MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Polską? Będzie gdzie kiedyś wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1131 z 2046 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1130 | 1131 | 1132 ... 2044 | 2045 | 2046 ] - Skocz do strony

Str 1131 z 2046

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autofan

Post #1 Ocena: 0

2017-06-13 17:09:29 (8 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Jesli swoje opinie opierasz tylko na B-gham to sie zgodze. Gwoli Twej swiadomosci polonez w wersji podstawowej mial lepsze wyposazenie niz mercedes 190, uprzedze Twoje pytanie, mowie o poczatkowych modelach.Poza tym bez urazy ale o motoryzacji dialog z Toba nie ma sensu.Sorry.

[ Ostatnio edytowany przez: autofan 13-06-2017 17:11 ]

Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer ICQNumer Skype

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2017-06-13 22:19:25 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

,, Trzy dni temu Konrad M., znany kodziarz i autor hymnu KOD-u, czyli obrońców komunistycznych i esbeckich przywilejów, wrzucił na swoim profilu zdjęcie Frasyniuka, i dodał podpis: ,,Niosą barany wilka. Ostatnia baranów chwilka".

Dzisiaj został skazany na 6.5 roku więzienia za handlowanie kobietami do burdelów.

Jechał Konradek po Jarku i Szydło,
teraz w więzieniu się schyli po mydło. :)
Bandytów zaczyna dopadać zadyszka.
Żegnaj, Konradzie. I pozdrów tam Zbyszka! "

Sweet.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2017-06-13 22:27:15 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

fajny wywiad masa i sumlinski o pl mafii/politykach

https://www.youtube.com/watch?v=2MM9B3Ep5iw

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2017-06-14 07:02:50 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Googhaz

Post #5 Ocena: 0

2017-06-14 09:15:41 (8 lat temu)

Googhaz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-02-2016

Cytat:

2017-06-14 07:02:50, ludzik50 napisał(a):
Valis, wszystko fajnie ale... dlaczego wróciłeś do UK?
Dlaczego jak przywiązany pies nie jesteś w stanie się stąd wyrwać skoro w PL jest tak cudownie?

Syndrom złotej klatki.
Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. - Baptiste Beaulieu

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2017-06-14 09:27:00 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Googhaz

Post #7 Ocena: 0

2017-06-14 09:56:35 (8 lat temu)

Googhaz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-02-2016

Myślę, że wszyscy jesteśmy na pewnym etapie naszego życia.
Niektórym przechodzi, innym z tym dobrze. Czasami wydarzenia w naszym życiu czy w naszym otoczeniu pozwalają nam się wyleczyć. Generalnie im bliżej zejścia tym częściej to uzależnienie mija.
Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. - Baptiste Beaulieu

Do góry stronyOffline

valis0

Post #8 Ocena: 0

2017-06-14 10:29:10 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 24-03-2017

Cytat:

2017-06-14 07:02:50, ludzik50 napisał(a):
Valis, wszystko fajnie ale... dlaczego wróciłeś do UK?
Dlaczego jak przywiązany pies nie jesteś w stanie się stąd wyrwać skoro w PL jest tak cudownie?
Rozbrajają mnie ludziki plujące na UK a jednocześnie srający w gacie że po brexicie wyrzucą go razem z Marianem ze zmywaka lub taśmy...

Z jakich powodów ja tu jestem to nie jest twój interes. Natomiast śmieszą mnie tacy ludzie jak ty i tobie podobni. Co to sr..ą na Polskę, bo się Anglikami porobili. Na brexit to ja mam wywalone. Niech się martwią ci co domy w kredyt pobrali, na zasiłkach siedzą, czy są uwaleni kredytami na samochody etc.
Acha, i jeszcze ci napiszę że żadna praca nie hańbi, Angliku z wyższych sfer :-]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2017-06-14 10:53:54 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Valis ale co sie spinasz to po prostu jest wesole ze zyjesz w kraju ktorym gardzisz tylko przez wzglad Na kase do pl nie wyjedziesz Bo boisz sie ze z glodu umrzesz hehe

