MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Premierze jak zyc?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 18 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2012-09-28 21:26:56 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-09-28 21:21:22, united4ever napisał(a):

Pomyslalem ze wstawie , mysle ze daje troche do myslenia :

ObrazekObrazek
Obawiam się że zaraz się okaże że W Rzeczypospolitej ta kwota byłaby wyższa niż na Cyprze gdyby nie krytyczna sytuacja ekonomiczna w Polsce na to nie pozwala.Trzeba by powołac kolejna spoecjalną komisję śledczą,przeciulać kolejne pieniądze z budżetu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuza11

Post #2 Ocena: 0

2012-09-28 21:33:57 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Ciupku,zapomniałeś o KRUS-ie!Tego za chlorellę nie można ruszyć!A przywileje emerytalne policji,wojska,górników-tych rąbiących pod ziemią nie ruszałabym-i chgw co jeszcze!:-M]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-09-28 21:35:19 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #4 Ocena: 0

2012-09-28 21:53:47 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

dobra zeby nie bylo jestem laikiem jesli chodzi o ekonomie rozumiem ze kryzys gospodarczy nas nie dotyczy?? ok chcialem jeszcze cos popisac ale widze sa tu sami zwolennicy drukowania pieniedzy nie potrafie zrozumiec skad was tyle jadu ja staram sie pisac ogolnie bez nazwisk a od was tylko rudy pisior czy to ma jakis sens widac stala sie wam duza krzywda i cokolwiek bedzie sie pisalo to i tak ja bede jak ten slup dupa. ciekawi mnie czemu tak na powaznie nie wezmiecie sie za jakies zmiany a nie tylko klepiecie bez sensu. ciupek tak masz racje uwazam ze w polsce kwota wolna od podatku mogla by byc wyzsza niz na cyprze tyle ze nasza histori i kryzys na to nie pozwala, a byc moze i polityc tez by tego nie chcieli. Powiem jeszce wiecej uwazam ze w Polsce moglibysmy nie placic podatkow gdybysmy mieli olbrzymie zloza ropy jak u arabów. Chcesz wiecej moglibysmy rzadzic swiatem gdyby....
zawsze jest to niestety gdyby
gdyby zwykli Polacy byliby mądrzejsi, tak pisze tu o nas wszystkich o tobie, o mnie, o onieznajomym również moglibysmy wszyscy zwojowac swiat ale my co tylko plujemy na siebie nawzajem to chore miedzy polakami niestety ...

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 28-09-2012 21:55 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2012-09-28 21:56:47 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-09-28 21:33:57, zuza11 napisał(a):
Ciupku,zapomniałeś o KRUS-ie!Tego za chlorellę nie można ruszyć!A przywileje emerytalne policji,wojska,górników-tych rąbiących pod ziemią nie ruszałabym-i chgw co jeszcze!:-M]

O Krus-ie zapomniałem faktycznie.Właśnie mój koleżka o którym wspomniałem nieco wyżej wyemigrował ze względu na Krusowców.On miał czy nie miał 1000zł co miesiąc do kasy Zapłać Umrzyj S***j musiał odprowadzać a ci na Krusie płacą z 500 na ół roku czy na rok i ceny na rynku zaniżaja bo koszta mnają niższe.
Milicję pominałem celowo bo już kilak razy zostałem ukarany (włączne z banem za to co o nich pisałem,bez fantazji same podparte dowodami fakty),wojskowym tez nie wiem z jakiej parafii przysługuje wcześniejsza emerytura jak działania wojenne to mają ale na Orionie czy innym poligonie jak dobrze pochleją (wtedy właśnie dzieje się najwięcej obrażeń wojennych).
górnik to chociaz wiem za co ma przywileje.Robi to czego ja nie dąłbym, rady.Wbija się pod ziemię i świdruje w świadomości że albo może złoże gazów jakichs trujących albo zawali się coś.No i tyra chło0p fizycznie żeby takiemu Ciupkowi jednemu czy drugiemu zimą w dupe ciepło było.
Chętnie zabrałbym przywileje milicjantom i oddał spawaczom chociażby.Ludzie poswiecają zdrowie żeby grosz zarobić.Ślepna,płuca niszczą.Nikt o nich nie pomyśli

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #6 Ocena: 0

2012-09-28 22:02:33 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-28 21:56:47, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2012-09-28 21:33:57, zuza11 napisał(a):

