MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Premierze jak zyc?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 11 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-09-27 11:30:44 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Onieznajomy

Post #2 Ocena: 0

2012-09-27 11:40:57 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Samo to ze sa panstwowe nie jest ich problemem, problemem jest to, ze zarzady tych panstwowych firm sa obsadzane z klucza partyjnego. Nie wyrazilem sie jasno. Mysle ze i tak wiedziales o co mi chodzi, ale i posmiac sie jest zdrowo : )

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 27-09-2012 11:42 ]

Do góry stronyOffline

Yvonne_67

Post #3 Ocena: 0

2012-09-27 13:42:25 (13 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

Panie premierze, jak zyc? – czy to pytanie jest do Tuska, czy w zasadzie moznaby je stosowac do kazdego bylego i przyszlego premiera?

Przeciez w kazdym panstwie znajda sie grupy niezadowolonych.......aby komus dac trzeba komus zabrac, bo do budzetu z nieba nie kapie.

A jak zyc? – a jak ludzie zyli do tej pory? Czy bylo kiedykolwiek lepiej w Polsce niz teraz?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

nicado2

Post #4 Ocena: 0

2012-09-27 13:47:20 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

Cytat:

2012-09-26 21:42:34, Onieznajomy napisał(a):
Wklejajac te liczby mialem nadzieje na rozmowe o tym co dalej, moze posilic sie o jakies rozwiazania, czy propozycje.
Zgadzam sie ze temat trudny i bardzo emocjonalny, ale przeciez unikanie takich tematow, jest dla nas takim chowaniem glowy w piasek.
Rozumie osoby, ktore maja niewiele do powiedzenia, a potrzebe pisania, wypeniaja atakiem personalnym. sami wystawiaja sobie swiadectwo. Smutne w tym wszystkim jest tylko to, ze prowadzenia rozmowy, a tymbardziej sporow wynosi sie z domu.

Ciekaw jestem jak widzicie wyjscie z tej degrengolady naszego kraju. Mam na mysli czas od 1989r, czy moze jeszcze troche wczesniej.
Zmiana w wyniku wyborow, jakkolwiek by przebiegaly, jest moim zdaniem niemozliwa - wybory nie moga nic zmienic.
Niechce na razie nic sugerowac, ciekaw jestem waszych sugestii.

Nie bojmy sie o tym rozmawiac, im tylko na tym zalezy zeby nas odciagnac od spraw waznych, tysiace lat zwykli ludzie byli utrzymywani w niewiedzy, zeby latwiej bylo nimi powodowac.
Badzmy na tyle dorosli zeby nie dac sie sprowokowac.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Onieznajomy</i> 26-09-2012 21:54 ]

ok chcesz dyskusjii na poziomie jestem gotów przygotuj liczby konkretne a nie wyssane z palca a bedziemy dyskutowac bo nna razie pleciesz bzdury a nie potrafisz nic konkretnego przygotowac czyt. moj post wyzej czekam na konkretne opracowanie abysmy mogli dyskutowac.
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #5 Ocena: 0

2012-09-27 13:56:19 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-26 21:58:44, pati85 napisał(a):
Cytat:

2012-09-26 21:50:36, Catch napisał(a):
Cytat:

2012-09-26 21:46:20, pati85 napisał(a):
nie, nie mam 5ciu lat.... i swojego zdania nie zmienie...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>pati85</i> 26-09-2012 21:46 ]

cóż nikt ci nie każe zmieniać zdanie
i lat też możesz mieć więcej
ale mniej masła bym polecał bo skleroza opanowała dość mocno - nie pamiętasz poprzednich rządów najwyraźniej...

[/QU

alez pamietam, ale nigdy nie slyszalam,zebysmy byli posmiewiskiem tak jak jestesmy teraz??? Klamstwa i "zbrodnie" sa slabo retuszowane, tylko czekac az wszystko wyjdzie na jaw. Kiedy mieszkalam w pl- bylo nam bardzo ciezko- pomimo,ze moi rodzice ciezko pracowali na mnie i na mojego mlodszego brata. Dzis sytuacja jest jeszcze gorsza, z tym,ze w rodzinie w pl pracuja 3 osoby....... Ale nie mowie tylko o zarobkach.,..... Wyrazam swoje osobiste zdanie.....

no fakt jestesmy posmiewiskiem w europie normalnie ubaw...
polecam przeczytajydgoszcz" target="_blank">ale sie smieją...
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #6 Ocena: 0

2012-09-27 13:57:19 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-27 13:42:25, Yvonne_67 napisał(a):
Panie premierze, jak zyc? – czy to pytanie jest do Tuska, czy w zasadzie moznaby je stosowac do kazdego bylego i przyszlego premiera?

