MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Premierze jak zyc?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 16 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Inklemon

Post #1 Ocena: 0

2012-09-28 15:17:26 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Cytat:

2012-09-28 14:42:21, Catch napisał(a):

jakiego braku akceptacji??? jeszcze raz mam to wyjaśnić, może mam ci narysować??

Postaram się wytłumaczyć ci to jednak, moze sie uda.
Z tekstu onieznajmionego wynika, ze chodzi o twój brak akceptacji wobec samego siebie, a nie o twoje starania o akceptację onieznajmionego.
Chodzi o to, ze sam siebie widocznie lepiej akceptujesz (lub masz na to nadzieję), czujesz sie lepiej, kiedy wykazujesz nadmierną bojowniczość typu "wyłamywanie otwartych drzwi" , prowokacyjne ataki, agresje słowne. Wtedy sam siebie lubisz bardziej z jakiegos powodu. A moze wcale efekt nie jest taki dobry, jak zamierzony, ale szukasz sposobu, by poczuc sie lepiej, a to dlatego, ze bez takich akcji sam ze sobą czujesz się źle. Sam siebie nie akceptujesz w głębi duszy.
A takie zjawisko , proces psychologiczny - występuje owszem u dzieci ale niekiedy u dorosłych ludzi też.

Ja diagnozy na odległośc nie stawiam, tylko usiłuję ci wytłumaczyć, co wg mnie miał na myśli onieznajmiony.
I nie atakuj drugiej osoby za to, ze to TY czegoś nie rozumiesz. Grzecznie dopytaj o wyjaśnienie, a nie rób z siebie durnia wykształciuchu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nicado2

Post #2 Ocena: 0

2012-09-28 15:25:28 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

no skoro taka madra jestes to moze i mi wytlumacz czemu onieznajomy atakuje rzad tuska jakimis wyssanymi z palca liczbami nie odnoszac sie nawet do mojego pytania o konkrety.
przepraszam odniosl sie raz mowiac ze pisze nie na temat gdy prosilem go o wiecej cyfr....
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Inklemon

Post #3 Ocena: 0

2012-09-28 16:06:08 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Że mądra jestem, to twoje stwierdzenie, nie moje, natomiast dziękuję.
Przypuszczam, że nie chce mu się grzebać. Taka robota, to wiele godzin grzebania, szukania. To tylko przypuszczenie. Mi by się nie chciało i stąd taka gdybologia stosowana z mojej strony.
Ale jeśli ty masz czas i ochotę, to możesz się przecież wykazać znajdując dane (z podaniem źródła, no bo jeśli już, to bądź lepszy), które by zdały kłam tamtym danym. Może przekonasz co poniektórych.

A od siebie to dodam, ze wszelkie ststystyki są b. łatwe do przekłamania. NIKT, absolutnie NIKT nie pyta, nie przyglada sie KRYTERIOM, które sa fundamentalna podstawą każdego badania statystycznego. Odbiorcy widza jedynie WYNIK. Trzeba by całe opasłe badanie do reki wziąć i sie tym kryteriom przyjrzec oraz metodzie badania (i jeszcze sie troche na tym znać) by móc ocenić wiarygodność wyników.
W ogóle nie ma problemu zrobić badanie w taki sposób, aby osiągnęło z góry zakładany wynik. ZERO PROBLEMU. I żaden przecietny śmiertelnik, który nigdy statystyki nie liznął w życiu się w tym nie połapie.
Dlatego mnie żadne dane końcowe i tak nie wzruszają.
Niemniej wielu innych wzruszają, więc masz szansę przekonać kogoś do swoich racji.

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #4 Ocena: 0

2012-09-28 16:37:58 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

jezeli mówi się A (onieznajomy opracował jakieś dane)
trzeba powiedziec tez B ( niech bedzie potwierdzenie tych danych)
mi sie nie chce ich sprwadzac nie wiem byc moze sa one prawdziwe ale dyskusja na tym polega że nie rzucamy bezpodstawnych tez. Tak mnie uczyli na języku polskim że jest teza są argumenty i są kontrargumenty. Jak na razie kontrargumentów nie posiadam bo nawet nie znam zródła skad wziąć te "realne"kwoty. a chciałbym podyskutować a nawet może stanąć po stronie onieznajomego. Moze faktycznie w polsce jest zle ale na to potzrba dowodów a nie tylko hasełek i plucia jadem
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

antek77

Post #5 Ocena: 0

2012-09-28 16:44:39 (13 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

Cytat:

