MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1153 z 2051 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1152 | 1153 | 1154 ... 2049 | 2050 | 2051 ] - Skocz do strony

Str 1153 z 2051

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2017-07-19 21:52:28 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2017-07-19 13:08:34, autofan napisał(a):
Takie pytanie do wielbicieli PIS, czy czlonek tej partii moze nazwac oponentow kanaliami?

Moze. Skoro z ta partia sympatyzuje, popiera i na nia glosowal taki ,,monz" stanu jak Jerzy Urban. (Dla tych co zapomnieli:

,,Od stworzenia świata
Od dziejów zarania
Dupa nam służyła
Wyłącznie do srania
Aż przyszedł Jaruzel
Zmienił wolę Pana
Przyszył dupie uszy
I stworzył Urbana"

).

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuczek2246

Post #2 Ocena: 0

2017-07-19 22:31:31 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-07-19 20:04:07, Jurny_Jurek napisał(a):
Na cos, w czym nie ma zydow i kogos, kto wyznaje spisek zydowski.

Jurny Czesiu nie wpier... się pomiędzy wódkę a zakąskę , bo szanuję Twoje wpisy i nie chciałbym słownie pisać przeciwko Tobie.

Chcesz zachować poziom pisiora fisha googhaza to zapraszam do wymiany zdań , a wypunktuję was wszystkich popis-owców *THUMBS UP*

Co do pytania Crisa 82 oto na kogo zagłosowałbym ...

Zreformowanego Kukiza , który w procentach może w 20 jest przygotowany do rządzenia lub tego typu partię , która zjednoczy prawdziwych samorządowców i fachowców
a nie Niesołowskich (30 lat nic nie robi siedząc w Sejmie), Pawłowicz czy fachurę Petru *ROFL*

Kukiz jako inicjacja czegoś nowego jest OK , ale ...
powstawał za szybko , jak organizowana przez ludzi Sorosa i Balcerowicza ( pewnie Jurny z googhazem się z tym nie zgodzą )
Nowoczesna ...

Kukiz ma za dużo podziałów od liberalnego i popierającego go przeze mnie Liroya w sprawie oleju z konopii do narodowców , którzy chcą dobra Polski , tylko są za bardzo radykalni...

Ciężko byłoby to pogodzić rządząc Polską , ale...

w Sejmie jest Partia Razem Gowina , gdzie ostatnimi czasy atakowana była minister cyfryzacji i wyszło Szydło z worka , jaka to ona pani premier *ROFL**ROFL**ROFL*

Pogroziła nawet :-] hehe

Druga sprawa.
Zaplecze w rejonach , w samorządach ...

U mnie na podwórku jest Elbląski Komitet Obywatelski i jeden z ludzi , których powinno szukać się w samorządach , na dole struktury ...

Piotr Opaczewski :

"Nigdy nie bał się tematów trudnych i kontrowersyjnych i w ten sposób staram się działać dalej.

Obecnie jest jednym z elbląskich przedsiębiorców i zna na własnej skórze problemy trapiące małe i średnie firmy. Od lat angażuje się także w działalność społeczną i obywatelską."

http://www.parlamentarny.pl/sejm-2015/okw-34-elblag,34/kww-kukiz-15,10/piotr-opaczewski,3556.html

"Polacy nie wyjeżdżają z kraju już nie tylko dla pieniędzy. Po prostu nie chcą tu mieszkać. I pewnie już nie wrócą. Wkurzam się na myśl o tym, że tak wielu młodych, wykształconych i obrotnych rodaków wyjeżdża. Dlaczego tam można sobie spokojnie pracować i po prostu normalnie, godnie żyć? Jak to jest, że w Niemczech, czy Wielkiej Brytanii można założyć firmę i prowadzić ją stresując się tylko tym, jak dobrze wykonać swoją robotę? Dlaczego w Wielkiej Brytanii Polacy pracują i stać ich na mieszkanie, jedzenie, ciuchy i jeszcze wyjście do pubu?"

Chcesz wiedzieć więcej wiedzieć wejdż w link:
http://www.elblag.net/artykuly/piotr-opaczewski-trudno-kochac-kraj-w-ktorym-sie-nie-da-zyc,14930.htm

Warszawa i MIasto jest Nasze przeciwko reprywatyzacji i mafii działającej pod czujnym okiem Glonkiewic Walts

http://miastojestnasze.org/

Tam są ludzie do rządzenia , jak nie na górze , to dla NAS Polaków w samorządach ...

Nawet z PISu wyjąłby mądrych ludzi jak Tadeusz Cymański czy Patryk Jaki , ale ... rządzi Kaczyński

A Sejm powinien być zmniejszony z 460 p.. osłów do 100 , ale pomnozyć ich pensję razy 4,6 - tak , aby zasiadali w tych ławach fachowcy , a nie ludzie jak Niesiołowski prawie 30 lat :-U

Nie chę oglądać tych samych twarzy przez kilkadziesiąt lat mojego życia , którzy walą ...

