Str 12 z 2056 |
|
---|---|
kolezanka_szkla | Post #1 Ocena: 0 2012-10-14 23:08:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
A mnie dziwi, ze sie jeszcze nie pozabijaliscie. Czlonkowie partii (wszystkich) chadzaja zgodnie ramie w ramie na piwko, po zakonczonych obradach sejmu. A wy sie tu blotem obrzucacie. Troche dystansu do sytuacji politycznej kraju, w ktorym nie mieszkacie.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
wielkimar | Post #2 Ocena: 0 2012-10-14 23:09:26 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-10-13 22:08:44, znowu-ciupek napisał(a): Cytat: 2012-10-13 21:55:16, paolomario napisał(a): Zawsze chciałem wierzyć, że Polacy uwielbiają podróże i stąd ta nasza mobilność. Zwłaszcza po latach posuch w tym temacie ![]() Czy narzekanie na to, jak w Polsce było czy jest, w jakikolwiek sposób polepsza sytuację bytową Twoją i Twojej rodziny? Czy jest jakiś patent, że przez narzekanie mogłoby mi w życiu być lepiej, w sensie dostatniej? Koło własnego podwórka ogarniam się nie patrząc na to jak jest innym, a już na pewno nie liczę na to, że politycy mój byt polepszą. Dobrej nocy życzę ![]() Powiem Ci że nawet jak cos spitolę i pójdzie nie tak.To chodze jakiś czas zły a później przypominam sobie jak było w Pl i już mam dobry humor... Mój najlepszy kumpel (żeby nie szafować słowem przyjaciel) jeszcze z Pl z którym znamy sie prawie 20 lat zwykł sprowadzać mnie na ziemię...Za każdym razem kiedy biadolę na cokolwiek przypomina mi frytkownicę... Ta owa słynna frytkownica którą dostaliśmy w prezencie slubnym uratowała nasze obie rodziny od zwykłego głodu.Zawsze lądowała w domu tego kto aklurat był w tak ciężkiej sytuacji finansowej że zwyczajnie jeść nie było co.Ziemniaki i ta cudowna maszyna ratowały dupę nie raz... Teraz też mamy w domu frytkownicę nie najgorszą zresztą ale frytki towarzyszą de volaille a nie soli.Co by nie gadać...W Polsce byłem zajebiście pracowitym człowiekiem który nie raz nie miał co dzieciom dać jeść.Tutaj jestem leniem który idzie parę dni do pracy i zarabia na miesięczny czynsz.Nie nastąpił żaden przełom we mnie.Nie stałem się jakimś nadczłowiekiem.Po prostu rząd kraju w którym teraz mieszkam mnie nie okrada.Starcza na wszystko oprócz grubo zadłubanej Supry i wakacji na Karaibach 6 razy do roku ![]() Powiem ci tak..... " Gość" byłeś z tą frytkownicą. Ja wsuwałem ziemniaki smażone w plasterkach na patelni ( czasem ze słoninką ) , tylko po to by dzieci miały coś lepszego. mimo to Polska nie jawi mi się jako " kierat" , a niestety płacimy za komunę i jeszcze długo płacić będziemy . A co do pytania w temacie ...tak będzie gdzie i po co kiedyś wrócić .....byle by jadem nie srać ile wlezie |
keramczak | Post #3 Ocena: 0 2012-10-14 23:15:32 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Cytat: 2012-10-14 23:08:13, kolezanka_szkla napisał(a): A mnie dziwi, ze sie jeszcze nie pozabijaliscie. Czlonkowie partii (wszystkich) chadzaja zgodnie ramie w ramie na piwko, po zakonczonych obradach sejmu. A wy sie tu blotem obrzucacie. Troche dystansu do sytuacji politycznej kraju, w ktorym nie mieszkacie. ![]() #MajsterNaStulecie
|
marklar666 | Post #4 Ocena: 0 2012-10-15 09:52:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2008 Skąd: London |
Nastepny temat dla "patriotow" teoretykow na emigracji : ). Tak wam zalezy na losie Polski, ze az kupiliscie bilet w jedna strone do UK. Wracajcie i budujcie jak chcecie cos zmienic na lepsze, a nie czekacie az inni zrobia to za was zebyscie mieli gdzie wrocic na emeryture. Od bezproduktywnego paplania na forum Polska nie stanie sie lepszym krajem.
|
forumuser | Post #5 Ocena: 0 2012-10-15 10:03:02 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2008 |
Cytat: 2012-10-15 09:52:20, marklar666 napisał(a): Nastepny temat dla "patriotow" teoretykow na emigracji : ). Tak wam zalezy na losie Polski, ze az kupiliscie bilet w jedna strone do UK. Wracajcie i budujcie jak chcecie cos zmienic na lepsze, a nie czekacie az inni zrobia to za was zebyscie mieli gdzie wrocic na emeryture. Od bezproduktywnego paplania na forum Polska nie stanie sie lepszym krajem. Nic dodac,nic ujac.... |
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2012-10-15 10:11:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Kieratów jest wiele. I tu i tam.
Bilet nie jest w jedną stronę. Wracam. Nie musi być więcej. Wystarczy, że przestaną prześladować - tych, co chcą działać. A ja chcę . PO mnie wk... dogłebnie. Ale nie ma nic lepszego. |
Onieznajomy | Post #7 Ocena: 0 2012-10-15 10:26:26 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
marklar i forumuser, MW to nie wasze prywatne ranczo, i to nie wy decydujecie o czym mamy pisac lub nie. Jak mnie nie interesuja jakies tematy to tam nie zagladam i nie produkuje o tym czy to ma ses czy nie.
|
marklar666 | Post #8 Ocena: 0 2012-10-15 10:53:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2008 Skąd: London |
Ja nie zabraniam wam pisac tutaj na forum. Wrecz przeciwnie, mam niezly ubaw z takich "patriotow".
|
Post #9 Ocena: 0 2012-10-15 10:57:36 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Onieznajomy | Post #10 Ocena: 0 2012-10-15 11:31:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Pamietam jak kiedys krytykowano, wysmiewano, "Radio Wola Europa", "Kultra" Giedroycia, Zolnierze wykleci, AKowcy ktorzy musieli uciekac za granice, ci wszyscy ludzie byli sercem zwiazani z Krajem, im wszystkim dobro Polski lezalo na sercu. Dzis czasy sa inne i inne przyczyny emigracji, ale podejscie do spraw naszego Kraju jest podobne.
Ktos kiedys powiedzial ze Polska jest tam gdzie sa Polacy. |