Str 1115 z 2074 |
|
---|---|
valis0 | Post #1 Ocena: 0 2017-05-16 15:03:21 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 24-03-2017 Skąd: Birmingham |
Ech ... wtedy to były czasy. Aż łezka się w oku kręci ...
Trepy, koty, fala, ech ... Och. Wałki na zaopatrzeniówce (kantyna, ropa, broń). No i karty, wóda, panienki na przepustkach. To było życie ... I awanse, awanse .... Wojsko kreowało wtedy prawdziwych mężczyzn. Brakło tylko konfliktów zbrojnych, no ale to nie ważne. Ważne że są teraz bogate pensyjki-emeryturki. |
Post #2 Ocena: 0 2017-05-16 15:20:25 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2017-05-16 17:28:00 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Masa swiadek koronny?
|
nEUROn | Post #4 Ocena: 0 2017-05-16 17:52:28 (8 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Cytat: 2017-05-16 15:20:25, Mave71 napisał(a): Cytat: 2017-05-16 14:26:21, nEUROn napisał(a): Teraz do wojska przyjmuja pod pesel i zaswiadczenie z plebanii. Kto ich powolal? Moze L.K.? CBA? Tym wszystkim kieruje ulaskawiony skazamiec. To jest smieszne. Masa tez duzo mowi o sprawiedliwosci. [ Ostatnio edytowany przez: <i>nEUROn</i> 16-05-2017 14:27 ] Za moich czasów do wojska był pobór i same ofermy były brane. 1989 -tym roku zaraz po maturze zdałem egzamin na WAT. Po ukończeniu studiów w stopniu p.por. zacząłem karierę w JW ...powiedzmy X gdzieś w województwie gorzowskim.(Obecnie lubuskim) I nagle się okazało , że nie mam wsparcia ze strony rodziny , która może pomóc w karierze, także o awansie mogę zapomnieć . Tumany które były na moim roku , mimo swojego debilizmu i osiągnięć poniżej średniej , awansowały na pełnego porucznika po kilku miesiącach . Cztery gwiazdki osiągneli po roku. Tatusie w sztabie o to zadbali . No cóż , od zawsze układy w Polskiej Armii się liczą ,czy to w LWP czy to Wojsku Polskim. Mam wrażenie, że do dziś obowiązuje hasło: "Nie matura lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera". Tradycje oficerskie w Polsce są takie , że trzeba ustawić rodzinę , a potem liczy się służba. Przykre , ale prawdziwe. Tak było, jest i będzie niestety. Tak też jest w innych armiach nawet w usa. |
Googhaz | Post #5 Ocena: 0 2017-05-16 18:10:12 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-02-2016 Skąd: Już Polandia |
Cytat: 2017-05-16 17:52:28, nEUROn napisał(a): Tak było, jest i będzie niestety. Tak też jest w innych armiach nawet w usa. Jeżeli twoim zdaniem nepotyzm to jest coś co należy zaakceptować bo nie da się go wyeliminować to musisz mieć jakieś strasznie zachwiane wzorce wyniesione z domu... ...a, sorry, nie zauważyłem, że to nEUROn. Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. -
Baptiste Beaulieu
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2017-05-16 18:29:19 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
nEUROn | Post #7 Ocena: 0 2017-05-16 18:40:37 (8 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Cytat: 2017-05-16 18:10:12, Googhaz napisał(a): Cytat: 2017-05-16 17:52:28, nEUROn napisał(a): Tak było, jest i będzie niestety. Tak też jest w innych armiach nawet w usa. Jeżeli twoim zdaniem nepotyzm to jest coś co należy zaakceptować bo nie da się go wyeliminować to musisz mieć jakieś strasznie zachwiane wzorce wyniesione z domu... ...a, sorry, nie zauważyłem, że to nEUROn. Zaćma na oczach czy na zwojach u ciebie? Gdzie napisałem że to akceptuję? Chyba wystarczająco często piszę tutaj o tak zwanej "dobrej zmianie" ![]() Ta zmiana toć to kwintesencja nepotyzmu. A tak naprawdę zaczęli od Bieńka za poprzedniej kadencji. W pół roku dwa awanse. Wcześniej już pisałem o braku przygotowania takich ludzi w kontekstcie obecnych awansów i o mogących wystąpić z tym problemach. Coś dopisać jeszcze co do pierwszej próbki błyskawicznych awansów i skutkach, czy sam sobie resztę dopowiesz? Komorowski też błysnął awansując biskupa z ppor. do gen. brygady. A stopień ppor zdobyłwcześniej po kilku dniach w szkółce. Tu akurat mniejsze niebezpieczeństwo błędu bo jedyne co może nastąpić to chybienie kropidłem i nie trafienie w cel poświęcenia. |
Jurny_Jurek | Post #8 Ocena: 0 2017-05-16 20:30:21 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Macierewicz taki zly, oslabia armie zbudowana przez po. Przez siemoniaka ktory wojska nie widzial, przez dziennikarza sikorskiego ktory kiedys wyczytal na MW, ze pis upadnie i przeszedl z pis do po.