I ostatnie info , jak ktoś z pisiorów będzie pisał przeciwko Kukizowi .

Andrzej Duda w drugiej rundzie wygrał wybory dzięki głosom wyborców Kukiza , tak więc googhaz , czy jurny darujcie sobie , bo poleci konterka i jak nienawidzę popapranych nowoczesnych to będę to samo robił z pisiorami :)
OK?:-]

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 19-07-2017 22:48 ]

Do góry stronyOffline

Googhaz

Post #3 Ocena: 0

2017-07-19 22:43:02 (8 lat temu)

Googhaz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-02-2016

Szkoda, że ludzie tak łatwo dają sobą manipulować zamiast, mając ogromne możliwości (internet), zapoznać się np ze zmianami jakie wprowadza PiS i samemu wyrobic sobie opinię czy one faktycznie daja władzę politykom nad sądami i czy to będzie gorsze niż jest obecnie. Wiedza jest w narodzie mała co widać nawet tutaj gdy ludzie piszą, że obywatele mają wpływ na wybór sędziów. To bzdura.

Podam tylko przykład KRSu. Dotychczas sędziowie a dokładniej elita, która opanowała KRS robiła co chciała. Decydowała kto zostanie sędzią, kto otrzyma awans, kogo się ukaże a kogo nie. Sami dobierali sobie ludzi do KRSu tak żeby grupa trzymająca władzę dalej ją miała. Przykład jak dużą władzę ma KRS pokazałem w zalinkowanym artykule gdzie sędzią została żona wice prezesa KRS, jednogłośnie wybrana pomimo 93 innych kandydatów.

Zmiany, które wprowadza PiS i prezydent powodują, że 15 sędziów zasiadających w KRS będzie wybieranych przez 3/5 sejmu. To nie będą politycy. To będzie dalej 15 sędziów. Tylko nie wybranych przez kolesi sędziów (na których wybór nie mieli wpływu obywatele) a przez posłów (których wybrali obywatele)

W której wersji obywatele mają większy wpływ na KRS? Wtedy gdy klan wybiera kolesi między sobą czy gdy wyboru dokonują wybrani przez obywateli posłowie?

Nie wszystko w tych projektach jest ekstra ale wybieranie członków KRS przez posłów to spowodowanie, że obywatele mają chociaż minimalny wpływ na sądy. Obecnie nie możemy nic.
Posłowie to nie są kosmici zesłani żeby zniszczyć państwo. To nasi przedstawiciele. My ich wybraliśmy. Oni nas reprezentują. Sędziowie natomiast to kasta niewybierana a mianowana przez swoich znajomych i rodziny.

Posłowie wybierają np członków Trybunału Konstytucyjnego i nikt nie płacze, że to wpływa na trójpodział władzy i wyboru powinni dokonywać sędziowie.

Zachęcam do zapoznania się z pozostałymi projektami żebyśmy mogli tutaj z chętnymi wymienić sie argumentami.
Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. - Baptiste Beaulieu

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #4 Ocena: 0

2017-07-19 22:58:58 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Cytat:

2017-07-19 22:43:02, Googhaz napisał(a):
Szkoda, że ludzie tak łatwo dają sobą manipulować. Obecnie nie możemy nic.
Posłowie to nie są kosmici zesłani żeby zniszczyć państwo. To nasi przedstawiciele. My ich wybraliśmy.

Pięknie to napisałeś :)

Nie możemy nic , a tym bardziej p...osłowie *ROFL*

Wiesz czemu ?

Bo , tak jak kilka lat temu zacząłem interesować się polityką , to fachurą był Tusk i co powiedział tak było , i ...

w tej kadencji nic się nie zmieniło:-(

co mówi i myśli wódz , pierwszy sekretarz pisu tak reszta głosuje , jak roboty :-U

Wiesz co z tego wszystkiego wyjdzie ?

Zobacz co dzieje się na forum pomiędzy nami , na ulicach ?

Dalej popierajcie POPIS *BRAVO*

Czytałeś projekt konstytucji pisu z 2010 roku , którą ukryli ???

Kaczyński nie będzie miał takiej włądzy o jakiej marzy , tylko ... prezydent ...

Wszystko będzie pod jego kontrolą...

