seksualnej to w Anglii jest najwyższy odestek ciąż wśród nastoletnich dziewcząt w całej UE.To ja podziękuję uprzejmie za taką edukację.