MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Premierze jak zyc?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 17 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wielkimar

Post #1 Ocena: 0

2012-09-28 19:34:07 (13 lat temu)

wielkimar

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2012-09-28 19:26:16, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2012-09-28 19:20:32, wielkimar napisał(a):
Cytat:

2012-09-28 16:44:39, antek77 napisał(a):
Cytat:

2012-09-28 16:37:58, nicado2 napisał(a):
Moze faktycznie w polsce jest zle ale na to potzrba dowodów a nie tylko hasełek i plucia jadem

Porównaj sobie minimalne wynagrodzenie w Polsce i na zachodzie i co za to można kupić w danym kraju i masz odpowiedz i dowód w jednym.
No ale dla ciebie to żaden dowód jak zwykle.
Ja do słupa a słup jak dupa *PARDON*

I jest tak prawie od czasów Łokietka :-] , ale co ta toć to wina Tuska przecież*DRINK*
Tylko daweniej to wszystko było w Polsce tańsze niż na zachodzie.Teraz tylko pensje zostały na poziomie z dawniejszych czasów.Kilo miesa,litr benzyny czy nawet (jak domniemam) paczka podpasek w całej Europie kosztuje +/- tyle samo tylko róznica w tym że Polak/polka musi na to wszystko zapierdzielać dwa,trzy albo nawet cztery razy dłużej.
Tu juz konczy się wina Łokietka a zaczyna tych co ten Okręt na mieliznę prowadzą...

I, że tak powiem prowadzili od czasów wspomnianego "Łokietka" właśnie. Jak dla mnie to od zakończenia II wojny światowej mamy równię pochyłą w dół. Każdy dawał ciała ile wlezie, mam nadzieję, na poprawę bo co by nie gadać dużo zmieniło się też na lepsze ( nie wiem może tylko ja to widzę ). Niestety krajem "młodej" demokracji jesteśmy i pewnie jeszcze dużo czasu upłynie aż sytuacja w co wierzę się poprawi. HAWK *DRINK*

Edit:
No chyba, że mówimy o czasach towarzyszy G i G

[ Ostatnio edytowany przez: wielkimar 28-09-2012 19:37 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nicado2

Post #2 Ocena: 0

2012-09-28 19:43:17 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

Cytat:

2012-09-28 18:02:22, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Moze faktycznie w polsce jest zle ale na to potzrba dowodów a nie tylko hasełek i plucia jadem

Porównaj sobie minimalne wynagrodzenie w Polsce i na zachodzie i co za to można kupić w danym kraju i masz odpowiedz i dowód w jednym.

Porównaj sobie nawet średnie wynagrodzenie...
Moi rodzice za głowy się łapali ile samego paliwa tygodniowo wyjeżdżamy.Dlaczego zamiast kupic jakiegoś oszczędnego diesla kupiłem smoka który w cyklu miejskim pochłania co najmniej 15l/100km.przeciez to kosztuje fortunę....w Polsce.Tutaj za godzinę pracy leję ponad 7 litrów paliwa,100funtów na zakupy to dobra dniówka a dla mojej matki cała renta.Co ciekawe koszyk zakupowy ten sam.Ja za stówkę tutaj kupię tyle samo albo i więcej niż ona tam za 500zł.Jedynie papierosy i czynsze są u nas droższe.
Tutaj posiadajac własnosciowe mieszkanko 2 osoby z jednej pensji spokojniutko się utrzymują.W Polsce ...emerytura+renta i ojciec musiał iść dorobić żeby nie było dyleatu czy kupić kiełbasę czy matka ma wykupić lekarstwa.

Najgorsze jest to że kanalie najchętniej wprowadziły by ceny z zachodu Europy (co już niemal nastapiło z małymi wyjątkami),podatki równe podatkom w krajach skandynawskich a wynagrodzenia (nie licząc świń przy korycie i prezesów spółek Takich jak ORLEN i temu podobnych) takich jak były.
Wszyscy tam kiedys zyliśmy,wszyscy wiemy teraz jaka jest wartość naszej pracy-czyli co możemy za nią dostać.Wszyscy tez patrząc i porównując jak żyje się w kraju nie zarządzanym przez bandę złodziei i malwersantów a jak się zyje tam gdzie głównym celem każdego polityka jest nakraść jak najwięcej w jak najkrótszym czasie.Uważam że każdy ma prawo pluć w twarz tym świniom nie ważne czy to Jarosław czy ten drugi w zardzewiałym kasku-twórca niedoszłej Irlandii i ojciec obniżania podatków w dupę jeża...

