![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
Str 27 z 32 |
|
---|---|
zuza11 | Post #1 Ocena: 0 2012-11-28 07:30:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
-ja tylko niesmiało wspomnę o soi!Od karczowania całych połaci ziemii pod jej uprawę,jest modyfikowana i wciśnięto nam kit,że jest panaceum na wszystko!
![]() |
Post #2 Ocena: 0 2012-11-28 08:59:08 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
antek77 | Post #3 Ocena: 0 2012-11-28 09:26:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-01-2007 |
Widzę niektórzy domorośli naukowcy
![]() ![]() |
Onieznajomy | Post #4 Ocena: 0 2012-11-28 09:32:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
"ale nie podoba mi sie że pokazuje się dzieci czy też ludzi zdeformowanych na końcu filmu.
Prymitywna zagrywka psychologiczna dla plebsu. typowe polityczne bzykanie na ekranie." Zgadzam sie Krakn, ale trudno dzis znalezc uczciwy material, a mysle ze temat wazny. Dodam tylko ze mogl to byc niesmaczny przyklad, zmian w kodzie genetycznym. ______________________________________________________ "Bo przecież ewolicja to właśnie genetyczna modyfikacja. Tylko postepująca na przestrzeni milionów lat, na zasadzie prób i błedów. Zgodnie z naturą błedny umierał bezpotmnie, prawidłowy przekazuje swoje geny, które cały czas podlegaja "uszkodzeniu" czyli modyfikacji. Znaczy silniejsze geny wypieraja lepsze? Czy jak napisze ze z godnie z ta teza, Amerykanie wymordowali Indian, a niewielka czesc zostawili w rezerwatach, bo moze sie kiedys na cos przydadza (jezyk, ktoregos z plemion, okazal sie szyfrem nie do zlamania w II wojnie sw.) to bedzie to przyklad ewolucji? [ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 28-11-2012 09:34 ] |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2012-11-29 22:41:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-11-28 09:26:56, antek77 napisał(a): Widzę niektórzy domorośli naukowcy ![]() ![]() chciałem zauważyć że również w polsce, żyją już dorosłe osoby z próbówki. żyją mają się dobrze, i nie wyglądaja jak osobny gatunek. Sądzisz że coś z nimi nie tak? Jedna taka pani to nawet niezła ![]() Nie zauważyłem w niej cech "obcego" ![]() Fakt, GMO i patenty, to jest główny problem. Genetyczne krzyżówki w tradycyjny sposób wcale nie potrzebują milionów lat. Wiele odmian ziemniaków, zbóż, owoców powstało w zaledwie kilkadziesiąt lat. Tyle że tradycyjna metoda ma dwie wady. Trwa długo to raz, dwa nie ma możliwości zrobienia znacznika genetycznego, po to by oznakować patent. A samą ustawę i sposob w jaki została wprowadzona uznaję że jest skandaliczna ale wręcz tradycyjnie typowa, dla polskich politycznych krętaczy Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
dariusz81z | Post #6 Ocena: 0 2012-11-30 06:57:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: brak |
"Fakt6
Były prowadzane badania nad wpływem GMO i jeśli w większości przypadków na razie nie stwierdzono jakiś poważniejszych negatywnych wpływów to podczas jednego badani9a wykryto pewne anomalie , niestety badania przerwano , zbyt krótko te rzeczy są na rynku . " Zbyt krótko, gdzieś przeczytałem że od 40 lat prowadzą badania. to skoro przez tyle lat nie wykryto nic złego tylko jakieś dziwne anomalie to nie rozumiem po co ludzie tak marudzą. Ja bym wolał zrobić porządek z tym co jemy na co dzień, sól drogowa w jedzeniu, kiełbasy bez mięsa.... to jest problem |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2012-11-30 08:42:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Jeżeli chodzi o zdrowie to Dariusz ma racje, w jedzeniu jest tyle syfu, że bardziej nas truje niż najbardziej modyfikowane produkty.
Jak weźmiemy dowolne opakowanie to mamy taką listę trucizn że dziwne iż udaje nam się przeżyć. począwszy od niby bezpiecznego aspartanu, który nie dość że wcale nie jest bezpieczny, obciąża pracę wątroby i żołądka, nerek. Co z tego że nie zawiera cukru, skoro uruchamia mechanizm potrzeby na cukier, przez co wzrasta łaknienie. Do tego mase róznych oznaczeń E.... Kiedyś byłem w szoku gdy dowiedziałem sie jak silną trucizną jest konserwant do mięsa. Jest tak silny że przygotowanie preparatu przy uzupelnianiu do maszyny musi być obecne 3 osoby. A sprawa soli powstałej w procesie chemicznym, którą stosowano w produkcji żywności to zupełne przegięcie. Ktoś za to powinien iść siedzieć do pierdla. I jeżeli pominiemy biznesowo polityczne koligacje, to faktycznie Tym powinni zająć się osoby dbające o zdrowie spoleczeństawa, podatników, klientów NFZ :> Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #8 Ocena: 0 2012-11-30 09:07:57 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Onieznajomy | Post #9 Ocena: 0 2012-11-30 13:22:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Wspomnielismy o GMO, przeczytajcie wypowiedz forumowicza WP :
Nasi przodkowie setki i tysiące lat mieszali i krzyżowali geny w bezpieczny sposób, byśmy dzisiaj mieli jabłko, śliwkę,truskawkę,poziomkę czy krowę. Takie mieszanie to możemy sobie sami zrobić w ogródku np.przenosząc pyłek z białego kwiatka na czerwony-i wydane nasiona mogą się okazać już nową odmianą. Hybrydyzacja (mieszanie genów) zachodzi również w przyrodzie w sposób całkowicie naturalny w przypadku roślin podobnych do siebie-czyli dość blisko spokrewnionych. GMO- to natomiast bardzo głęboka ingerencja w geny-z łańcucha DNA danej rośliny wycina się fragmenty lub pojedyncze geny i wstawia geny pochodzące np.od zwierząt ,bakterii.Jest to bardzo niebezpieczna zabawa, ponieważ nie da się przewidzieć jak te geny zachowają się w przyszłości i czy nie dojdzie do jakichś niekontrolowanych i niekorzystnych zmian.Mało tego-nie wiadomo do końca, jak człowiek albo zwierzę poradzi sobie z takim nowym jedzeniem i czy to jedzenie nie wywoła zmian genetycznych i innych .Wszystkie niezależne badania naukowe potwierdzają szkodliwy wpływ GMO nie tylko na człowieka i zwierzęta,ale również na środowisko.Bardziej wyraźne zmiany w środowisku mogą być odczuwalne dopiero za 30-40 lat-ale mogą okazać się katastrofalne w skutkach.GMO jest więc ruletką.Czy aby na pewno warto ryzykować??czy mamy być doświadczalnymi szczurami tylko po to, by amerykańskie koncerny ponabijały sobie kasę? |
marklar666 | Post #10 Ocena: 0 2012-11-30 13:33:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2008 Skąd: London |
Cytat: 2012-11-30 09:07:57, united4ever napisał(a): Krótko mówiąc , jest to kolejny powód żeby podnieść ceny i tak już drogiego jedzenia Drogie jedzenie? Tutaj w UK? Ja miesiecznie wydaje 2x mniej na jedzenie niz na mieszkanie i nie mam na mysli tesco value ![]() |