MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1145 z 2047 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1144 | 1145 | 1146 ... 2045 | 2046 | 2047 ] - Skocz do strony

Str 1145 z 2047

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Googhaz

Post #1 Ocena: 0

2017-07-17 09:01:13 (8 lat temu)

Googhaz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-02-2016

No popatrz bo przecież nie można inaczej wydawać kasy zebranej tylko trzeba zebrać więcej.
Ekonomista się odezwał.
Czasami wystarczy nie kraść i kasa się znajduje.
Można rozwalić mafie paliwowe i karuzele VATowe i nagle wpływa kasy na kilka lat 500+

W UK żeby mieć na child benefit wprowadzili "child benefit -" czy im z nieba spada?

[ Ostatnio edytowany przez: Googhaz 17-07-2017 09:02 ]

Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. - Baptiste Beaulieu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2017-07-17 09:10:40 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Ależ nikt nie mówi, że można inaczej (tzn. można - dodrukować) - dlaczego mi znowu coś imputujesz?
To twoja stała taktyka - wmawiać ludziom poglądy, których nie wypowiedzieli. No i oczywiście ostateczny środek erystyczny, czyli ad personam. W kółko.
Nie nauczyli was więcej na kursach dla pisowskich trolli? Czy może po prostu uznali, że więcej nie trzeba, bo dla tamtej strony takie środki są w sam raz.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2017-07-17 09:35:47 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Zaś co do sądów - sprawa jest prosta. Chodzi o to, aby poddać je kontroli Ziobry, czyli w konsekwencji Kaczyńskiego. Jednej osoby.
Tak jak wszystko inne.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vlade

Post #4 Ocena: 0

2017-07-17 09:38:30 (8 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2017-07-16 23:33:13, Googhaz napisał(a):
Ale o jakim nocnym zmienianiu prawa piszesz. Poczytaj trochę jak wygląda uchwalanie prawa żebyś nie ośmieszał się cytatami wyjętymi z tvn.
Ustawa o sądach powszechnych i KRS jest omawiana w sejmie od początku czerwca. O sądzie najwyższym wpłynęła jako propozycja poselska nie rządowa żeby senat zdążył przed przerwą wakacyjną.
Porównania do Rosji są tak naiwne, że szkoda komentować ale wierzę, że wiesz jak wygląda proces legislacyjny w Rosji stąd to porównanie.

"Państwo cię okradnie a potem wybierze sędziego" - zgadnij co dzieje się dzisiaj gdy okradnie cię sędzia albo mafia od której ciągnie kasę?
Obecnie nie ma żadnej kontroli nad sądownictwem. Są nietykalną kastą. państwem w państwie. System, razem z sędziami, został przeniesiony z PRL i przez 30 lat nikomu nie udało się go zmienić. A ty piszesz, że to co robi PiS to powrót do PRLu? Nie masz pojęcia o czym piszesz.
Sejm ma służyć ludziom - dokładnie to robi rozbijając mafię w togach. Niedługo sądownictwo też będzie służyć zwykłym ludziom a nie układom i znajomym królika.

Co do populacji: uwierz mi, że w życiu nie widziałem tyle małych dzieci i tylu kobiet w ciąży co obecnie w Polsce. Najbliższe statystyki to potwierdzą.

Oczywiscie ze wplynela jako inicjatywa poselska, zeby nie trzeba bylo dyskutowac, bo to takie tam sobie malo znaczacy dokumencik. Szkoda ze ci poslowie nie widza ze najpierw konstytucja a potem niech sobie ustawy pisza. Odnies sie do tego a nie na poboczne tematy wchodzisz. Podpowiem jeszcze raz slowo klucz - konstytucja. dostrzegaj cale spectrum sprawy.

Tak sejm ma sluzyc ludziom, ale moim zdaniem tego nie robi. Powinien przedstawic ten project, przedyskutowac, I wtedy wilk syty I owca cala. Przeciez zadna cnota krytyki sie nie boi. Ja rozumiem ze sa inne metody wdrazania zmian 'my wiemy najepiej i co nam zrobisz' ale w takim przypadku juz na poczatku sie sami duskredytuja, no chyba ze wierzysz w nieomylnosc poselska, czego dowodem na pewno sa ustawy ktore po paru miesiacach zostaly zmieniane. Obodz sie, czy naprawde myslisz ze poslowie sa madrzejsi od ciebie, i dajesz im prawo do tworzenia prawa na kolanie?