i tu sie z tobą zgodzę niemal w 100% dlatego od samego początku od mojego pierwszego postu w tym wątku proszę "fachowców" o porównanie mi tego co spieprzył Tusk do tego co spieprzyli inni w Polsce i na świecie. wszystko byłoby ok gdyby "fachowcy" nie pisali że to wszystko wina Tuska. Bo jeżeli chodzi o sytuację ekonomniczną Polski to winiłbym w kolejności Niemcy, ZSRR, USA, UK i Francję. A nasi politycy nasi są albo nieudolni albo naprawde ta kasa w naszym kraju jest tak pusta "a z pustego to i Salomon nie naleje"
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-09-28 20:03:34 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #4 Ocena: 0

2012-09-28 20:11:51 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

no właśnie bo u nas w polsce sa zwolennicy zamachów i zwolennicy wypadków ci od wypadków widzą że kraj sie rozwija niestety z bólem ale sie rozwija. Natomiast ci od zamachów szukają jakiś mądrze brzmiących cyferek aby nam opowiedziec jak jest zle . A ja jak słup "dupa"
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2012-09-28 20:34:44 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-09-28 19:43:17, nicado2 napisał(a):
Cytat:

2012-09-28 18:02:22, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Porównaj sobie nawet średnie wynagrodzenie...
Moi rodzice za głowy się łapali ile samego paliwa tygodniowo wyjeżdżamy.Dlaczego zamiast kupic jakiegoś oszczędnego diesla kupiłem smoka który w cyklu miejskim pochłania co najmniej 15l/100km.przeciez to kosztuje fortunę....w Polsce.Tutaj za godzinę pracy leję ponad 7 litrów paliwa,100funtów na zakupy to dobra dniówka a dla mojej matki cała renta.Co ciekawe koszyk zakupowy ten sam.Ja za stówkę tutaj kupię tyle samo albo i więcej niż ona tam za 500zł.Jedynie papierosy i czynsze są u nas droższe.
Tutaj posiadajac własnosciowe mieszkanko 2 osoby z jednej pensji spokojniutko się utrzymują.W Polsce ...emerytura+renta i ojciec musiał iść dorobić żeby nie było dyleatu czy kupić kiełbasę czy matka ma wykupić lekarstwa.

Najgorsze jest to że kanalie najchętniej wprowadziły by ceny z zachodu Europy (co już niemal nastapiło z małymi wyjątkami),podatki równe podatkom w krajach skandynawskich a wynagrodzenia (nie licząc świń przy korycie i prezesów spółek Takich jak ORLEN i temu podobnych) takich jak były.
Wszyscy tam kiedys zyliśmy,wszyscy wiemy teraz jaka jest wartość naszej pracy-czyli co możemy za nią dostać.Wszyscy tez patrząc i porównując jak żyje się w kraju nie zarządzanym przez bandę złodziei i malwersantów a jak się zyje tam gdzie głównym celem każdego polityka jest nakraść jak najwięcej w jak najkrótszym czasie.Uważam że każdy ma prawo pluć w twarz tym świniom nie ważne czy to Jarosław czy ten drugi w zardzewiałym kasku-twórca niedoszłej Irlandii i ojciec obniżania podatków w dupę jeża...

i tu sie z tobą zgodzę niemal w 100% dlatego od samego początku od mojego pierwszego postu w tym wątku proszę "fachowców" o porównanie mi tego co spieprzył Tusk do tego co spieprzyli inni w Polsce i na świecie. wszystko byłoby ok gdyby "fachowcy" nie pisali że to wszystko wina Tuska. Bo jeżeli chodzi o sytuację ekonomniczną Polski to winiłbym w kolejności Niemcy, ZSRR, USA, UK i Francję. A nasi politycy nasi są albo nieudolni albo naprawde ta kasa w naszym kraju jest tak pusta "a z pustego to i Salomon nie naleje"

Każdy kto się dorwał do żłoba w Rzeczpospolitej żarł jakl świnia bez opamiętania.Nie tylko Tusk.On jest ostatni jak do tej pory i apetyt ma wcale nie mniejszy.Lechu mały rozpieprzał kasę na swojego guru Rydzyka.Ten zaś przepieprza pieniądze podatników latajac w tę i spowrotem z Wawki do Gdańska.Jak każdy z jego poprzedników kryje afery swoich przydupasów(ostatnio nawet synka).
Tak pieknie blakotał zanim premierem został na temat podatków a patrzcie co robi żeby mu na wachę do samolotu przypadkiem nie zabrakło.

W zyciu jest tak że jak statek wpływa na mielizne to winny jest Kapitan.W tym wypadku kapitanem jest Tusk i robi wszystko żeby nie odstawać od poprzedników.Nawet powiedziałbym że wyprzedził ich w wyścigu po paszę z koryta.Nie da się ludziom zabronić obrzucania go gównem bo zasługuje na to jak każdy z poprzedników.

