MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1187 z 2047 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1186 | 1187 | 1188 ... 2045 | 2046 | 2047 ] - Skocz do strony

Str 1187 z 2047

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2017-12-21 10:36:08 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

to byl krzyk ? w porownaniu do cyrku ktory robi PO od 2 lat to bylo jak trzepot motylich skrzydel : ) nie zartuj ok byly jakies incydenty sporadyczne ale nie mow ze to byl jakis krzyk w porownaniu do tej opozycji to oni siedzieli cicho na lawce rezerwowej i czekali na swoja kolej badz chociaz odrobine obiektywny a tutaj mamy ewidentny przyklad co sie dzieje kiedy sie dziecku zabierze lopatke

nono szyszko wycina lasy zeby walczyc z kornikiem a faszystowski lekarz wycina piers zeby walczyc o zycie kobiety kto by w to uwierzyl co ? przeciez nie my : )

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 21-12-2017 10:43 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vlade

Post #2 Ocena: 0

2017-12-21 11:04:54 (7 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2017-12-21 09:15:30, cris82 napisał(a):
....
ty naprawde tego nie rozumiesz ze my jestesmy wlasnie jak rosja od 89? i caly czas rzadza ci sami ludzie tylko zmieniaja sie nazwy partii?

....
tak samo nie kupie historii bronienia konstutucji napisanej przez komuchow

No właśnie a ty ich bronisz. Zero logiki w tym co piszesz. Sami napisali, sami złamali. Sami rządzą przez ostatnie 25 lat. Ą co niektórzy i PRL sięgają. Tu powinni ustalać limity kadencji i odejść od koryta.

Ale jeśli mozesz to podaj mi prosze przykłady komunistyczne w konstytucji. Nie żartuję na prawdę się pytam. Bo mnie to zastanawia.

No a o helikoptrach to można pisać bajki. Powiedzcie Amerykanom niech się pozbeda całego sprzętu bo to nie ma sensu się zbroić, Jurku. Sabotaż w czystej postaci, nie wierzę że ludzie to wypisują *ROFL* trzeba się w dzidy uzbroić.

[ Ostatnio edytowany przez: vlade 21-12-2017 11:06 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2017-12-21 11:44:42 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

przyklad haha dobra no to moze taki pierwszy z brzegu ze sedziowie sami sie wybieraja i nie ma nad nimi zadnej kontroli taki maly pikus moze byc?
bronie ich bo widze ze duzo praw zmieniaja na lepsze zmieniaja ustawy ktorych PO nie widziala sensu nawet dotykac kolejny przyklad? moze taki drobiazg jak to ze kiedy masz dluznika to nie moze wszystkiego przepisac na zone dajac ci do zrozumienia w swietle prawa zebys go pocalowal w doope jak to bylo wczesniej
ziobro to zmienil broniac uczciwych ludzi a co zrobily platfusy? po aferze podsluchowej 3 tygodnie pozniej nowa ustawa weszla w zycie ze nielegalnie nagrane dowody nawet jak sa prawdziwe nie moga byc dowodami w sprawie!

abw wpadlo do wprost na chama wyrywali komputery z polecenia tuska i cisza w europie a metody jak rodem z rosji podsluchy dziennikarzy to byl standard ja jestem obiektywny bo obiektywnie zerkalem sobie na nasza rzeczywistosc przez ostatnie lata a dodam tylko ze kiedys glosowalem na PO ale po wszystkich aferach z ich udzialem rozkladaniem czerwonych dywanow dla mafii paliwowych wyludzaczy vatu wyprzedazy majatku celowych niekorzystnych inwestycji panstwa im podziekowalem mialo byc 3x15 a zamiast tego dzien moze tydzien po wygranych wyborach dowiedzialem sie ze 3x15 nie bedzie za to podniosa mi wiek emerytalny o czym nawet sie nie zajakneli w kampanii
w anglii jest jakas elementarna sprawiedliwosc emerytura obywatelska kto ile sobie uzbiera tak bedzie zyc a w pl sprzataczki maja zapieprzac 2 lata dluzej na emerytury komuszych sedziow...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 21-12-2017 11:58 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2017-12-21 11:46:37 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 21-12-2017 11:49 ]

Do góry stronyOffline

Parawan

Post #5 Ocena: 0

2017-12-21 14:03:42 (7 lat temu)

Parawan

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-11-2017

Dobrze mowisz.

