MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Premierze jak zyc?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 12 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2012-09-27 14:43:18 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-09-27 14:13:04, galadriel napisał(a):
Ciekawe czy Anglicy zadaja takie pytania swojemu premierowi.

Ostatnio przygladam sie jak tu (wokol mnie) zyje ludnosc tubylcza (i nie tylko tubylcza).

Nie rozumiem jak oni moga tak zyc. Tak- czyli bez najmniejszych peryspektyw na poprawe sytuacji.

Wcale nie maja sie lepiej, od przecietnego rodaka pracujacego gdzies w Polsce.

Gal pozwole się z Tobą nie zgodzić...
Ci co zyją z dnia na dzień to nygusy.
Nikt nie zabrania brać inicjatywę w swoje ręce.Nie ma tu przecież ciermiężnego ZUSu a Inland Revenue swoim działaniem jest jakby przeciwwagą do znanego nam z PL urzędu szabrowego.
W tym kraju jeżeli potrafisz cokolwiek to zawsze masz możliwość zarobić wiecej niż NMW.
Co by nie mówić o UK to jednak pod względem swobody prowadzenia działalnosci gospodarczej i nie nekania obywatela z byle powodu kontrolami skarbowymi Wielkiej Brytanii nie ma nic do zarzucenia

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nicado2

Post #2 Ocena: 0

2012-09-27 15:25:31 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

Cytat:

2012-09-27 14:25:55, Onieznajomy napisał(a):
Cytat:

2012-09-27 14:11:34, tyniek napisał(a):

Nie jestem w opozycji do tego co piszesz, ale zastanawia mnie podstawa na jakiej te dane są podawane. Czy aby są wiarygodne?

;-)

W 2006 roku, na wiosne eksmitowali z mojego bloku, kobiete samotnie wychowujaca 17 letniego syna, jakis czas wczesniej stracila prace, nikt nie wiedzial o jej problemach. Poszla i powiesila sia.
To tez pomoglo mi podjac decyzje o wyjezdzie.
To ze te dane, czy moze kazde dane sa bardziej czy mniej prawdziwe, to zgoda, ale coraz wiecej osob jest w sytuacji tragicznej, to widac, ale tylko wtedy, gdy sie chce to widziec.

Cytat:

2012-09-27 14:09:58, nicado2 napisał(a):
czy porownasz w koncu swoje cyferki z pierwszego posta do roku 2000.
oraz do innych krajow w UE i na swiecie czy przyznajesz ze pierwszy post to bzdury wyssane z palca i prowokacja??

Temat jest o czyms innym, te liczby podalem jako przyczynek do rozmowy.
Chcesz opracowan, to je sobie zrob, i wtedy zakladajac osobny watek ktos bedzie z toba o tych liczbach rozmawial, lub nie.
Ale ze jest ladna pogoda odniose sie do jednej z liczb;

"- - najdroższe ceny za gaz w Unii Europejskiej "

"Od października drastyczne podwyżki cen LPG"
"We wtorek rosyjski premier Dmitrij Miedwiediew podpisał dekret, w którym zmienił obowiązującą stawkę, wynoszącą 76,2 dol. za tonę LPG. Już od przyszłego tygodnia cło za tonę tego surowca będzie wynosiło aż 172,5 dolarów."
finanse.wp.pl/kat,104122,title,Dziennik-Gazeta-Prawna-Od-pazdziernika-drastyczne-podwyzki-cen-LPG,wid,14960588,wiadomosc.html

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Onieznajomy</i> 27-09-2012 14:27 ]

nie rozumiem zaczynasz temat od cyfr chce z toba podyskutowac a ty piszesz ze nie o tym mowa????
to ty choc wiesz o czym piszesz???
prowokujesz awantury i tyle skad my toi znamy??? w polskiej niestety polityce wielu takich....

no to ja chce dyskusjii Jarosław Kaczyński bedac premierem okradał i oszukiwał to zwykły złodziej.. dziś chce odyskac władze aby znów nas okradać co z tym zrobić??
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #3 Ocena: 0

2012-09-27 17:04:29 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-27 07:26:50, PeterGriffin napisał(a):
Wiecie co jest najśmieszniejsze?
Otóż to, że to temat o Polsce pod rządami PO, a od 1 odpowiedzi już agresja w stronę PIS-u, chociaż oni nie rządzą od 2007r :-D. Przeraża mnie że niektórzy widzą politykę w biało-czarnych barwach. W sumie co się dziwić jak telewizja kładzie do głów takie poglądy, non-stop jakieś tematy zastępcze jak np ślub kwaśniewskiej u olejnik w programie. To ma być publicystyka?

no tu ciekawostka moja odpowiedz na wymyślone teorie onieznajomego była pierwsza poprosiłem o konkrety wiec hmmm gdzie tu cokolwiek o Pisie??? No bez przesady to że nie lubię Pis-u nie znaczy ze nie mogę prosić o konkrety ludzie opanujcie się
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #4 Ocena: 0

