MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1152 z 2052 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1151 | 1152 | 1153 ... 2050 | 2051 | 2052 ] - Skocz do strony

Str 1152 z 2052

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vlade

Post #1 Ocena: 0

2017-07-19 18:41:01 (8 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2017-07-19 12:25:15, Googhaz napisał(a):
Nie trzeba nic zmieniać w konstytucji. Wystarczy zmienić ustawę o KRS żeby były tam osoby na wybór których maja wpływ obywatele i zaczyna się prawdziwa demokracja również w sądownictwie.

Usmieszki nie pomogą na twój inteligentny wpis:
Cytat:

2017-07-19 07:17:08, vlade napisał(a):
Obecnie masz udzial ludu w posrednim powolywaniu sedziow I to bardziej niz ci sie zdaje I jak by to mieli robic poslowie.

Zacznij pisać w jakimś temacie na którym się chociaż trochę znasz.

Jak z dzieckiem

Sprawdź w słowniku co znaczy pośrednio i co bezpośrednio to zrozumiesz, daj sobie trochę czasu.

Generalnie znowu uciekles od tematu, to juz taka tradycja widze. Nie wiesz jak zinterpretować podane artykuly konstytucji?

atr. 179 Sędziowie są powoływani przez Prezydenta Rzeczypospolitej, na wniosek Krajowej Rady Sądownictwa, na czas nieoznaczony.

Zadaj sobie proste pytanie- kto powołuje sędziów wg tego artykułu konstytucji. I potem odpowiedź.

I potem zadaj sobie kolejne pytanie, kto wybiera prezydenta.

Art. 127. 
1.Prezydent Rzeczypospolitej jest wybierany przez Naród w wyborach powszechnych, równych, bezpośrednich i w głosowaniu tajnym

I wtedy jesli odrobiles lekcje i znasz definicje słów 'pośrednio' i 'bezpośrednio'będziesz mógł powiedzieć że rozwiązałes zadanie klasy drugiej podstawowej, czytanie ze zrozumieniem.

... ciekawe jaka bajkę teraz wymyślisz...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuczek2246

Post #2 Ocena: +2

2017-07-19 18:47:35 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-07-19 18:35:21, Googhaz napisał(a):
Cytat:

2017-07-19 18:04:44, zuczek2246 napisał(a):
Coś słabo te wasze służby działają , jak na takie wysokie stanowiska takie babole sobie sami podkładacie *ROFL**ROFL**ROFL*

Słabo te nasze polskie działają? Twoje rosyjskie skuteczniejsze?

Ja nad słuzbami nie mam kontroli i nie są moje.

Wasze , czyli władzy teraz pisiorowskie .
Rozumiesz to , czy dalej będziesz wciskał kit ludziom?

Piszę o twoich pisiorach , czytaj ze zrozumieniem , bo znowu babola sobie strzelasz osmieszając się , tak jak to robią twoi mocodawcy , którzy nie umieją prześwietlić ludzi mających pracować dla nich na najważniejszych stanowiskach.

Dup... mi nie zawracaj pierdołami i pisz w temacie jak odpowiadasz , bo kręcisz się jak kot za ogonem twojego pana K.

Nie odpowiedziałeś na wcześniejsze moje dwa posty , teraz po trzecim też coś próbowałeś pojedyńczego wyciągnąć , żeby mi wrzucić , a wychodzi jak zwykle ...

Tak jak pisałeś o sobie

" Ja zawsze czytałem je po pijaku żeby wejść na ten sam poziom wtajemniczenia."

Dzisiaj też jesteś po kilku ???

Jak ty codziennie tutaj siedzisz po kilkanaście godzin , to ile wlewasz w siebie , jeżeli sam napisałeś , że zawsze czytasz tutaj po pijaku ???*ROFL**BRAVO*:-]

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 19-07-2017 18:50 ]

Do góry stronyOffline

Googhaz

Post #3 Ocena: 0

2017-07-19 18:49:55 (8 lat temu)

Googhaz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-02-2016

Cytat:

2017-07-19 18:41:01, vlade napisał(a):
Zadaj sobie proste pytanie- kto powołuje sędziów wg tego artykułu konstytucji. I potem odpowiedź.

