Str 1190 z 2049 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2017-12-26 22:26:58 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Bylam ubezpieczona ale, jak to juz gdzies to tu opisalam, moja przypadlosc nie figurowala na ministerialnej liscie uprzywilejowanych wiec w koncu polscy lekarze zmienili mi poprzednia diagnoze na taka uprzywilejowana. Nie ma to nic wspolnego z dobrem pacjenta.
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
unreal | Post #2 Ocena: 0 2017-12-26 23:15:41 (8 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2014 Skąd: ? |
Ma coś tam wspólnego z dobrem pacjenta,bo nie może być tak,że przy np.incydentalnym albo krótkotrwałym schorzeniu wszyscy dostają lek za 3,40.Ja mam refundowany lek ze względu na przewlekłe i nieuleczalne schorzenie(żółciowe zapalenie żołądka) i nie może być tak,że NFZ będzie fundował za pół-darmo moje lekarsto byle żulowi co zalewa co piątek pałę i budzi się rano ze zgagą.
|
Post #3 Ocena: 0 2017-12-26 23:20:34 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
No widzisz a w UK funduja lekarstwa rowniez takiemu zulowi jak ja co to chorowal krotkotrwale a teraz latami musi brac lekarstwa. Dlatego Tobie dobrze w Polsce a mnie tutaj I nigdy sie nie zgodzimy.
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
SweetLiar | Post #4 Ocena: 0 2017-12-27 02:10:52 (8 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2017-12-26 23:20:34, KatyD napisał(a): No widzisz a w UK funduja lekarstwa rowniez takiemu zulowi jak ja co to chorowal krotkotrwale a teraz latami musi brac lekarstwa. Dlatego Tobie dobrze w Polsce a mnie tutaj I nigdy sie nie zgodzimy. Minusem ogromnym UK jest to, że żulowi o wiele łatwiej takie lekarstwa uzyskać niż potencjalnie zdrowemu człowiekowi, który musi przejść przez cały proceder, żeby udowodnić, że żaden paracetamol na dane schorzenie nie działa. W Polsce często wystarczy wywiad z pacjentem plus wyniki badań. W UK żeby same badania zrobić często trzeba udowadniać, że nie jest się wielbłądem. W Polsce często w aptece uzyskasz od farmaceuty bardziej profesjonalną poradę niż od brytyjskiego GP. Smutne, ale prawdziwe Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
observer_haters | Post #5 Ocena: 0 2017-12-27 08:06:18 (8 lat temu) |
Z nami od: 14-01-2014 Skąd: Wyspa |
Cytat: 2017-12-27 02:10:52, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2017-12-26 23:20:34, KatyD napisał(a): No widzisz a w UK funduja lekarstwa rowniez takiemu zulowi jak ja co to chorowal krotkotrwale a teraz latami musi brac lekarstwa. Dlatego Tobie dobrze w Polsce a mnie tutaj I nigdy sie nie zgodzimy. W Polsce często w aptece uzyskasz od farmaceuty bardziej profesjonalną poradę niż od brytyjskiego GP. Smutne, ale prawdziwe To bardzo proste, w Polsce (nie czesto jak napisalas lecz zawsze) w aptekach jest magister farmacji a nie zwykly sprzedawca jak w UK. |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2017-12-27 09:16:02 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2017-12-27 02:10:52, SweetLiar napisał(a): Cytat: W Polsce często wystarczy wywiad z pacjentem plus wyniki badań. W UK żeby same badania zrobić często trzeba udowadniać, że nie jest się wielbłądem. Ale NHS wcale nie peka w szwach, Brytyjczycy po prostu niedobrzy ludzie ze nie chca juz niekontrolowanej migracji. Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
Jurny_Jurek | Post #7 Ocena: 0 2017-12-27 10:28:23 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Jeszcze raz przypomnę, że lista leków refundowanych/,,darmowych''/,,tańszych'' jest inna w Polsce i inna tutaj i zależy od ,,bogactwa'' tego kraju, ubogaconemu setkami lat podbojów kolonialnych i zwycięskich wojen.
Ta różnica też to rezultat odwiecznej ''przyjaźni'' polsko-brytyjskiej, dzięki której Hitler nas zrównał przy biernej postawie Londynu a potem ten Londyn oddał na parędziesiąt lat w strefę wpływu sowietów. Stąd Polski nie stać na finansowanie całych council estates w których z zasiłków żyją całe pokolenia. Nie stać też na rehaby alkoholowe, polegające na finansowaniu przez rząd (który swoich pieniędzy nie ma) alkoholu dla alkoholików. A także Polski nie stać na taką rozrzutność w drogiej, publicznej służbie zdrowia. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
landi | Post #8 Ocena: 0 2017-12-27 11:39:46 (8 lat temu) |
Z nami od: 05-07-2007 |
dobre... takie życie
cytujac klasyka: "Ale nie da ukryć się, że są tacy, którym jest lepiej / gorzej" (niepotrzebne skreślić) zapomniales tylko wspomnieć o zlupieniu Moskwy i przekładaniu prywaty nad dobro ogółu. ♪ Zakopałem w moim ogrodzie, To co złe jest w moim narodzie ♪
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2017-12-27 18:30:59 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Usmiechnelam sie, czytajac wypowiedzi Unreal o dobrobycie w Pl, gdzie leki sa tanie (jesli przeliczymy w stosunku do dochodu na zachod od Odry), lista refundowanych mocno zawezona, podobnie, jak ubezpieczenia aut niskokosztowe (oczywiscie tylko zakres podstawowy OC), a taksowki za poldarmo (stawka na podobnej trasie i godzinach w duzych miastach: Poznan, Szczecin itp. jest co najmniej 2x wyzsza), a tzw. 'gownoburza', bo bycie zdanym na podziemie aborcyjne jest cool.
Zreszta nikt nie kaze rodzic dzieci w ramach prawa, ktore zezwala na legalna aborcje, tylko kobieta bedzie odsylana po lekarzach 'sumienia' do czasu, azzabieg bedzie niewykonalny, co najwyzej 'szarpnie sie' na podziemie/wyjazd 'turystyczny'... Ale fajnie i dobrze zyje sie. [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 27-12-2017 18:37 ] |
Jurny_Jurek | Post #10 Ocena: 0 2017-12-27 21:11:57 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
No coz, sa tacy co jakosc zycia mierza dostepnoscia do aborcji.
Tak jak niejaka Przybysz, ktora zamordowala nienarodzone dziecko z powodu niewystarczajacego metrazu w mieszkanku. Wiadomo, bachor potrzebuje przestrzeni a ta jest juz zaklepana. Natury nie oszukasz - schabowego sie chce i kotleciki sojowe nie wystarcza, bzykac sie chce i akcesoria nie wystarcza. Trzeba popaczyc z podziwem na jukej, tu jest wychowanie i jest dostepnosc, tu se mozna zyc. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|