Do góry stronyOffline

vlade

Post #6 Ocena: 0

2017-12-21 14:48:24 (7 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2017-12-21 11:44:42, cris82 napisał(a):
przyklad haha dobra no to moze taki pierwszy z brzegu ze sedziowie sami sie wybieraja i nie ma nad nimi zadnej kontroli taki maly pikus moze

Wolałbym abyś podał zapis konstytucji a nie pisał na kolanie swoja. Ja już kiedyś chyba to wkleiłem ale może nie czytałeś więc wkleję jeszcze raz. Taki przykład odnośnie do tego co napisałeś.

"atr. 179 Sędziowie są powoływani przez Prezydenta Rzeczypospolitej, na wniosek Krajowej Rady Sądownictwa, na czas nieoznaczony"

Czy to jest zapis który jest komunistyczny? Bo o to sie pytałem. Podaj inny ale tak na powaznie bez pisania bajek, konkret. Wiesz jak nie wiesz albo nie masz dostępu do konstytucji, to juz nie tworzymy kolejnej wersji. Albo podajesz przykład/zapis albo miej odwagę powiedzieć nie wiem nie znam się, nie czytałem. Albo odpowiadasz na temat albo daroj sobie. Bo przykrywasz jedna bajkę druga. Możesz inaczej interpretować zapis ale to napisz podając źródło do którego się odnosisz. Ą ty napisałeś coś i co z tego wynika że konstytucja jest komunistyczna. Nie trzeba wiele klas skończyć aby znaleźć różnicę w tym co napisałeś a co mówi zapis konstytucji.
Ludzie są różni i to potrafię zrozumieć, Czynią dobro i zło. Ale nie ważne jak by się starali to nie zmienia zapisu konstytucji bo im się wydaje że tu coś dodadzą tam coś ujmą, trochę nakłamia, trochę podkoloruja i będzie nowa rzeczywistość.
Zmień konstytucję, leprzego czasu nie można było mieć Rząd, prezydent do tego paru posłów z opozycji by się wylamalo i byłoby pozamiatane, nową konstytucja gotowa. Taka prawdziwa, Polska, pisane przez tych samych ludzi 25 lat później *THUMBS UP* śmiem podejrzewać że ktoś wam w około tylnej części ciała robi ą wy się cieszycie i przyklaskujecie i wierzycie że się nie da.
Wiesz ja się śmieje z samej dyskusji jak każdy kto wciska kit mysli jaki to znawca jest, jaki autorytet. Takie pieski co szczekają, nie wiedzą po co i dlaczego tak naprawdę, bo im się wydaje że są ważne że Pan je poglaszcze i będą miały dobry sen, a może i ciasteczko rzuci.

Ja się przyznaje nie wiem jakie zapisy konstytucji są komunistyczne i dlatego się zapytałem. Wtedy można zacząć w końcu prawdziwa reformę ale nie wiem czy to nie przerasta zdolności intelektualne miłościwie nam rządzących. Zresztą jak by mieli zamiar zmieniać to by mieli ja dawno napisana i poddali pod dyskusję. Ale oczywiście im nie o to chodzi oni się kluca my płacimy za zmiany reformy. W haosie latwo kase ukryc. Pare milionow tu pare tam, dostają posadki, odprawy, emerytury a ciemny lud to kupuje. Ok bo odchodzę od tematu.
To jak mieć mapy do nawigacji zle i wiedziac ontym budować wyprawe na ich podstawie.
Konstytucja rulez czy chcesz tego czy nie.