I potem zadaj sobie kolejne pytanie, kto wybiera prezydenta.

Miejsce gdzie się gubisz to rozróżnianie czym jest wybieranie a czym powoływanie.

Sędziowie są wybierani przez KRS prezydent tylko ich powołuje.

Dlatego obywatele nie mają nic do gadania. Nie wpływają na to kto zostaje sędzią ani pośrednio ani bezpośrednio.
I to się teraz zmieni za sprawą zmian w KRS.
Teraz jaśniej?

Cytat:

2017-07-19 18:47:35, zuczek2246 napisał(a):
" Ja zawsze czytałem je po pijaku żeby wejść na ten sam poziom wtajemniczenia."

Dzisiaj też jesteś po kilku ???

Jak ty codziennie tutaj siedzisz po kilkanaście godzin , to ile wlewasz w siebie , jeżeli sam napisałeś , że zawsze czytasz tutaj po pijaku ???*ROFL**BRAVO*:-]

Miałeś kiedyś problemy z alkoholem?
Bo jak coś takiego potraktowałeś poważnie to czuję, że alkohol to z jakiegoś powodu nie jest temat na jaki żartujesz. Do tego strasznie nerwowo zareagowałeś jak napisałem, że pewnie po pijaku piszesz, podkreślając ile to już nie piłeś. Powód może być tylko jeden.

[ Ostatnio edytowany przez: Googhaz 19-07-2017 18:56 ]

Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. - Baptiste Beaulieu

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #4 Ocena: 0

2017-07-19 19:44:31 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Za jasnowidza Jackowskiego robisz ? hehe

Chłopie sam przyznałeś się , że siedząc tutaj zawsze pijesz , a komuś chcesz taką łatkę przypiąć wymyślając , pomawiając i że niby dwa konta mam, bo piszę niewygodne rzeczy o twoich mocodawcach .

Jak ci dobrze płacą to pij , tylko uważaj na zdrowie .

Co do pisiorków i unikania odpowiedzi na pytania pisane do Ciebie to w skrócie :

1) Czemu Kaczyński wycofał się z pomysłu podniesienia akcyzy ?

2) Co po sądach będzie następne scentralizowane i pod kontrolą Kaczyńskiego ?

3)Ufać Tobie i biegłym , czy ufać Ziobrze i jego prokuraturze , która nie zaufała pierwszej opinii biegłych , znalazła swoich i druga opinia była zgodna z oczekiwaniami Ziobry.

Ty nie piszesz prawdy , czy Ziobro?

4) Jeżeli Stachowiak zmarł na skutek dragów , to czemu policjanci wzięli go to toalety , wyładowali całą baterię z paralizatora ,bili go co widać po twarzy i dusili ?

Czy chłopak przeżyłby po tym wszystkim co zrobiła policja, gdyby nie brał dragów ?

5) Kto wybrał na głównego szeryfa Polski Zbigniewa Maja , który miał ścigać mafie i przestępców , a sam wcześniej robił wały osiągając majątek prawie 4 ro milionowy ?

6) Kto wybrał na szefa sił NATO pedofila , który miał bronić granic Polski , a w tym samym czasie szukał przygód z młodocianymi 14latkami ?

7) Gdzie i jak działają służby państwa polskiego ?

8) Czemu Pisiory nie chciały , żeby objąć nadzorem Komisji Nadzoru Finansowego - Skoków , a teraz wychodzą z nich pieniądze wartości 3-4 miliardó złotych i gdyby nie fundusz bankowy , na który zrzucają się Polacy to następne dziesiątki , a może i setki osób potraciłyby kasę ?