Co do PRL, chyba nie pisalem o nim, ale moze ktos skasowal [wiesz macki mafii dzialaja I na MW]. Ja pisalem ze taki sposob postepowania to kojarzy mi sie z komuna. Zreszta znowu schodzisz z glownego problemu, nie chcac powiedziec ze nie rozumiesz co czytasz. Ja pisze o rzadzacej partii I sposobie jakim wprowadza zmiany a ty o sadach I jak funkjonuja. Ale oczywiscie jak masz ochote to mozemy otworzyc osobna dyskucje na temat jak powinny funkcjonowac sady, ale uprzedzam ze ekspertem nie jestem, ale z checia poslucham znajacuch sie ludzi, ale co przez to rozumiem to, ze pisza jak funkcjonuja, metodyke mam na mysli, anie ocene zle/dobrze. Ale ja na razie odnosze sie do tego jak funksjonuje sejm i jakie mam oczekiwania/uwagi. W tym konkretnym przypadku na prawde czulbym dobra wole od rzadzacych jak by przeprowadzili dyskusje/analize w sejmie jak jest i jak powinno sie zmienic prace sadow.

Obecnie patrzac na scene polityczna nikomu ale to nikomu nie powierzyl bym wybierania dla siebie sedziego. Pierwsze z brzegu - Amber gold, SOKi kto ich rozliczy? sami siebie beda karac? No ale jesli tak sie stanie to posypie glowe popiolem. Naiwnosc nie zna granic :)

Jak na razie nie potrafili nawet przez rok policjantow wyrzucic z pracy za zabojstwo a co dopiero ukarac, majac 100% dowody ich winy [uzycie paralizatora..]
-Ze co, ze mafia ich chroni?
-Przypomnij mi kto jest szefem ...
widzisz tez tak mozna dyskutowac ale wtedy jeszcze bardziej dyskredytujemy poslow czego ty chyba nie chcesz bo wierzysz w ich nieomylnosc i dobra wole.

:) co do dzieci- no to tu mnie uspokoiles, musialem czytac zle analizy, od dzisiaj bede sie kierowal twoimi spostrzezeniami.

Do góry stronyOffline

Googhaz

Post #5 Ocena: 0

2017-07-17 10:28:08 (8 lat temu)

Googhaz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Próbuje coś wyciągnąć z twojego długiego postu o czym moglibyśmy porozmawiać i nic nie widzę.
Cytat:

2017-07-17 09:38:30, vlade napisał(a):
Szkoda ze ci poslowie nie widza ze najpierw konstytucja a potem niech sobie ustawy pisza. Odnies sie do tego a nie na poboczne tematy wchodzisz. Podpowiem jeszcze raz slowo klucz - konstytucja.

Ale o co konkretnie ci chodzi. Podaj który przepis konstytucji został złamany i w jaki sposób (pomińmy na chwilę, że przepis jest złamany jak TK tak stwierdzi nie jak tak mówią specjaliści TVNu)
Cytat:

Tak sejm ma sluzyc ludziom, ale moim zdaniem tego nie robi. Powinien przedstawic ten project, przedyskutowac, I wtedy wilk syty I owca cala.

Bez jaj. Przedyskutować z totalną opozycją? Widziałeś chociaż jedne obrady sejmu w ostatnim czasie? Z twojego naiwnego tekstu wnoszę, że nie. Strata czasu. Ludzie ich wybrali a programie mieli reformy sądownictwa. Spełniają kolejny punkt z programu. Chwała im za to. Tym się różnią od PO.
Czy są mądrzejsi ode mnie? To nie ma znaczenia. Oni zostali wybrani do tworzenia prawa nie ja.
Cytat:

Co do PRL, chyba nie pisalem o nim, ale moze ktos skasowal [wiesz macki mafii dzialaja I na MW]. Ja pisalem ze taki sposob postepowania to kojarzy mi sie z komuna.

No widzisz a mi komunizm kojarzy się z jakiegoś powodu z PRL.
Cytat:

Obecnie patrzac na scene polityczna nikomu ale to nikomu nie powierzyl bym wybierania dla siebie sedziego.

Gdybyś nie sugerował się tym co mówią w Faktach a zamiast tego przeczytał chociaż raz projekt ustawy wiedział byś, że żaden polityk nie będzie ci wybierał sędziego. Ale na to trzeba poświęcić trochę więcej czasu i do tego to zrozumieć. Oczywiście istnieje możliwość, że to ja nie zrozumiałem dlatego chętnie poczytam przytoczony przez ciebie punkt ustawy bądź projektu, w którym mówią, że ktoś wybierze ci sędziego do sprawy.
Cytat:

Jak na razie nie potrafili nawet przez rok policjantow wyrzucic z pracy za zabojstwo a co dopiero ukarac, majac 100% dowody ich winy [uzycie paralizatora..]