Przeciez w kazdym panstwie znajda sie grupy niezadowolonych.......aby komus dac trzeba komus zabrac, bo do budzetu z nieba nie kapie.

A jak zyc? – a jak ludzie zyli do tej pory? Czy bylo kiedykolwiek lepiej w Polsce niz teraz?

"W Polsce szybko rośnie liczba samobójstw. Z policyjnych statystyk wynika, że w zeszłym roku na swoje życie targnęło się niemal 5,9 tys. Polaków, niemal tyle, ile co roku ginie w wypadkach drogowych"www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/398808,polska_nie_radzi_sobie_z_plaga_samobojstw.html

"Rośnie liczba samobójstw z powodów finansowych w Polsce
Liczba samobójstw z powodów finansowych w ciągu czterech lat wzrosła w Polsce o 40 proc. W 2011 r. 450 osób odebrało sobie życie z takich powodów, gdy w 2007 roku – 270. W apogeum kryzysu, 2009 r., z powodu finansów samobójczą śmierć wybrały 504 osoby."
forsal.pl/artykuly/623968,rosnie_liczba_samobojstw_z_powodow_finansowych_w_polsce.html
Wolalbym zeby w naszym kraju bylo mniej az tak niezadowolonych.

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #7 Ocena: 0

2012-09-27 14:09:58 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

czy porownasz w koncu swoje cyferki z pierwszego posta do roku 2000.
oraz do innych krajow w UE i na swiecie czy przyznajesz ze pierwszy post to bzdury wyssane z palca i prowokacja??

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-09-27 14:11:34 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2012-09-27 14:13:04 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2012-09-27 13:42:25, Yvonne_67 napisał(a):

Ciekawe czy Anglicy zadaja takie pytania swojemu premierowi.

Ostatnio przygladam sie jak tu (wokol mnie) zyje ludnosc tubylcza (i nie tylko tubylcza).

Nie rozumiem jak oni moga tak zyc. Tak- czyli bez najmniejszych peryspektyw na poprawe sytuacji.

Wcale nie maja sie lepiej, od przecietnego rodaka pracujacego gdzies w Polsce.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #10 Ocena: 0

2012-09-27 14:25:55 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-27 14:11:34, tyniek napisał(a):

Nie jestem w opozycji do tego co piszesz, ale zastanawia mnie podstawa na jakiej te dane są podawane. Czy aby są wiarygodne?

;-)

W 2006 roku, na wiosne eksmitowali z mojego bloku, kobiete samotnie wychowujaca 17 letniego syna, jakis czas wczesniej stracila prace, nikt nie wiedzial o jej problemach. Poszla i powiesila sia.
To tez pomoglo mi podjac decyzje o wyjezdzie.
To ze te dane, czy moze kazde dane sa bardziej czy mniej prawdziwe, to zgoda, ale coraz wiecej osob jest w sytuacji tragicznej, to widac, ale tylko wtedy, gdy sie chce to widziec.

Cytat:

2012-09-27 14:09:58, nicado2 napisał(a):
czy porownasz w koncu swoje cyferki z pierwszego posta do roku 2000.
oraz do innych krajow w UE i na swiecie czy przyznajesz ze pierwszy post to bzdury wyssane z palca i prowokacja??

Temat jest o czyms innym, te liczby podalem jako przyczynek do rozmowy.
Chcesz opracowan, to je sobie zrob, i wtedy zakladajac osobny watek ktos bedzie z toba o tych liczbach rozmawial, lub nie.
Ale ze jest ladna pogoda odniose sie do jednej z liczb;

"- - najdroższe ceny za gaz w Unii Europejskiej "

"Od października drastyczne podwyżki cen LPG"
"We wtorek rosyjski premier Dmitrij Miedwiediew podpisał dekret, w którym zmienił obowiązującą stawkę, wynoszącą 76,2 dol. za tonę LPG. Już od przyszłego tygodnia cło za tonę tego surowca będzie wynosiło aż 172,5 dolarów."
finanse.wp.pl/kat,104122,title,Dziennik-Gazeta-Prawna-Od-pazdziernika-drastyczne-podwyzki-cen-LPG,wid,14960588,wiadomosc.html

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 27-09-2012 14:27 ]

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,