O Krus-ie zapomniałem faktycznie.Właśnie mój koleżka o którym wspomniałem nieco wyżej wyemigrował ze względu na Krusowców.On miał czy nie miał 1000zł co miesiąc do kasy Zapłać Umrzyj S***j musiał odprowadzać a ci na Krusie płacą z 500 na ół roku czy na rok i ceny na rynku zaniżaja bo koszta mnają niższe.
Milicję pominałem celowo bo już kilak razy zostałem ukarany (włączne z banem za to co o nich pisałem,bez fantazji same podparte dowodami fakty),wojskowym tez nie wiem z jakiej parafii przysługuje wcześniejsza emerytura jak działania wojenne to mają ale na Orionie czy innym poligonie jak dobrze pochleją (wtedy właśnie dzieje się najwięcej obrażeń wojennych).
górnik to chociaz wiem za co ma przywileje.Robi to czego ja nie dąłbym, rady.Wbija się pod ziemię i świdruje w świadomości że albo może złoże gazów jakichs trujących albo zawali się coś.No i tyra chło0p fizycznie żeby takiemu Ciupkowi jednemu czy drugiemu zimą w dupe ciepło było.
Chętnie zabrałbym przywileje milicjantom i oddał spawaczom chociażby.Ludzie poswiecają zdrowie żeby grosz zarobić.Ślepna,płuca niszczą.Nikt o nich nie pomyśli

nie wiem czy zauwazyles ale w Polsce od wielu lat mamy Policje a nie Milicję. ale domyślam się ze używasz specjalnie tej zamiany aby obśmiać tę instytucję. ale co do reszty zgodze sie z twoim postem chociaz mimo wszystko pewne nie wszystkie przywileje zostawilbym policjantom przynajmniej niektorym bo zdarza im sie również poswiecac dla naszego bezpieczenstwa. Nie pisze tu o drogówce
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2012-09-28 22:13:16 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-09-28 21:53:47, nicado2 napisał(a):
ciekawi mnie czemu tak na powaznie nie wezmiecie sie za jakies zmiany a nie tylko klepiecie bez sensu. ciupek tak masz racje uwazam ze w polsce kwota wolna od podatku mogla by byc wyzsza niz na cyprze tyle ze nasza histori i kryzys na to nie pozwala, a byc moze i polityc tez by tego nie chcieli. Powiem jeszce wiecej uwazam ze w Polsce moglibysmy nie placic podatkow gdybysmy mieli olbrzymie zloza ropy jak u arabów. Chcesz wiecej moglibysmy rzadzic swiatem gdyby....
gdyby zwykli Polacy byliby mądrzejsi, tak pisze tu o nas wszystkich o tobie, o mnie, o onieznajomym również moglibysmy wszyscy zwojowac swiat ale my co tylko plujemy na siebie nawzajem to chore miedzy polakami niestety ...

Wzieliśmy się za zmiany.Zaczynajac od nas samych i tych za których odpowiadamy materialnie jak nie przymierzajac Premier za podatników.Wyjechalismy z Kraju który kochamy tylko po to żeby nie płacić podatków na darmozjadów.Żeby nasze dzieci nie stały się statystycznym Polakiem pod rządem Premiera.Żeby miały dach nad głową i lodówkę pełną.

Gdybyś nie zauważył jestem bezpartyjny.Jechałem po Kaczyńskich nie gorzej niż teraz po Tusku.Wtedy oni rozpieprzali Polskę,teraz robi to Donald.
Co wiecej uważam że ja,Ty,Onieznajomy i wszyscy inni którzy tu jesteśmy w jakiś sposób ten świat podbijamy.
Moglibyśmy siedzieć teraz wszyscy gdzieś w Sosnowcu czy Bielsko-Białej i wzorem premiera rozkładali ręce zastanawiając się komu ukraść bo kryzys.Ale my poszliśmy inną drogą.Często kosztem wyrzeczeń,oszczędzaniu na sobie samym na początek wyjechaliśmy szukać lepszego życia.Opłacało się i to jest fakt.

Problemem rządu kto by w nim nie zasiadał jest to że będą szukać oszczędności w najbiedniejszych a swoje dupska bedą paść.Tym się różnimy od tej bandy hipokrytów.

Wyobraź sobie teraz taką sytuację...
Masz firmę i szukasz dobrego pracownika na 4 letni kontrakt bez możliwości wymówienia z Twojej strony.Dostajesz masę aplikacji w tym moja.Moja jest najlepsza;obiecuję Ci sumienność,podnoszenie efektów pracy z miesiąca na miesiąc,minimalizację kosztów produkcji.

Wybierasz mnie bo na tle tych wszystkich nieudaczników których miałeś dotychczas wydaję się być kandydatem doskonałym.Przypominam że przez 4 lata nie możesz mnię zwolnić.Natomiast z moichy obietnic masz tylko.Sumienność w dzwonieniu poinformować Cię że jestem chory i nie przyjdę,podnoszę z miesiąca na miesiąc ale koszty produkcji,minimalizację ale efektów pracy.

