Cytat:
2017-05-29 17:44:38, teresa2462 napisał(a):
Tak, tak platny trolu vel samozwanczy generale mojej wyspy
...za PO bylo wszystko cacy. Polska armia miala sie na tyle dobrze, ze siedziales tu cichutko, cichutenko... Teraz, kiedy chory psychicznie maciar niszczy armie i juz niedlugo wypowie wojne Rosji poczules powolanie aby wszystkich ostrzec?
Działacze PO po prostu uznali że Polsce w najbliższych dekadach nie grozi konflikt konwencjonalny, co jak wiemy było błędnym myśleniem. Przez 5 lat rządów PO nie powołano na ćwiczenia żadnego rezerwisty!
Płatny trolu?
Gdyby głupota miała skrzydła Tereska latała by jak gołębica.
Już tu jest jeden na forum co na kefir dorabia i nie z mojej opcji politycznej.
Największe przyspieszenie moedernizacyjne niestety było za SLD.
Krab, motorówka?
Postawiliśmy przecież na naszą myśl produkcyjną.
Jedyne co pis kupił to przepłaconą pilicę zmodernizowaną ze sprzętu rosyjskiego.
Jak się ma sprzęt nowoczesny to sie stawia na zawodowych a nie rezerwę do przeszkolenia na trzy dni.
Szkoda marnować kasę na zbiórkę mięśni piwnych by polatali z kalaszem bo Kraba w trzy dni nie nauczy się obsługiwać.
Friendly fire najbardziej doświadczyly jednostki liniowe USA po zmobilizowaniu swojej rezerwy i wysłaniu do Iraku.
Pół biedy jak strzelecki a jak doszły M777 to kaplica.
Własnie ciężki sprzęt jak Krab wprowadziło PO bo tupnęło wreszcie nogą na nieudolna naszą produkcję i lament związkowy.
Modernizacja Leo to tez PO. Pis tylko smietanke spija.
Gosc piszący dla ciebie te ogólniki chyba nie przeiwdział ze pis skasuje teraz plany modernizacyjne armii zawodowej.
Ale trzeba było sprawdzić date.
Wyszły teraz tylko następne bajania jak ze śmigłowcami na już że armia ma kupowac nowoczesny sprzet. Macier wspomnial o laserach i broni elektromagnetycznej.
A moze jeszcze sokol milenium zbudujemy?
USA jeszcze z działem elektromagnetycznym walczy ale potrzebuje czasu.
Byłem przeciwny pomysłowi PO kupienia Patriotów bo to przestarzałe i sektorowe.
A kusili nas ze bedą mieli system dookolny tylko żebyśmy tak dopłacili do badan.
Pis widzę idzie ta samą drogą.
Do tego przestarzały system programowania zastrzeżony dla producenta .
Jessu a tak po prawdzie z kim ja dyskutuje?
Z osobą która ma zero pojęcia i nawet dobrze nie doczytała.
Gość powinien napisać erratę.
Niedoszacowanie:
Macier chciał kupic samoloty dla vipow ale trzeba bylo unieważnić przetarg bo nikt nie chciał sprzedac samolotow za tak niska cene.
Offset za f16.
Mial czas za pierwszej kadencji pis by wyegzekwować offset.
Niestety żaden rząd nie potrafił tego zrobić. Brak doświadczenia czy robienie loda?
Transparentność:
Obecny przetarg na smiglowce w całości utajniony, zakup samolotow dla vip z pominięciem przetargu, zakup pilicy i innych systemów opl z wolnej reki.
[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 29-05-2017 19:00 ]