2012-09-28 16:37:58, nicado2 napisał(a):
Moze faktycznie w polsce jest zle ale na to potzrba dowodów a nie tylko hasełek i plucia jadem

Porównaj sobie minimalne wynagrodzenie w Polsce i na zachodzie i co za to można kupić w danym kraju i masz odpowiedz i dowód w jednym.
No ale dla ciebie to żaden dowód jak zwykle.
Ja do słupa a słup jak dupa *PARDON*

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #6 Ocena: 0

2012-09-28 17:10:54 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-28 16:44:39, antek77 napisał(a):
Cytat:

Moze faktycznie w polsce jest zle ale na to potzrba dowodów a nie tylko hasełek i plucia jadem

Porównaj sobie minimalne wynagrodzenie w Polsce i na zachodzie i co za to można kupić w danym kraju i masz odpowiedz i dowód w jednym.

ale zawsze były takie dysproporcje prawda???
czyli nic lepiej nic gorzej?
a z ciekawosci bo nigdzie nie moge znależć jaka jest "realna" renta W UK netto
no i "realna" emerytura tez netto
kurcze szukam szukam i nigdzie znalezc nie moge tych danych za glupi jstem chyba

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 28-09-2012 17:13 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-09-28 17:49:30 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2012-09-28 18:02:22 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

Cytat:

Porównaj sobie nawet średnie wynagrodzenie...
Moi rodzice za głowy się łapali ile samego paliwa tygodniowo wyjeżdżamy.Dlaczego zamiast kupic jakiegoś oszczędnego diesla kupiłem smoka który w cyklu miejskim pochłania co najmniej 15l/100km.przeciez to kosztuje fortunę....w Polsce.Tutaj za godzinę pracy leję ponad 7 litrów paliwa,100funtów na zakupy to dobra dniówka a dla mojej matki cała renta.Co ciekawe koszyk zakupowy ten sam.Ja za stówkę tutaj kupię tyle samo albo i więcej niż ona tam za 500zł.Jedynie papierosy i czynsze są u nas droższe.
Tutaj posiadajac własnosciowe mieszkanko 2 osoby z jednej pensji spokojniutko się utrzymują.W Polsce ...emerytura+renta i ojciec musiał iść dorobić żeby nie było dyleatu czy kupić kiełbasę czy matka ma wykupić lekarstwa.

Najgorsze jest to że kanalie najchętniej wprowadziły by ceny z zachodu Europy (co już niemal nastapiło z małymi wyjątkami),podatki równe podatkom w krajach skandynawskich a wynagrodzenia (nie licząc świń przy korycie i prezesów spółek Takich jak ORLEN i temu podobnych) takich jak były.
Wszyscy tam kiedys zyliśmy,wszyscy wiemy teraz jaka jest wartość naszej pracy-czyli co możemy za nią dostać.Wszyscy tez patrząc i porównując jak żyje się w kraju nie zarządzanym przez bandę złodziei i malwersantów a jak się zyje tam gdzie głównym celem każdego polityka jest nakraść jak najwięcej w jak najkrótszym czasie.Uważam że każdy ma prawo pluć w twarz tym świniom nie ważne czy to Jarosław czy ten drugi w zardzewiałym kasku-twórca niedoszłej Irlandii i ojciec obniżania podatków w dupę jeża...

Do góry stronyOffline

wielkimar

Post #9 Ocena: 0

2012-09-28 19:20:32 (13 lat temu)

wielkimar

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

Cytat:

I jest tak prawie od czasów Łokietka :-] , ale co ta toć to wina Tuska przecież*DRINK*

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2012-09-28 19:26:16 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-09-28 19:20:32, wielkimar napisał(a):
Cytat:

Cytat:

I jest tak prawie od czasów Łokietka :-] , ale co ta toć to wina Tuska przecież*DRINK*
Tylko daweniej to wszystko było w Polsce tańsze niż na zachodzie.Teraz tylko pensje zostały na poziomie z dawniejszych czasów.Kilo miesa,litr benzyny czy nawet (jak domniemam) paczka podpasek w całej Europie kosztuje +/- tyle samo tylko róznica w tym że Polak/polka musi na to wszystko zapierdzielać dwa,trzy albo nawet cztery razy dłużej.
Tu juz konczy się wina Łokietka a zaczyna tych co ten Okręt na mieliznę prowadzą...

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,