2012-09-27 17:23:12 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-27 08:45:33, Inklemon napisał(a):
Chciałam dodać (sorry, edycja mi nie działa), ze jest takie przezwisko " pisior". Pisior- to nie jest jest nazwa ! Jest to przezwisko. Różnicą pomiędzy nazwą a przezwiskiem są intencje. Intencje osoby używajacej okreslenia "pisior" są wyraźnie i zdecydowanie złe. Z zamierzenia przezwisko to ma odzwierciedlać głównie głęboką pogardę wobec adresata tego określenia oraz kilka innych niechęci i antypatii. Jest pogardliwym epitetem wymyślonym przez zwolenników PO i samo istnienie takowego epitetu świadczy wymownie o prawdziwym i faktycznym stosunku do nienawiści wobec bliźniego, jak również (to juz moje osobiste zdanie) o daleko idącym tupecie, gdyz to właśnie autorzy i użytkownicy tego epitetu zarzucają adresatom tego epitetu politykę nienawiści. Nomen omen.

ciekawe z czym ci sie Pisor kojarzy ;-)
istnieje też przezwisko POpaprańcy ciekawe czy też jest według ciebie obrazliwe? a z czym ci się to kojarzy?
a czerwoni ci się nie kojarzą to o SLD
a z czym ci się kojarzy wyjazd ze wsi i zdziczenie...
o wszystkich opcjach przeciwnych mówi się ironicznie z tym że nie wszyscy się obrażają

Do góry stronyOffline

Embit83

Post #5 Ocena: 0

2012-09-27 17:42:42 (13 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Cytat:

2012-09-27 17:04:29, nicado2 napisał(a):
opanujcie się

No właśnie ludzie Opanujta się :-D.
Po co to się kłócić? Każdy ma swoje zdanie na temat polityki i polityków. Jedni lubią Donaldów inni Kaczyńskich.
Prawda niestety jest smutna ale nasza ojczyzna zmierza w bardzo złą stronę. Na ten temat można by pisać wiele ale po co jak każdy z nas to wiem. Ktoś napisał że Polska to nie Bangladesz. I całe szczęście. Ale tygrysem Europy też nie jesteśmy. Choć Polska to (moim zdaniem) kraj który ma ogromny potencjał tego nie wykorzystuje. Dlaczego? Przez tych którzy nią żądzą. Nie tylko teraz ale od 1989r. Każdy rząd po kolei. Jak mówi powiedzenie: Koryto ciągle to samo tylko świnie przy nim się zmieniają.
Politycy mają zwykłych ludzi w d... Im jest zaj... Nie muszą się martwić o rachunki i całą resztę. Im nie zabraknie. Ale co z resztą ludzi?
Ktoś pisał że jedni radzą sobie lepiej inni gorzej. Ile jest tych co lepiej? 10, 20 może 30%? A co z całą resztą? Czy są tylko po to by wegetować od wypłaty do wypłaty? Nie. Ale niestety tak jest. Kto ma ciągle kontakt z rodziną, znajomymi w PL wie o czym piszę. I nie wyjeżdżajcie mi z tekstami że są nie zaradni. Bo wielu z tych ludzi często zapier... po kilkanaście godzin dziennie żeby zarobić na życie. Które jest na maksa drogie. Po prostu ceny są nieproporcjonalne do PRZECIĘTNYCH zarobków.
I kto za to wszystko odpowiada? Kto tym steruje, kto to nadzoruje? Myślę że rząd jest od tego by dbać o swoich obywateli. Niestety jak widać nie w PL. A pamiętacie akcję z cenami cukru??? To była jazda. K... ni z gruszki ni z pietruszki ceny we wszystkich sklepach poszły o 100% w górę. Nawet w Biedronkach i innych. To też wina kryzysu? Bo jeśli tak to widać inne kraje Europy już z niego wyszły. W tym samym czasie np. w Niemczech cukier kosztował 0.70E co dawało chyba niecałe 3zł. Wiem bo sam byłem jeszcze wtedy w PL a że mieszkam 30km od granicy z Niemcami to czasem na zakupy się tam wybierałem.
Wierzcie mi że chciałbym obecną sytuację Polski tłumaczyć sobie kryzysem i że kiedy on minie wszystko będzie dobrze. Że wtedy we własnym kraju zwykły człowiek z uczciwej pracy będzie mógł żyć na poziomie przeciętnego europejczyka.
I jestem pewien że gdyby tak się stało większość z nas zdecydowała by się na powrót do ojczyzny. Bo co by nie mówić: wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #6 Ocena: 0

2012-09-27 18:56:30 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Obrazek

*THUMBS UP*

Nie mogłam się powstrzymać :-] czytam od pierwszego postu z zapartym tchem Wasze wypowiedzi. Ale sama się nie wypowiem w temacie żeby nie zburzyć Waszej harmonii.