Teraz taki mały przykład (wiem wina nie tylko tuska).Przyjeżdża do mnie do miasta teraz kumpel z Maidenhead.Był kilka lat w Norwegii,zarobił grosz i wrócił do Polski.Otworzył taka średniej wielkosci firme budowlaną.Zainwestował jakis grosz w sprzęt i dziubał.Z roku na rok szło coraz gorzej.Robota była ale zarobki w porównaniu do kosztów niezbyt przekonywujące żeby dało radę utrzymac żonbę i trójkę dzieci w wieku szkolnym.Przyjechał do UK i planuje tu dołaczyć do mnie i jakoś dawać sobie radę.
Pyta mnie o formalności co i jak,ile ZUSu itp...itd.
Wyjaśniłem mu po krótce co jak i gdzie,ile bedzie płacił składki na ubezpieczenie.Zatkało go na chwile po czym mówi...."pie****lisz".
do czego zmierzam...Państwo takie jak Anglia potrafi nie ciemiężyć przedsiębiorcy zanim zdąży zarobić cokolwiek kolosalnymi składkami na ZUS.Państwo wspomaga najbiedniejszych (tew słynne BENEFITY),dla polityków starcza że głodni nie chodzą.
Teraz przykład rodem z PL.Przy dochodach z których ledwo przeżyć już sie okazuje że przekroczyłeś o ileś tam złotych próg poniżej którego przysługuje Ci rodzinne na dzieci.ZUS (wiadomo Zapłać Umrzyj S***j) akcyzy tylko ciagle w górę na wszystko,podatki ciagle w górę 9pomimo że zakała jedna tak sie ładnie pucował że nie sztuką jest podnosić podatki tylko...sratatata)

I tu nie bez przyczyny chyba ktos przerobił jego nazwisko (Teraz Usłyszysz Same Kłamstwa

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 28-09-2012 20:39 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-09-28 20:45:23 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #7 Ocena: 0

2012-09-28 20:49:39 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

ale te "klamstwa" wypowiadał on w roku 2007 a w 2008 wybuchł globalny kryzys. wiec pytam jedni chca funduszu alimentacyjnego inni rent wiekszych niz 480zł. powodzianie chca aby panstwo ich ubezpieczylo od powodzi rolnicy chca odszkodowan za mrozy. aco jezeli kasa pusta???
co bys zrobil na miejscu rzadzacych ???
takie pytanie retoryczne...
a czy we wspanialej anglii nie podniesli w ciagu ostatnich lat podatku???
co do zasilku pamietajmy o jednym anglia była panstwem kolonialnym podbijala grabila i sie bogacila. Polska niestety byla krajem tym okradanym. tego nie da sie w krotkim czasie nadrobic stad takie roznice niestety...

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2012-09-28 20:52:14 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-09-28 20:45:23, Catch napisał(a):
Ciupku
z tego co wiem to GB ma największy (cyfrowo nie %) dług publiczny w UE...
benefity i reszta manny z nieba nie spada z drzew...

Zapomniałem że w Polsce on zmniejsza się z dnia na dzień...

Lubię Cię Catch wiesz o tym ale jak dla mnie trochę zbyt fanatycznie bronisz tego oszusta.Jak już wcześniej wspomniałem Jarosława szanuje na równi z Donaldem czyli dla mnie to dwa razy ZERO

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #9 Ocena: 0

2012-09-28 20:58:58 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-09-28 20:49:39, nicado2 napisał(a):
ale te "klamstwa" wypowiadał on w roku 2007 a w 2008 wybuchł globalny kryzys. wiec pytam jedni chca funduszu alimentacyjnego inni rent wiekszych niz 480zł. powodzianie chca aby panstwo ich ubezpieczylo od powodzi rolnicy chca odszkodowan za mrozy. aco jezeli kasa pusta???
co bys zrobil na miejscu rzadzacych ???
takie pytanie retoryczne...
a czy we wspanialej anglii nie podniesli w ciagu ostatnich lat podatku???
co do zasilku pamietajmy o jednym anglia była panstwem kolonialnym podbijala grabila i sie bogacila. Polska niestety byla krajem tym okradanym. tego nie da sie w krotkim czasie nadrobic stad takie roznice niestety...

Chwileczkę...Mamy ZUS chyba najdroższą składke ubezpieczeniową na Świecie (pomijając bande pasożytów zwanych niepotrzebnymi nikomu do niczego urzędnikami),mamy akcyzy na paliwo,papierosy,alkohol,koncesje na ich sprzedaż co jeszcze...Podatek ciągle w górę.Cięcia na czym sie tylko da szkolnictwie,służbie zdrowia,nie wiem czyu są jeszcze jakiekolwiek leki refundowane.
Jedyne na czym nie mają zamiaru oszczędzać to własne dupy.Nie utna diet poselskich,wręcz najbogatsze państwo na Świecie sprezentowało darmozjadom IPady...

Macie rację...Podatki trzeba podnieść pomimo ze jak się żebrało o głosy mówiło się co innego

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-09-28 21:21:22 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,