Nawet ufając Kaczyńskiemu :-] ,że wszytko to robi w interesie Polaków i Polski to napisz mi

co będzie jak trafi się wariat wygrywając wybory?

i będzie miał taką władzę ???:-|:-|:-|

czy to z jednej , drugiej strony , czy nacjonalistycznej *DONT_KNOW*

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 19-07-2017 23:03 ]

Do góry stronyOffline

vlade

Post #5 Ocena: 0

2017-07-19 23:02:31 (8 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2017-07-19 18:49:55, Googhaz napisał(a):
Cytat:

2017-07-19 18:41:01, vlade napisał(a):
Zadaj sobie proste pytanie- kto powołuje sędziów wg tego artykułu konstytucji. I potem odpowiedź.

I potem zadaj sobie kolejne pytanie, kto wybiera prezydenta.

Miejsce gdzie się gubisz to rozróżnianie czym jest wybieranie a czym powoływanie.

Sędziowie są wybierani przez KRS prezydent tylko ich powołuje.

Dlatego obywatele nie mają nic do gadania. Nie wpływają na to kto zostaje sędzią ani pośrednio ani bezpośrednio.
I to się teraz zmieni za sprawą zmian w KRS.
Teraz jaśniej?

Mi nie musisz tego tłumaczyć. Cieszy mnie ze w końcu ty zauważyłeś to. Ty wskoczyles z powoływania na wybieranie. Jak na razie dalsza dyskusja o sadach mija się z celem. Bo jak już pisałem była wrzutka, teraz będą zmiany , i tak na prawdę nikt nic nie wie dopóki znowu wrzuca 6 bieg i rano się obudzisz z przegłosowana ustawa.
Trochę mnie martwi jednak twoje pojmowanie roli obywatela w społeczeństwie. A raczej braku dostrzegania jego roli. Jesli by wybrali Komorowskiego to chyba się zgodzisz ze to nie to samo co wybranie Dudy. Scenariusz by się pisał zupełnie inaczej, abstrahując od tego jaki to on nie miał by być.
Koniec trollowania na dzisiaj ;)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2017-07-19 23:05:34 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Googhaz

Post #7 Ocena: 0

2017-07-19 23:07:14 (8 lat temu)

Googhaz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-02-2016

Cytat:

2017-07-19 23:02:31, vlade napisał(a):
Trochę mnie martwi jednak twoje pojmowanie roli obywatela w społeczeństwie. A raczej braku dostrzegania jego roli.

Braku roli? Gdzie to wyczytałeś w moich postach?
Przeczytaj mój wpis o KRS.
Pisałem tylko, że obecnie nie mamy żadnego ABSOLUTNIE ŻADNEGO wpływu na sądy w Polsce.

Zuczek ja rozumiem, że jesteś za JOWami a w partiokracji poseł nic nie może ale to rozmowa na iiny temat.
Teraz zamieszanie jest z sądami a ja wolę jakikolwiek wpływ naszych przedstawicieli (wśród nich są także kukizowcy) na sądownictwo niż całkowitą władzę nominowanych sędziów, oderwanych od naszego świata i będących nietykalną kastą.

[ Ostatnio edytowany przez: Googhaz 19-07-2017 23:14 ]

Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. - Baptiste Beaulieu

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #8 Ocena: 0

2017-07-19 23:31:55 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Cytat:

2017-07-19 23:07:14, Googhaz napisał(a):
Cytat:

2017-07-19 23:02:31, vlade napisał(a):
Trochę mnie martwi jednak twoje pojmowanie roli obywatela w społeczeństwie. A raczej braku dostrzegania jego roli.

Braku roli? Gdzie to wyczytałeś w moich postach?
Przeczytaj mój wpis o KRS.
Pisałem tylko, że obecnie nie mamy żadnego ABSOLUTNIE ŻADNEGO wpływu na sądy w Polsce.

Zuczek ja rozumiem, że jesteś za JOWami a w partiokracji poseł nic nie może ale to rozmowa na iiny temat.
Teraz zamieszanie jest z sądami a ja wolę jakikolwiek wpływ naszych przedstawicieli (wśród nich są także kukizowcy) na sądownictwo niż całkowitą władzę nominowanych sędziów, oderwanych od naszego świata i będących nietykalną kastą.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Googhaz</i> 19-07-2017 23:14 ]

Za Jowami nie jestem , bo umocni to siłę dwóch partii Popisu , dlatego piszę , że popieram kukiza w 20 procentach.

Pisiory mają kilka procent , a reszta jeszcze mniej ...

Kukiz był u Dudy , pogadali i na 3/5 się dogadali co Kaczyńskiemu psuje trochę plany , ale...

jest tam trochę ukrytych myków , które wprowadzą inne rzeczy szybciej , tak więc ...

wolę sport i emocje

niż emocje i politykę , ale ...

nie dam kręcić sobą PO PISowi :-(

a tym bardziej Europie i Komisji Europejskiej , czy Makrewloej razem z Macronem :-U

Nie ufam tym bandziorom :-|

Największa mafia w Europie

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2017-07-19 23:32:01 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

,,– Zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie – powiedział Janusz Palikot. ''

Kaczynski wytoczyl mu proces i przegral. Sad uznal, ze to dopuszczalne smieszkowanie huehuehue i wydal sprawiedliwy wyrok. A potem Cyba z PO chcial zabic Jaracza ale go nie spotkal - i zastrzelil asystenta w biurze.