Ja wracalem do pl juz pare razy ale nikt z moich ust o anglii zlego slowa nie uslyszal dla mnie to nie jest brzytwa tylko 2kraj po pl w ktorym chcialbym mieszkac moze 3 Bo kanada tez mi sie marzy czasami wiadomo Anglia ma swoje minusy jak I pl ale siedziec w kraju ktoorego sie nie lubi??? Lol... Moglbym muec ta sama kase w niemczech ale nie lubie tego kraju pracowalem w holandii belgii I woke anglie a ty dlaczego Tu zyjesz ? W pl nie ma tragedii peace znajdziesz jesli sie do czegos nadajesz bez problemu

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2017-06-14 15:09:29 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

A jak tak zaklocajac wam sielanke przypomne, jak bylo kiedys. Tzn. bo miesiecznice nie powinny trwac tak dlugo, bo ludzie maja koscioly, bo to bylo niespotykane, bo jak Frasyniuka co kpi z policji spisuja za blokowanie legalnego zgromadzenia to be, a jak parade rownosci w Gdansku blokuje ktos z pisu i go wynosza skutego to okej...

To troche z historii, kulturalnego stanu wojennego wedlug mazguly i jak to pisowska policja dziala jak milicja w stanie wojennym:

,,,,W czasie stanu wojennego każdego 13. dnia miesiąca w Nowej Hucie odbywały się pokojowe demonstracje przeciwko juncie Jaruzelskiego. W październiku 1982 roku wśród uczestników marszu był Bogdan Włosik - uczeń II klasy technikum wieczorowego i elektryk. Bogdan Włosik nie uczestniczył w ulicznych starciach, wrócił do domu na obiad. Później wyszedł na mszę, gdzie modlono się w intencji "Solidarności".

Przed kościołem dochodziło do walk, w których uczestniczyli także funkcjonariusze SB po cywilnemu. Jeden z nich, kapitan Andrzej Augustyn, złapał chłopca zbierającego kamienie. Kiedy ten zaczął krzyczeć, esbek uciekł. Biegł wzdłuż bloku, gdy zobaczył zbliżającego się Bogdana Włosika. Strzelił do niego bez ostrzeżenia z odległości 2 metrów, po czym wsiadł do Fiata 125p i odjechał.

Ciężko rannego chłopaka (został postrzelony w brzuch) zabrała karetka. Jeszcze przytomny, w karetce, mówił: "Komuniści mnie zabili". Bogdan Włosik zmarł na stole operacyjnym w Szpitalu Wojskowym przy ul. Wrocławskiej o godz. 21.15. W pogrzebie uczestniczyło ponad 20 tys. osób.

Za PRL-u kpt. Augustyn nie poniósł żadnych konsekwencji za zabójstwo Włosika. Przesłuchiwano go jako świadka, a prokuratura nie dopatrzyła się przestępstwa. Po umorzeniu śledztwa Augustyn wrócił do pracy, a w 1987 roku przeszedł na emeryturę. Determinacja rodziców Bogdana doprowadziła w 1990 roku do wznowienia śledztwa. W 1991 r. Sąd Wojewódzki w Krakowie uznał Augustyna za winnego przekroczenia granic obrony koniecznej i skazał na 8 lat więzienia. Sąd Apelacyjny w 1992 roku podwyższył karę do 10 lat, odrzucając tłumaczenie obroną konieczną. Sprawca zabójstwa po 5 latach został zwolniony z więzienia za dobre sprawowanie."

Przed kosciolem dochodzilo do walk... cholerna katolska Polska... mogli wszyscy sobie usiasc na upie i zdychac w rezimie Jaruzela.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 1131 z 2046 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1130 | 1131 | 1132 ... 2044 | 2045 | 2046 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,