Cytat:
2017-07-07 05:20:20, Jurny_Jurek napisał(a):
,,Elo ziomki. Polska to katolicki kraj o wielowiekowej tradycji. Pasuje mi to bo sam jestem prezbiterianinem i podobnie jak Wołodia i Erdogan wiem jaką rolę w budowie i trzymaniu państwa w całości odgrywa religia, a wy macie know how i mam nadzieję, że nie zapomnieliście jak go używać.
Znajdujecie się pomiędzy dwoma wrogimi krajami. Sami sobie z nimi nie dacie rady, ani agenturalnie, ani militarnie Jakbyście nie kombinowali zawsze będziecie za słabi. Powoli stajecie się poważnym graczem w regionie, potrzebującym wsparcia technologicznego i militarnego, by móc się dalej rozwijać i nie dać się zabić sąsiadom.
Jeśli będzie Was stać na naszą broń, i siły bojowe, z chęcią wam je udostępnimy, za odpowiednią opłatą. Tak, za hajs. Za darmo to nawet w mordę dostać nie można, i czas wyrosnąć z bajek o ideałach sierpnia. Waszą sprawą jest, czy pójdziecie po rozum do głowy i usamodzielnicie się w czym Wam pomogę, i będzie Was stać na bycie partnerami, czy też dalej będziecie sądzić, że polityka to coś innego niż interesy i do usranej śmierci będziecie państwem tymczasowym.
Przemyślcie to, a ja wpadnę za parę lat zobaczyć co z tą ofertą zrobiliście. Doradcy mówią mi, że u Was kończy się zwykle na gadaniu, ale mam jakąś tam wiarę w rozum i godność człowieka, wiec myślę że dacie radę.
Tymczasem zmykam spotkać się z gośćmi którzy mnie niemiłosierne wkurwiają, sądząc, że bez moje kasy pociągną dłużej niż dekadę, a których miejsce moglibyście zająć. Wasz wybór.
No chyba, że jesteście kretynami którzy sądzą, że wpadłem do was żeby sprzedać łzawe historyjki o waszych powstaniach i będziecie się tym nacierać, miast zabrać do roboty. Wtedy sorry, ale oko mi nie mrugnie, jak przyjdzie Was znów przehandlować z Ruskimi i Niemcami. Paniali?
Donald. Tak, ten gość ze śmieszną fryzurą.
[Zapis przemówienia Dolanda Trumpa.Warszawa. 06.07
2017]".
To na wypadek gdyby ktos nie rozumial jezyka dyplomacji a zwlaszcza samej dyplomacji.

Brawo Jurny .
Przetłumaczone na nasze , czyli polskie
Co do Hamburga i moje zdanie ...
Tak to będzie wyglądało ... Przyszłość ZACHODNIEJ EUROPY zaprogramowanej przez GLOBALISTÓW pod nadzorem SyJONISTÓW , czyli spekulantów i bankierów takchi jak : SOROS i ROTSCHILD ów... rodzinka
Makrelowa plus Macron ( płoteczki ) = GLOBALIŚCI i przyjeżdzają do Hamburga pewnie nie turyści i co ... ?
Manifestują i terroryzują całe miasto raniąc 200 policjantów z jakich powodów ???
BO w Hamburgu są Putin , Trump , Erdogan ...
TO SĄ GLOBALIŚCI CZY NACJONALIŚCI ???
A CI LUDZIE jeżeli można tak ich nazwać
mówią , że są ANTY GLOBALISTAMI ???
Globiści = Makrela , Macron
NAcjopnaliści - Trump , Erdogan , Kaczyński itd ..
Jeżeli są ANTY GLOBALISTAMI , a taką zadymę zorganizowali , bo byli w Niemczech Putin , Erdogan czy Trump to coś tutaj jest nie tak ??????????????????
To Trump i ekipa są globalistami , czy te protestujące dzieci kwiatów dostały kasę , żeby robić zadymę ??? i kołówrotek w głowie ludzi???
Deuschland - manipulacja , żadna demokracja !!!
[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 08-07-2017 23:07 ]