Tutaj napiszę krótko - kłamiesz. Nie było zabójstwa a użycie paralizatora wg biegłych nie było przyczyną śmierci. Oczywiście to są tylko biegli i pewnie nie mają takiej wiedzy jak ty po przeczytaniu 24 artykułów na wyborczej, niemniej wierzę im nie tobie. Zgadzam się, że policjant powinien był wylecieć z pracy dużo wcześniej.
Cytat:

:) co do dzieci- no to tu mnie uspokoiles, musialem czytac zle analizy, od dzisiaj bede sie kierowal twoimi spostrzezeniami.

Musiałeś czytać stare analizy. Poczytaj coś świeższego:
Link 1
Link 2
Oczywiście to ciągle mało ale idzie w dobrym kierunku.

Cytat:

2017-07-17 09:10:40, stanislawski napisał(a):
Ależ nikt nie mówi, że można inaczej (tzn. można - dodrukować) - dlaczego mi znowu coś imputujesz?

Cytat:

2017-07-17 08:38:24, stanislawski napisał(a):
Żeby zrobić 500 plus - trzeba gdzie indziej zrobić 500 minus. Stąd jakieś "mocowe" itp.

To nie ty sugerowałeś, że na 500+ trzeba wprowadzić nową daninę i najpierw zabrać 500?
Widocznie ktoś ci sie włamał na konto albo za mało cię w wyborczej nauczyli manipulować (ewentualnie byłeś za słaby stąd wyleciałeś)
Więc wyjaśniłem. Wystarczy nie kraść i lepiej wydawać pieniądze które już się ma do dyspozycji.

[ Ostatnio edytowany przez: Googhaz 17-07-2017 10:46 ]

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2017-07-17 11:39:56 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

"To nie ty sugerowałeś, że na 500+ trzeba wprowadzić nową daninę i najpierw zabrać 500? "
Ależ oczywiście, że ja. Właśnie to mówię przez cały czas - żeby dać, trzeba zabrać.
Do czego ty mnie przekonujesz? Mówisz niejasno - poproś tam u was na kursach politruków o korepetycje.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2017-07-17 11:48:06 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Widać, żę się śpieszą z tą ustawą - pod projektem jest nawet podpis kogoś, kto nawet nie wie, że się podpisał... (Bartłomiej Wróblewski). Pewnie - przecież to nie on decyduje na co głosuje, po co się certolić...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Googhaz

Post #8 Ocena: 0

2017-07-17 15:03:18 (8 lat temu)

Googhaz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2017-07-17 11:39:56, stanislawski napisał(a):
"To nie ty sugerowałeś, że na 500+ trzeba wprowadzić nową daninę i najpierw zabrać 500? "
Ależ oczywiście, że ja. Właśnie to mówię przez cały czas - żeby dać, trzeba zabrać.
Do czego ty mnie przekonujesz? Mówisz niejasno - poproś tam u was na kursach politruków o korepetycje.

Dlatego Ci tłumacze, że bredzisz - nie trzeba więcej zabierać. Wystarczy nie kraść tego co już jest w podatkach zabrane i inaczej środki redystrybuować.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2017-07-17 15:11:32 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Nie trzeba więcej zabierać? No to możę oni tego nie wiedzą. Bo właśnie chcą nowych danin.
(co oczywiście jak najbardziej popieram, jak i kontrolę internetu, i ten ostatni pomysł z kontrolowaniem youtube - tylko tak dalej)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vlade

Post #10 Ocena: 0

2017-07-17 15:53:24 (8 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Googhaz

Poczytaj konstytucje jak nie wiesz co jest lamane.
Tu jest link kierujacy od razu do celu. Przeczytaj ze zrozumieniem, pomysl I wtedy moze cos napisz.

Konstytucja

Przepraszam ze za dlugopisze, ale za to rzadziej, na koniec I tak ci niezle poszlo, moze odpowiesz jeszcze na to bo opusciles niechcacy.

Cytat:

-Ze co, ze mafia ich chroni?
-Przypomnij mi kto jest szefem ...
widzisz tez tak mozna dyskutowac ale wtedy jeszcze bardziej dyskredytujemy poslow czego ty chyba nie chcesz bo wierzysz w ich nieomylnosc i dobra wole.

I pytanie jest kto jest szefem tej mafii.

Ja sie oczywiscie nie czepiam, tylko wykazuje ze politykom nie mozna wierzyc, patrzec co robia I w jakim kierunku ida, ty mimo wszytko dazysz ich duzym zaufaniem. Ja mimo wszytko wolalbym sie skupic na systemie a nie na ludziach ktorzy w danym momencie sa u wladzy.

[ Ostatnio edytowany przez: vlade 17-07-2017 15:55 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1145 z 2047 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1144 | 1145 | 1146 ... 2045 | 2046 | 2047 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,