PS: Znacie taką stronkę, Chamsko.pl ? tam kilka dni temu widziałam już te jakże precyzyjne i poparte faktami statystyki przedstawione w pierwszym poście :-8

Onieznajomy że tak spytam, ile masz lat i od kiedy masz internet w domu? od wczoraj?

edit: nie ten obrazek mi sie wkleił

[ Ostatnio edytowany przez: brookaciki12 27-09-2012 19:05 ]

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #7 Ocena: 0

2012-09-27 19:49:10 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2012-09-27 14:25:55, Onieznajomy napisał(a):
W 2006 roku, na wiosne eksmitowali z mojego bloku, kobiete samotnie wychowujaca 17 letniego syna, jakis czas wczesniej stracila prace, nikt nie wiedzial o jej problemach. Poszla i powiesila sia.
To tez pomoglo mi podjac decyzje o wyjezdzie.
To ze te dane, czy moze kazde dane sa bardziej czy mniej prawdziwe, to zgoda, ale coraz wiecej osob jest w sytuacji tragicznej, to widac, ale tylko wtedy, gdy sie chce to widziec.

jeśli mnie pamięć nie myli to wtedy właśnie do władzy doszło pis i mieli gotowe projekty do rządzenia, wtedy to pl wychodziła z marazmu rządów lewicy. więc rozumiem iż wyjechałeś w czasach dobrobytu pisu. dlaczego skoro wtedy tak dobrze było iż nikt nie musiał pytać "jak żyć" wyjechałeś? dlaczego w tych czasach wyjeżdżało tysiące innych młodych? nie mogli się doczekać na te 3mln mieszkań które im obiecało pis?

żyć jest ciężko w pl, dużo zależy od tego skąd się pochodzi, co się umi itp. znam takich co zarabiają i 3tyś na rękę ale jakim kosztem? po 10-12 godzin dziennie, bezdzietni u rodziców mieszkają. znam też takie które zarabiają 800zł i nie należą im się żadne dodatki chociaż są samotnymi matkami.
wieczorkiem jak mnie lenistwo nie najdzie poszukam i zrobię małe zestawienie różnych cyferek.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-09-27 19:54:29 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #9 Ocena: 0

2012-09-27 20:08:38 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

A ja Wam powiem jedno...
Wy sobie tu zaraz oczy powydrapujecie kto lepszy Jaro czy "jabajbaj" A prawda jest taka że jeden i drugi widząc Was przyierających głodem by nawet na Was uwagi nie zwrócił.Jeden i drugi wart tyle samo...Do trzydziestego miejsca po przecinku ZERO.
Gdyby tylko znalazł się sposób żeby przywalić dodatkowy podatek za posiadania polskiego obywatelstwa i nie dostali by wpr od Unii to bez wachania by to zrobili żeby tylko było więcej do podziału.Zresztą próbowali już sztuczek z podwójnym opodatkowaniem z akcyzą która de facto po wejściu PL do UE była nielegalna.Gdyby nikt nad nimi bata nie trzymał to rzygali byśmy na koniec roku podatkowego kolejne 20% do urzędu szabrowego.
Legenda mówi że świnia to jedyne zwierze które nie peknie jak się za bardzo nażre.Tego się trzymają bez względu na przynależność polityczną i żarłyby bez opamiętania ile tylko by dało radę.

Jestem zawzietym przeciwnikiem PISu,ale Na tych z PO po tym co robią patrzeć nie mogę.

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #10 Ocena: 0

2012-09-27 20:14:20 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Catch -
"to idźże chłopie na forum pisu i tam się wspólnie po pupci klepcie a nie tutaj się żyłuj"

Catch wygania mnie z mojego tematu, brak kultury?
Niewiem, wiem jedno, ciesze sie ze sa tacy jak on na tym portalu, ciesze sie ze wlasnie w taki sposob pokazuja swoje podejscie do spraw waznych, i swoje upodobania polityczne.

Szkoda maw2be ze i ty na wspomnienie tragedii ludzkiej potrafisz tylko w ten sposob to komentowac, myslalem ze stac cie na wiecej, ale w zamian pewnie zaimponowalec Catch, moze to dla ciebie wazniejsze.

Chialem w tym watku rozmawiac o wybraniu innej drogi w Polskiej polityce, szkoda ze tylko niewielu chcialo, czy potrafilo sie do tego odniesc.

Jeszcze raz prosze o niezasmiecanie tego watku, przeciez kazdy ma prawo rozmawiac o tym co go ciekawi w innym, moze nowym watku. Chyba ze w was niczego tak naprawde niema, a krytyka, jest wszystkim na co was stac, wtedy ok, ale trzeba sie okreslic.

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 27-09-2012 20:15 ]

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,