A przede wszystkim gajowego Komorowskiego, jedynemu w calym sejmie przeciwnemu rozwiazania moskiewskiej organizacji wsi. ![]() Dzisiaj atesztowano kolege Bula Bronislawa widocznego na zdjeciu za udzial w zorganizowanej grupie przestepczej, szwindle w SKOK i kradziez kasy z MON poprzez WAT. Setki milionow, o ktore dzisiaj nasz forumowy general ma pretensje bo ida na bylego premiera, ktoremu przeciwny mowie nienawisci kod grozi smiercia ![]() Spoko oficyjer, sprawdzilem. Jak pod parasolem ochronnym twoich idoli z po trwaly przekrety a do pudla zamiast kolegow Komorowskiego trafiali niewinni dziennikarze to nie nadawales na pis. Wtedy, niczym wzorowy czlonek onru martwiles sie o chrzescijanska spojnosc europy zalewanej islamskim gorszym sortem, wieszczyles rychly upadek francji i uk zmanipulowanych lewacka ideologia elit europejskich oraz juz knules jak tu dobrac sie do feministek ![]() Wtedy uklady w wojsku, walki, przekrety nie przeszkadzaly. Wtedy modernizacja byla wzorowa i prowadzona przez fachowcow. Wtedy obiadki smakowaly ok. Wszystko zaczelo sie od wygranej pis, nawet polko wuja wie bo nasz generalissmus wie i tak najlepiej. Kiedys milczal zadowolony, dzis nadaje na Macierewicza co sbekom zabiera, mazgulom zabiera, aneks zna, kapusiow po nazwiskach zna, wsi rozwiazal, rozbija uklady, pomaga w aresztowaniu kolegow Bronka ze zdjecia, pomaga w aresztowaniu noskow i innych kapusiow, na emeryture wysyla moskiewskich pacholkow co bornholm mieli napalmem oblac. Pan Antoni zaklocil wesoly nastroj oficerskich obiadkow, ruszyl.stare uklady to i forumowy ,, general bezbroni " porzucil na chwile plany drugiej odsieczy Wiednia i skupil sie na powtarzaniu bzdur. Jak Komorowski lamal kariery i kregoslupy niewinnych ludzi to co nasz oficer polityczny robil? Deserki do obiadkow? ![]() A tutaj pozowanie ze zbrodiarzem i komuszym pacholkiem. Niech jada do breivika i z nim sobie sweet focie popstrykaja. Jacy oni kochani, nie dziw ze mu pogrzeb z honorami urzadzili. Twoi tez jedli z nim obiadki ? Macierewicz to przy tym oszuscie to faktycznie czlowiek honoru. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 16-05-2017 20:42 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
zuczek2246 | Post #9 Ocena: 0 2017-05-16 20:37:24 (8 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2015 Skąd: City |
Nowe fakty w sprawie Magdy Żuk i produkcja narkotyków w jej rodzinnym mieście .
Reprywatyzacje w innych miastach Polski WSIowy trop. 23:20 ciąg dalszy o Magdzie , handlu ludżmi i programie Amerykanów w tej sprawie ... [ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 16-05-2017 20:37 ] |
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2017-05-16 20:55:18 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-05-16 20:37:24, zuczek2246 napisał(a): Nowe fakty w sprawie Magdy Żuk http://www.mojawyspa.co.uk/forum/6/60775/Sprawa-smierci-Madgy-Zuk-w-Egipcie |