Ciekaw jestem w jakich superlatywach opowiadąłbyś o mnie wszem i wobec.Sam mnie wybrąłeś-darmozjada

Cytat:

2012-09-28 22:02:33, nicado2 napisał(a):
nie wiem czy zauwazyles ale w Polsce od wielu lat mamy Policje a nie Milicję. ale domyślam się ze używasz specjalnie tej zamiany aby obśmiać tę instytucję. ale co do reszty zgodze sie z twoim postem chociaz mimo wszystko pewne nie wszystkie przywileje zostawilbym policjantom przynajmniej niektorym bo zdarza im sie również poswiecac dla naszego bezpieczenstwa. Nie pisze tu o drogówce

Teoretycznie mamy policję ale mentalnie Ci ludzie nadal słuzą w MO.
Patrz zachowanie tego typa co skopał goscia na obchodach 11 listopada.Oczywiscie ukarany został poszkodowany.Dziw że nie zostało pociagnięte do odpowiedzialności karnej małzeństwo któremu AT wpadło i zrobiło MMA we własnym domu (ciul ze przez pomyłke,Powiedział dziad w telewizorni że nie chcieli współpracoweac i dlatego takie obrażenia odniesli),za to dziennikarza co nazwał ich po imieniu idiotami przed sadem postawili.

Jakl to Boguś Linda zwykł mawiać"To my tu jesteśmy Milicja".Nic się nie zmieniło,zasada wciąż ta sama

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 28-09-2012 22:20 ]

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #8 Ocena: 0

2012-09-28 22:19:12 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-28 22:13:16, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

ciekawi mnie czemu tak na powaznie nie wezmiecie sie za jakies zmiany a nie tylko klepiecie bez sensu. ciupek tak masz racje uwazam ze w polsce kwota wolna od podatku mogla by byc wyzsza niz na cyprze tyle ze nasza histori i kryzys na to nie pozwala, a byc moze i polityc tez by tego nie chcieli. Powiem jeszce wiecej uwazam ze w Polsce moglibysmy nie placic podatkow gdybysmy mieli olbrzymie zloza ropy jak u arabów. Chcesz wiecej moglibysmy rzadzic swiatem gdyby....

[ Ostatnio edytowany przez: <i>nicado2</i> 28-09-2012 21:55 ]

Wzieliśmy się za zmiany.Zaczynajac od nas samych i tych za których odpowiadamy materialnie jak nie przymierzajac Premier za podatników.Wyjechalismy z Kraju który kochamy tylko po to żeby nie płacić podatków na darmozjadów.Żeby nasze dzieci nie stały się statystycznym Polakiem pod rządem Premiera.Żeby miały dach nad głową i lodówkę pełną.

Gdybyś nie zauważył jestem bezpartyjny.Jechałem po Kaczyńskich nie gorzej niż teraz po Tusku.Wtedy oni rozpieprzali Polskę,teraz robi to Donald.
Co wiecej uważam że ja,Ty,Onieznajomy i wszyscy inni którzy tu jesteśmy w jakiś sposób ten świat podbijamy.
Moglibyśmy siedzieć teraz wszyscy gdzieś w Sosnowcu czy Bielsko-Białej i wzorem premiera rozkładali ręce zastanawiając się komu ukraść bo kryzys.Ale my poszliśmy inną drogą.Często kosztem wyrzeczeń,oszczędzaniu na sobie samym na początek wyjechaliśmy szukać lepszego życia.Opłacało się i to jest fakt.

Problemem rządu kto by w nim nie zasiadał jest to że będą szukać oszczędności w najbiedniejszych a swoje dupska bedą paść.Tym się różnimy od tej bandy hipokrytów.

Masz firmę i szukasz dobrego pracownika na 4 letni kontrakt bez możliwości wymówienia z Twojej strony.Dostajesz masę aplikacji w tym moja.Moja jest najlepsza;obiecuję Ci sumienność,podnoszenie efektów pracy z miesiąca na miesiąc,minimalizację kosztów produkcji.

Wybierasz mnie bo na tle tych wszystkich nieudaczników których miałeś dotychczas wydaję się być kandydatem doskonałym.Przypominam że przez 4 lata nie możesz mnię zwolnić.Natomiast z moichy obietnic masz tylko.Sumienność w dzwonieniu poinformować Cię że jestem chory i nie przyjdę,podnoszę z miesiąca na miesiąc ale koszty produkcji,minimalizację ale efektów pracy.

Ciekaw jestem w jakich superlatywach opowiadąłbyś o mnie wszem i wobec.Sam mnie wybrąłeś-darmozjada

biorąc pod uwagę to że faktycznie byłbys chory kląłbym ale i rozumiał sytację.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-09-28 22:21:53 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2012-09-28 22:23:11 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-09-28 22:19:12, nicado2 napisał(a):
Cytat:

2012-09-28 22:13:16, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>nicado2</i> 28-09-2012 21:55 ]

biorąc pod uwagę to że faktycznie byłbys chory kląłbym ale i rozumiał sytację.

A widzisz gagatku...A mi masz za złe że jadę po tym dziadzie jak po burej suce

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,