Str 6 z 32 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-09-26 23:12:03 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Onieznajomy | Post #2 Ocena: 0 2012-09-26 23:15:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Catch - prosze cie zebys nie zasmiecal tego watku.
Dzisiaj juz puzno, a chcialbym porozmawiac o kadencyjnosci, tak prawde mowiac chialem ja skrytykowac, ale jezeli pozwolicie to napisze o ty jutro. Milej nocy i pozdrawiam tych, ktorzy sie ze mna zgadzaja, i tych ktorzy maja inne zdanie. |
Post #3 Ocena: 0 2012-09-26 23:17:24 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2012-09-26 23:23:30 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2012-09-26 23:24:50 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-09-26 23:26:31 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
maw2be | Post #7 Ocena: 0 2012-09-26 23:27:23 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Cytat: 2012-09-26 22:54:52, Onieznajomy napisał(a): (Maw3be, jezeli nierozumiesz o czym jest temat - zapytaj na priv.) [ Ostatnio edytowany przez: <i>Onieznajomy</i> 26-09-2012 23:01 ] ja rozumiem o czym jest temat, rozumiem że wkleiłeś tu dane (nie wiem czy prawdziwe czy nie) bez sprawdzania. prosty przykład w 2006 minimalne wynagrodzenie wynosiło 899zł brutto więc netto jeszcze mniej. i już legło w gruzach twoje twierdzenie że dzieje się źle. bo się dzieje nie tylko w Polsce ale w całej europie. do póki nie będzie w Polsce tak źle jak w Hiszpani czy Grecji to nic nie dadzą takie puste teksty. ludzie mają pracę, ci co nie mają to emigrują. normalna kolej rzeczy. czemu nie wracali emigranci w 2006 czy 2007 roku skoro wtedy tak się świetnie w Polsce działo. pytałem się kiedy wyjechałeś bo chciałem zrozumieć ciebie lepiej. chcesz rady co z tym zrobić? z tymi wartościami co podałeś to ci podam. - likwidacja krus - likwidacja przywilejów górniczych, nauczycielskich, policyjnych (tu bym bardziej ograniczył a nie likwidował) i wielu innych uprzywilejowanych grup społecznych - opodatkowanie kościołów - uproszczenie systemu podatkowego - wprowadzenie kary śmierci za najcięższe przestępstwa, przymusowa praca części więźniów - zniesienie imunitetu posła - zmiany w polityce społecznej - zmiany w kodeksach kk, kc, kpa itp to kilka zmian na już. jednak jak znam życie to ani jedno to nie zostanie wprowadzone gdyż za duże lobby związkowe, kościelne i polityczne będzie bronić swego udając że się kłucą ze sobą. |
dzieckowemgle | Post #8 Ocena: 0 2012-09-26 23:29:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2008 Skąd: suffolk |
Wy chyba o jakiejs innej Polsce piszecie. Ale tak to jest jak zamiast samemu sprawdzic wierzy sie w komentarze skopiowane z onetu.
Trzy tygodnie temu wrocilem z objazdowego urlopu po Polsce. Dwa razy przejechalem przez warszawe nocujac tylko, tydzien bylem na slasku, trzy dni w okolicach zamoscia i piec nad morzem(trojmiasto, hel). Rozwoj widac niesamowity w porowniu z tym co bylo piec, siedem lat temu. Drogi bez porownania, choc trzeba przyznac, ze najmniejsza poprawa na lubelszczyznie. Lotniska pomodernizowane i nowe zbudowane/w budowie. Od zatrzesienia wszedzie pelno nowych domow, ciezko zobaczyc mniejszy jak 100-150m2. Blokowisak w duzej mierze poremontowane, po termomodernizacji. Kolory tylko mogliby mniej przasne dobierac. Na ulicach kupa nowych drogich samochodow. Gdzie sie niespojrzy cos buduja albo remontuja. Wsrod znajomych z mojego rocznika ci co nie wyjechali wszystkim sie w miare powodzi. czesc jest po studiach, czesc po srednich szkolach, kilku po zawodowce. Najlepiej maja ci po technicznych studiach i po zawodowce ale teszta tez nie narzeka. Rodzice moji po rozwodzie kazdy w swoim nowym zwiazku maja nieporownywalnie lepszy poziom od tego na jami poziomi zyli w czasach kiedy ja emigrowalem. To gdzie jest ten strasznie pogarszajacy sie stan kraju? W glowach sie od narzekania, co nie ktorym, poprzewracalo. Idealnie moze nie jest ale gdzie jest? A juz "wielka afera" z pomieszaniem szczatek zwlok smolenskich to jest smiech na sali. Sprobujcie gotowe ciasto na placki ziemniaczane porozdzielac dokladnie na poszczegolne produkty. Mogli by juz dac spokoj zmarlym. ps: Sorry za bledy ale pisze z telefonu bez slownika. |
Post #9 Ocena: 0 2012-09-26 23:32:13 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2012-09-26 23:34:28 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|