A teraz sobie pomyslcie (sorki, za trudne dla smieszkow), ze jakikolwiek posel pisu mowi, ze trzeba zastrzelic schetyne, kopacz itp itd. A jakbys powiedzial o islamiscie??? urr durrr bezwzgledne wiezienie. Geja, uchodzce, posla opozycji, dziennikarza albo niby. No pucha.

I Jarus wzial ich za to za mordy, wredne i sluzalcze Milewicze - bo go wk....

Jaroslaw jest Wielki, rzadzi Polska i rozdaje karty. Wiekszosc z was i tak nie wraca bo stara ojczyzna wam nic nie dala - a nowa ojczyzna daje 25k funtow wliczajac overtajmy - wiec cicho sza i wypoczywac. 2 urlopy w Hiszpanii, pelna micha, child benefit i sie zyje!
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #10 Ocena: 0

2017-07-19 23:52:36 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Cytat:

2017-07-19 23:32:01, Jurny_Jurek napisał(a):
,,– Zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie – powiedział Janusz Palikot. ''

Kaczynski wytoczyl mu proces i przegral. Sad uznal, ze to dopuszczalne smieszkowanie huehuehue i wydal sprawiedliwy wyrok. A potem Cyba z PO chcial zabic Jaracza ale go nie spotkal - i zastrzelil asystenta w biurze.

A teraz sobie pomyslcie (sorki, za trudne dla smieszkow), ze jakikolwiek posel pisu mowi, ze trzeba zastrzelic schetyne, kopacz itp itd. A jakbys powiedzial o islamiscie??? urr durrr bezwzgledne wiezienie. Geja, uchodzce, posla opozycji, dziennikarza albo niby. No pucha.

I Jarus wzial ich za to za mordy, wredne i sluzalcze Milewicze - bo go wk....

Jaroslaw jest Wielki, rzadzi Polska i rozdaje karty. Wiekszosc z was i tak nie wraca bo stara ojczyzna wam nic nie dala - a nowa ojczyzna daje 25k funtow wliczajac overtajmy - wiec cicho sza i wypoczywac. 2 urlopy w Hiszpanii, pelna micha, child benefit i sie zyje!

To co było w ostatnich latach , które pamiętam interesując się polityką były chore dla mnie jako obywatela Polski miekszjącego tam , czy nie mieszkającego ...

I dużo zmian popieram , które są forsowane i potrzebne , ale ...

Nic nie jest białe i czarne !

Jeżeli ktoś rządząc popełnia błędy to trzeba to pisać i naprawiać , a nie jechać jak po puszczy i niszczyć zdrowe i chore drzewa .

Tak działa PIS

Idzie w dobrą stronę , ale wali młotkiem w szybę , żeby zabić muchę nie myśląc o skutkach , a pózniej jak już narobi się szkód albo pomyślą , że mogą być problemy to wycofują się ...

Nie chcę nowoczesnych popaprańców , ale mądrej władzy nie łamiącej konstytucji .

Kaczyński nie ma 2/3 , żeby ustawami walić konstytucję .

Rozumiesz to ???

Prawo i biegli jak to pisze googhaz ...

Niech działają i reformują ...

Ale nie łamiąc konstytucję nie mając większości do jej zmiany...

Tu jest problem!!!

Rozumiesz to czy nie ???

To , że Polska jest do zreformowania , nie podlega dyskusji , co potwierdził były minister PO Sienkiewicz podpalający budkę przy ambasadzie Rosji i mówiący o Polsce, że istnieje teoretycznie .

Możliwe , że nie da się tego zreformować i trzeba tak jak to robią pisiory , ale ...

przychodzi ktoś po nich wybrany w wyborach i może wszystko ?

Kaczyński nie jest głupi i jak sam mówi , będą rządzić 20-30 lat :-]

i zobaczymy jaka Polska będzie lepsza

ta trzymana za gardziel Kaczyńskiego i jego następcy , czy wcześniejsza rozkradana ?

Kłócimy się tutaj w kilku tematach odnośnie polityki , a to będzie historia ... nie tylko Polski , Europy , ale myślę , że świata ...

Nic więcej tutaj nie chcę pisać i aby nie spełniło się to co myślę :-T[

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 20-07-2017 00:10 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1153 z 2051 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1152 | 1153 | 1154 ... 2049 | 2050 | 2051 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,