[ Ostatnio edytowany przez: vlade 21-12-2017 14:56 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2017-12-21 15:30:37 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

zmien konstytucje haha dobre wlasnie gdyby ta konstytucja byla dobra to prog wyborczy i referendalny bylby mniejszy a w kraju w ktorym polowa obywateli nie glosuje i ma wszystko w doopie ta konstytucja sie nie nadaje i jest tak spisana zeby nic nie mozna bylo zmienic betonuje system to kolejny powod sluchaj

art179 nie musze znac konstytucji zeby wiedziec co mi sie nie podoba w sadownictwie bo te informacje sa chociazby dostepne w internecie i sa nazywane po imieniu nikt nie rzuca artykulami 80% Polakow chce zmian w sadownictwie a przez ta wlasnie konstytucje niczego sie nie zmieni nie jestem konstytucjonalista i nie musze jej znac zeby wiedziec ze w tym kumuszym tworze zostalo napisane ze sedziow wybieraja sedziowie ktorzy sa niezawisli chyba ze wyrok jest nue na reke platformie

rzeplinski pomagal przy ustawie platfusow nad tk a pozniej orzekl pod publike ze jest niekonstytucyjna jak juz sie zrobila afera tak wyglada rzeczywistosc a gdybys chcial konkretne artykuly to byl tu wczesniej googhaz ktory tylko czekal na takie wyzwania a ja mam w doopce jakies pierdzielenie o paragrafach kiedy czytam w necie o sedziach na telefon a umozliwia to wlasnie k9nstytucja bo swoich zatrudniaja swoi to takie trudne do ogarniecia dla ciebie?
wytlumacx mi to afere z podaniami na asesorow ostatnio
jakos logicznie poprosze dzisiaj odrzucaja 300podan a po tygodniu zmieniaja zdanie i 98% jednak sie kwalifikuje nue widzisz tu z zwiazku z politycznymi decyzjami sedziow a w jaki sposob dostaja stanowiska? ludzie ich wybieraja? pislowie ktorych wybieraja ludzie? nie! sami sie wybieraja i tojest patologia na ktora pozwala konstytucja
ale tybmasz klapy na oczach i zaraz sie spytasz jaki to artykul o tym mowi
musisz znac caly kodeks drogowy zeby wiedziec ze na czerwonym masz nie przejezdzac? to sa podstawy sprawiedliwosci ktorej nie ma bo komuchy w sadach mialy sie same oczyscic
masakra jakas krada wszedzie ile wlezie reprywatyzacja vat paliwa itp a ten walczy o konstytucje jakby to zbior mysli Jezusa byl ... panstwo bezprawia bylo za PO poczytaj sobie o khgm i inwestycjach w sierra gorda ile miliardow wtopili na lipne iwestycje i za czyich rzadow takie numery robili a kto ich osadzi moze tuleja ktory przyznal gangsterowi 240tys zl odszkodowania z takimi sedziami to bedzie tu druga norwegia czytaj wyroki ala brevik

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #8 Ocena: 0

2017-12-21 16:25:10 (7 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Nie dla POPISu . Jedni warci drugich . Żadna strona nie działa dla dobra narodu polskiego .

Jedni i drudzy mają swoich mocodawców poza granicami Polski .

Popaprańcy odeszli w niesławie i już nie powinni mieć możliwości do rządzenia , ale ... PISiory mają 40 - 50 procent poparcia i żeby Polacy się na nich nie przejechali jak to było od 89 roku , gdzie zaczynając od Mazowieckiego , Geremka , Pawlaka , Suchockiej , Wałęsy , Buzka , Millera , Tuska , Kaczyńskiego , Komorowskiego wiemy z kim mamy doczynienia wcześniej myśląc i mając nadzieję , że zmieni się w Polsce na lepsze i będziemy mieli władzę służącą Polakom , a jak jest to pokazuje historia i coraz więcej informacji o wcześniejszych agentach będących na smyczy innych krajów.

