Str 20 z 29 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-01-27 11:35:25 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2013-01-27 11:37:12 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2013-01-27 11:41:42 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2013-01-27 11:54:16 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Onieznajomy | Post #5 Ocena: 0 2013-01-27 14:30:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Kiedys byl nidobor artykulow w sklepach, bo Solidarnosc strajkowala, a babcie wykupywaly i chowaly do tapczanu. Dis widze podobna retoryke.
Cale galezie przemyslu zamykane sa w naszym kraju ze wzgledu na nieoplacalnosc produkcji, ale te same maja sie dzieki temu coraz lepiej na zachodzie. Przykladow jest wiele huty, cukrownie, czy przemysl ciezki. |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-01-27 15:12:49 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gdanszczanka | Post #7 Ocena: 0 2013-01-27 15:16:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat: 2013-01-27 14:30:28, Onieznajomy napisał(a): Kiedys byl nidobor artykulow w sklepach, bo Solidarnosc strajkowala, a babcie wykupywaly i chowaly do tapczanu. Dis widze podobna retoryke. Cale galezie przemyslu zamykane sa w naszym kraju ze wzgledu na nieoplacalnosc produkcji, ale te same maja sie dzieki temu coraz lepiej na zachodzie. Przykladow jest wiele huty, cukrownie, czy przemysl ciezki. Skąd wiesz ?? Podpatrywałeś moją babcię !!! ![]() ![]() ![]() O tych stoczniach, to ja lepiej sie nie będę wypowiadać, bo stracę zimną krew i komuś "nawtykam", w końcy z Trójmiasta jestem i przemysł stoczniowy był tam podstawą.... ![]() ![]() Phi
|
bloby00 | Post #8 Ocena: 0 2013-01-27 15:21:35 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Cytat: 2013-01-27 11:30:39, Onieznajomy napisał(a): "Co jeśli komentujący tutaj nie lubią Unii, chociażby dlatego, że pozwoliła na bezproblemowy wjazd rodaków" Nic sie nie poradzi, jak ktos uparcie uwaza ze to jedynie unia decyduje o mozliwosci pracy i osiedlania w innych krajach. Byly przyklady Norwegii, dodam jeszcze inny przyklad - stany, juz od dawna przyjmuja imigrantow (zielona karta) bo wiedza ze jednostki ktore maja na tyle odwagi i inwencji zeby imigrowac, najprawdopodobniej, beda dobrymi wartosciowymi obywatelami. Turcy w Niemczech, Pakistanie na wyspie. ale jedynie Polacy dzieki unii? Unia to politycy, parlamet, i sztaby urzednikow, ktorych utrzymujemy ogromnymi kosztami. Decyzja o imigracji, to jedna decyzja, jedna ustawa z rozporzadzeniami. Mysle ze warto to rozroznic. Już takie bzdury piszesz i ciągle się powtarzasz że naprawdę ciężko Ciebie ignorować. Może byś w końcu konstruktywnie odpowiedział na niektóre zarzuty? Przykładowo: - czy jeśli Polska by nie weszła do UK to Norwegia i reszta krajów z UE otworzyłyby dla nas granice? Jakoś nie widzę żeby Ukraińcy czy Białorusini wjeżdżali sobie do Unii bez problemów. Nawet Niemcy nie chcieli otworzyć dla nas granicy i zastosowali najdłuższy możliwy okres przejściowy (na więcej im Unia nie pozwoliła!); - nie dostaniesz visy do Stanów jeśli nie masz tam rodziny czy kupy kasy w Polsce. Nie martw się, też się o to swojego czasu dowiadywałem i zostało mi wtedy jedynie przystąpienie do loterii. Hurraa, mam szanse wyjechać, jak wygram w loterii, super. Były też wtedy takie niby możliwości o których słyszałem, że trzeba było zapłacić kilka tysięcy złotych i wiza by się załatwiła. Bez konkretów lub kombinowania nie dostaniesz się do kraju w którym trzeba mieć wizę. Zazwyczaj też chcą wyjeżdżać ludzie którzy nie mają super zawodu, znajomości czy tez kupy kasy na koncie, żeby udowodnić celnikowi że ma się do czego wracać i że na pewno wyjazd nie jest zarobkowy. Fajnie też później mieszkać w Stanach i czekać na amnestię, bez możliwości odwiedzenia rodziny. |
bloby00 | Post #9 Ocena: 0 2013-01-27 15:31:57 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
United4ever - sorki, ja też lubię "Z Archiwum X" ale na globalną teorię spisku to już jestem za dorosły żeby uwierzyć. Nie wyobrażam sobie, że nikt z polityków czy mediów (którzy jedni i drudzy potrafią być tak wścibscy, dociekliwi, nieugięci) nie zauważył tego, że Niemcy chcą przejąć Unię. Nawet jeśli taka sytuacja może się wydawać możliwa, to tylko i wyłącznie z winy innych krajów, w którym dupy pracowników się nie chciało ruszyć, bo lepiej było siedzieć na benefitach.
Jak już to szybciej bym uwierzył w to że to Chiny nas wszystkich wykupią/przejmą, a tutaj to są konkretne fakty, chociażby takie, że tam jest komunizm i masa ludzi może pracować za... no właśnie, sam ryż. Jak tutaj więc być lepszym od takiej firmy gdy w Unii trzeba dać porządną pensję, urlop, świadczenia itd. |
Post #10 Ocena: 0 2013-01-27 16:01:04 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|