Googhaz jesteś odzwierciedleniem na tym forum PISiorów , którzy kręcą , gubią się , omijają trudnych tematów i sieją propagandę .

POprzedni i Nowocześni z palikotami , sldowcami i pslowcami nie rzucili nic ludziom , dlatego przegrali , ale te dwa plemiona mają wspólny mianownik.

Władza , kasa , łamanie prawa , afery , kradzież pieniędzy z OFE itd...

Nie są idealni , a próbujesz w każdej sytuacji ich wybielić i usprawiedliwić , a jak nie wiesz co napisać , to bredzisz , że ktoś ma dwa konta albo jest pijany ...

Typowy pisior ...

Idę oglądać Legię :-] i nowego napadziora

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 19-07-2017 19:46 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2017-07-19 19:50:16 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

zuczek a na kogo ty bys zaglosowal? czysta ciekawosc

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2017-07-19 20:04:07 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Na cos, w czym nie ma zydow i kogos, kto wyznaje spisek zydowski.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2017-07-19 20:14:21 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

"tak jak to robią twoi mocodawcy , którzy nie umieją prześwietlić ludzi mających pracować dla nich na najważniejszych stanowiskach."

Eee tam nie umieją - umieją, po prostu im to wisi.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

cris82

Post #8 Ocena: 0

2017-07-19 20:19:45 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Czyli?

Do góry stronyOffline

Googhaz

Post #9 Ocena: 0

2017-07-19 20:30:53 (8 lat temu)

Googhaz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-02-2016

Cytat:

2017-07-19 19:44:31, zuczek2246 napisał(a):
Za jasnowidza Jackowskiego robisz ? hehe

Cytat:

2017-07-18 22:23:41, zuczek2246 napisał(a):
O tym pijaństwie i pomówieniach na mój temat i o dwóch kontach poszło info do moderatora . googhaz i stanislavski

Od roku alkoholu nie miałem w ustach

Nie trzeba być jasnowidzem. Wystarczy zauważyć jaki to dla ciebie drażliwy temat, do tego chwalisz się niepiciem jak gostek na odwyku.
Łącząc to z twoimi teoriami spiskowymi, ilością Żydów w twojej lodówce i masonów pochowanych w szafach nie trudno zgadnąć, że twoje szare komórki nie miały łatwego życia.
Podejrzewam ostre, długotrwałe podtruwanie z użyciem C2H6O

Oczywiście to tylko domysły.

Z dedykacją dla wszystkich alkoholików takich jak ja trochę polskiej muzyki:

[ Ostatnio edytowany przez: Googhaz 19-07-2017 20:33 ]

Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. - Baptiste Beaulieu

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2017-07-19 20:46:39 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2017-07-19 20:19:45, cris82 napisał(a):
Czyli?

Kiedys na ulice antyzydowskich a jednoczesnie nieskalanych mysla na twarzy prowadzal Boleslaw Tejkowski.

E:

,,7 lat temu Cyba wbiegł do biura poselskiego i wystrzelał cały magazynek. Człowiek do którego celował zginął na miejscu. Po tym Cyba próbował jeszcze drugiej osobie poderżnąć gardło nożem, a po zatrzymaniu przez policję mówił jak żałuje, że nie udało mu się przeładować pistoletu: "powystrzelałbym wszystkich pisowców" - mówił. (Chcial zabic Jaracza vel Kaczafiego)

Ludzie prymitywni, chorzy z nienawiści są teraz podburzani. Czytając GW, oglądając TVN, mogą się tylko nakręcać. Wałęsa wzywa ich na barykady, Lis do majdanu, a posłowie PO sami zaczynają atakować fizycznie polityków z partii rządzącej. Kto wie ilu Cybów zdołają zainspirować?"

To w kwestii ochrony dla Kaczynskiego i odgradzania ubekow od ludzi na protestach.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 19-07-2017 21:14 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 1152 z 2052 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1151 | 1152 | 1153 ... 2050 | 2051 | 2052 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,