To nie byli politycy , tylko agentura innych państw .

Żeby nie rozpisywać się o układzie sorosowo - balcerowiczowo - makrelowo - tuskowym i komoruskim , bo pewnie większość Polaków wie z kim mamy doczynienia to Kaczyński z ekipą , jak narazie dobrze kryją się z zamiarami .

Pytania do ekipy rządzącej i zachwalających jej rządy.

Ziobro ma prokuraturę pod sobą i czemu do tej pory nie wznowiono sprawy śmierci księdza Popiełuszki , mimo że były prokurator prowadzący tą sprawę czeka już od dwóch lat na zbadanie tej smierci.

Czemu nie wzniowiono śledztwa w sprawie gen.Petelickiego , który nawrócił się i zaczął mówić prawdę , aż " popełnił samobójstwo " strzelając do siebie i wycierając odciski palców po tym jak już nie żył?

Czemu nie bada się śmierci Leppera , którego sam Kaczyński chciał wykończyć aferami gruntową i seksualną w 2007 roku rozwalając Samoobronę ,a wcześniej w 2005 Kaczyniak mówił o nie daniu możliwości zaistnienia szczeropolskich ugrupowań ?

Ziobro ma tą prokuraturę i zmieniło się coś dla obywatela ?

Ziobro będzie mógł wyznaczyć do sprawy śmierci swojego ojca , oskarżając lekarza , który go leczył- prokuratora i dyrektora sądu , w którym będzie odbywać się rozprawa.

Dyrektor sądu wiadomo , że od sprawy podeśle odpowiedniego sędziego i łącząc siły z prokuratorem wiadomo jaki wyrok będzie czekał tego lekarza .

Za jakiś czas może trafić na kogoś z nas.

Nie jestem za tą kastą jak sami się nazywają , ale Konstytucja jest łamana na bank w Sądzie Najwyższym , gdzie sędzia przewodniczący ma kadencję 6 letnią .

Nie mniej , nie więcej.

To tak jakby Dudzie zwykłą ustawą Pisiory skróciły jego 5cio letnie urzędowanie ...

To są POPISowe domowe kłótnie.
Jedni lepsi od drugich , drudy lepsi od pierwszych.

Ale o co w tym syfie chodzi ???

To piszemy to co wiemy ... o pisiorach i ich układach

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 21-12-2017 16:47 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2017-12-21 16:38:02 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

zuczek troche wiecej wiary bo ludzie ktorzy dostarczaja ci materialow na te cotygodniowe komentarze maja wiecej zaufania do pisu a widac po komentarzach ze osoby jak sumlinski czy gadowski sa dla ciebie autorytetami

poki co nie ma nic poza pisem co mialoby realne sznse zaistniec wczesniej myslalem ze kukiz moze wniesie cos nowego zamiast tego jak przychodzi do glosowania to jednia na tak drudzy na nie inni chowaja sie po kiblach wiec fakt ze jest tam kilka ogarnietych osob nic nie zmienia

wiec jak nie pis to co? ale tak realnie bo za 2lata wybory i platfusy tez startuja

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2017-12-21 18:01:33 (7 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Nie w ten sposob rzadzacy powinni rozgrywac likwidacje kastowego system w sadach, tudziez - nigdy nie zrealizowanej - dekomunizacji. Uruchomienie Artykulu 7 o Unii Europejskiej wobec Polski postawilo nas w zupelnie niepotrzebnej konfrontacji ze zdecydowana wiekszoscia rzadow w Europie. Taka eskalacja jest zbedna - wystarczylo uzyskac mandat do zmian za sprawa referendum - z latwoscia PiS otrzymalby wyrazenie woli obywateli I "wybil zeby" (argumentacje) lewakom z Komisji czy Parlamentu Europejskiego.
Tymczasem tworzy sie skutecznie z Polski wizerunek panstwa, gdzie do wladzy doszly srodowiska nacjonalistyczne I faszystowskie. Nie na tym rzecz polega, aby wyautowac Polske z polityki miedzynarodowej. Zenujace jest, ze w wypadku glosowan mozemy liczyc tylko na Wegry, co swiadczy o niezwyklej slabosci naszej polityki zagranicznej.

