2017-07-19 05:35:21, rafi86 napisał(a):
Ja nie rozumiem.
Demokracja - WLADZA ludu.
Obecnie sedziowie wybierani sa przez swoich skorumpowanych kumpli, co daje nam brak wladzy ludu na sadownictwem, czyli jak dla mnie to tu nie ma demokracji - zero.
A teraz politycy wybierani wiekszoscia przez ludzi jako ich reprezentanci beda wybierali sedziow - widze tu wiecej wladzy ludu niz w poprzednim systemie.
Nie rozumiem wiec walki o demokracje. Nowy system bedzie bardziej demokratyczny w porownaniu z tym co bylo

Rozumien co chcesz powiedziec I wydawalo by sie ze to jest dobre rozwiazanie.Niestety w tym momencie ci co maja stanowic prawo zaczynaja od lamania prawa, I tu wlasnie to niestety. zamiast sie poslowie zebrac porozmawiac I zaczac od poczatku czyli od zmaiany konstytcji I potem dalej wdrazac kolejne kroki, to oni na predce z zaskoczenia staraja sie zmienic ustruj panstwa. Ja osobiscie nie wierze ze poslowie w swojej sprawie beda niezalezni.
Obecnie masz udzial ludu w posrednim powolywaniu sedziow I to bardziej niz ci sie zdaje I jak by to mieli robic poslowie.
atr. 179 Sędziowie są powoływani przez Prezydenta Rzeczypospolitej, na wniosek Krajowej Rady Sądownictwa, na czas nieoznaczony.
Prezydent jest wybierany w sposob najbardziej demokratyczny bo w sposob bezposredni, nie jak poslowie ktorzy niestety nie sa.
Ale oczywiscie zawsze jest miejsce do dyskusji I zmian, ale niech bedzie zgodznie z prawem.
I tez nie chce aby ludzie mieszali sposob powolywania z sposobem usprawnienia pracy sedziow.
[ Ostatnio edytowany przez: vlade 19-07-2017 07:18 ]