Próbuje coś wyciągnąć z twojego długiego postu o czym moglibyśmy porozmawiać i nic nie widzę.
Cytat:
2017-07-17 09:38:30, vlade napisał(a):
Szkoda ze ci poslowie nie widza ze najpierw konstytucja a potem niech sobie ustawy pisza. Odnies sie do tego a nie na poboczne tematy wchodzisz. Podpowiem jeszcze raz slowo klucz - konstytucja.
Ale o co konkretnie ci chodzi. Podaj który przepis konstytucji został złamany i w jaki sposób (pomińmy na chwilę, że przepis jest złamany jak TK tak stwierdzi nie jak tak mówią specjaliści TVNu)
Cytat:
Tak sejm ma sluzyc ludziom, ale moim zdaniem tego nie robi. Powinien przedstawic ten project, przedyskutowac, I wtedy wilk syty I owca cala.
Bez jaj. Przedyskutować z totalną opozycją? Widziałeś chociaż jedne obrady sejmu w ostatnim czasie? Z twojego naiwnego tekstu wnoszę, że nie. Strata czasu. Ludzie ich wybrali a programie mieli reformy sądownictwa. Spełniają kolejny punkt z programu. Chwała im za to. Tym się różnią od PO.
Czy są mądrzejsi ode mnie? To nie ma znaczenia. Oni zostali wybrani do tworzenia prawa nie ja.
Cytat:
Co do PRL, chyba nie pisalem o nim, ale moze ktos skasowal [wiesz macki mafii dzialaja I na MW]. Ja pisalem ze taki sposob postepowania to kojarzy mi sie z komuna.
No widzisz a mi komunizm kojarzy się z jakiegoś powodu z PRL.
Cytat:
Obecnie patrzac na scene polityczna nikomu ale to nikomu nie powierzyl bym wybierania dla siebie sedziego.
Gdybyś nie sugerował się tym co mówią w Faktach a zamiast tego przeczytał chociaż raz projekt ustawy wiedział byś, że żaden polityk nie będzie ci wybierał sędziego. Ale na to trzeba poświęcić trochę więcej czasu i do tego to zrozumieć. Oczywiście istnieje możliwość, że to ja nie zrozumiałem dlatego chętnie poczytam przytoczony przez ciebie punkt ustawy bądź projektu, w którym mówią, że ktoś wybierze ci sędziego do sprawy.
Cytat:
Jak na razie nie potrafili nawet przez rok policjantow wyrzucic z pracy za zabojstwo a co dopiero ukarac, majac 100% dowody ich winy [uzycie paralizatora..]
Tutaj napiszę krótko - kłamiesz. Nie było zabójstwa a użycie paralizatora wg biegłych nie było przyczyną śmierci. Oczywiście to są tylko biegli i pewnie nie mają takiej wiedzy jak ty po przeczytaniu 24 artykułów na wyborczej, niemniej wierzę im nie tobie. Zgadzam się, że policjant powinien był wylecieć z pracy dużo wcześniej.
Cytat:

co do dzieci- no to tu mnie uspokoiles, musialem czytac zle analizy, od dzisiaj bede sie kierowal twoimi spostrzezeniami.
Musiałeś czytać stare analizy. Poczytaj coś świeższego:
Link 1
Link 2
Oczywiście to ciągle mało ale idzie w dobrym kierunku.
Cytat:
2017-07-17 09:10:40, stanislawski napisał(a):
Ależ nikt nie mówi, że można inaczej (tzn. można - dodrukować) - dlaczego mi znowu coś imputujesz?
Cytat:
2017-07-17 08:38:24, stanislawski napisał(a):
Żeby zrobić 500 plus - trzeba gdzie indziej zrobić 500 minus. Stąd jakieś "mocowe" itp.
To nie ty sugerowałeś, że na 500+ trzeba wprowadzić nową daninę i najpierw zabrać 500?
Widocznie ktoś ci sie włamał na konto albo za mało cię w wyborczej nauczyli manipulować (ewentualnie byłeś za słaby stąd wyleciałeś)
Więc wyjaśniłem. Wystarczy nie kraść i lepiej wydawać pieniądze które już się ma do dyspozycji.
[ Ostatnio edytowany przez: Googhaz 17-07-2017 10:46 ]
Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. -
Baptiste Beaulieu