W dzialania ekipy PiS wkrada sie tradycyjny chaos. Probujemy wywierac presje na Ukraine, ale Pan Prezydent Duda jedzie sciskac sie z Poroszenka.
Skutecznie mamy w Unii niemal wszystkich przeciwko sobie, a wiec logiczne byloby wykorzystanie politycznej konfiguracji w poparciu administracji USA I Prezydenta Trumpa w sprawie Jerozolimy...
Tymczasem przyjmujemy pozycje, jak wiekszosc Europy. Nie stac Polski nawet na stanowisko podobne do Czech - rowniez uznajacych Jerozolime za stolice Izraela... zatem nigdzie nie budujemy sojuszy, a raczej skutecznie kumulujemy wrogosc I niechec.
Wracajac zas do watku o polskich sadach. Czym innym jest wyrugowanie komunistycznych pogrobowcow, a czym innym ustawienie sadow pod dyktando partii rzadzacej.
Zuczek trafnie przywolal przyklad lekarza - Pan Ziobro skutecznie zabezpieczyl dokonanie wendety I wiemy jaki los spotka tego nieszczesnika. Sprawiedliwy osad tego czlowieka nie spotka...
Dalej, to imigranci z Azji I Afryki. Moje poglady nie raz, nie dwa opisywalem na forum. Jestem jednym z ostatnich, ktorzy popieraja najazd muzulmanski na Europe. W tym jednak wypadku mam powazne watpliwosci czy rzad PiS w rzeczywistosci broni polskiej tozsamosci, gdy zezwala sie na nieograniczony naplyw Ukraincow? Jest ich Polsce juz jakies 2 miliony!
Czy moze intencja rzadu PiS jest takie skonfliktowanie Polski z innymi krajami Unii, aby...no wlasnie?
Z tego co czytam z rozmaitych zrodel po dwoch latach w Najjasniejszej Rzeczpospoitej nie doszlo do szczegolnych zmian w funkcjonowaniu aparatu panstwa. Dalej policja jest jaka byla, armia nadal w rozsypce. Grunt, ze nominacje generalskie poplynely do tych bardziej lojalnych... . Zakupy sprzetowe to tylko afery w mediach. Nie ma ani smiglowcow, ani dozbrojenia w kolejne mysliwce, okrety podwodne, systemy obrony przeciwrakietowej - wszystko mozna wymieniac w nieskonczonosc.

Totez nie oszukujmy sie. Mamy kolejna wladze, ktora rozgrywa swoje interesy. Maja gdzies naplyw muzulmanow, maja gdzies sprawne I bezstronne sady, maja gdzies dekomunizacje (patrz: procurator Piotrowicz). Do tego przywalenie przez Krajowa Rade ponad miliona zlotych kary za rzekome podzeganie do buntu, to juz praktyki rodem z Kremla. Dzisiaj, gdy mamy duzo info z sieci, z niezaleznych portali, to wszyscy wiemy, jaka linie prezentuje TVN24, TVN. Natomiast walenie w nich karami, gdzie z zasady KRRiTv jest w letargu - to juz szopka.
Tym wieksza, ze PiS twierdzi, ze to niezalezny organ (KRRiT)...natomiast towarzystwo to nominaci PiS. Stad rzadzacy traktuja Polakow niczym bande idiotow.

Program 500+ zapewnil PiS zwyciestwo wyborcze w kolejnych glosowaniach. Ale czy Polacy (z UK, z Europy) beda mieli gdzie wrocic? Ten rzad tak samo ma wyborcow w powazaniu, jak poprzednie ekipy.

Do góry stronyOffline

Strona 1187 z 2047 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1186 | 1187 | 1188 ... 2045 | 2046 | 2047 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,