MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sprawiedliwosc wedlug Tuska

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Onieznajomy

Post #1 Ocena: 0

2012-09-20 21:20:18 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Wklejamy prosze ciekawe sytuacje obnarzejace nasza "sprawiedliwosc".

Zaczne od znanej sprawy (skopiowalem kolege, pewnie mi wybaczy)

Tusk już napuścił służby na Pawła Mitera.

Paweł Miter, autor głosnej prowokacji dziennikarskiej, która skompromitowała prezesa sądu gdańskiego, Ryszarda Milewskiego, będzie miał kłopoty, gdyż sprawę bada ABW i już dziś może zawiadomić prokuraturę.

Dziennikarz w 2011 roku był autorem podobnej prowokacji dziennikarskiej, gdy skontaktował się z TVP ze skrzynki mailowej Kancelarii Prezydenta, aby zbadać, czy państwowa telewizja jest odpolityczniona. Jako „protegowany" prezydenta dostał intratną posadę w TVP z pensją 39 tys. zł. Gdy ujawnił sprawę, został dotkliwie pobity przez nieznanych sprawców.

Dziś już żyjemy w innych czasach. Teraz do „walki" z niepokornymi obywatelami mamy ABW i prokuraturę, która zamiast ścigać przestępców typu Marcin P., ściga dziennikarzy, którzy ujawniają niewygodne dla władzy powiązania i zależności.

Paweł Miter przedstawiając się jako asystent szefa kancelarii premiera, miał ustalić termin posiedzenia sądu ws. zażalenia obrońcy Marcina P. na areszt szefa Amber Gold. Rozmowa z sędzią Milewskim pokazał zależność sądu gdańskiego od woli premiera. Podczas rozmowy miało też zostać umówione spotkanie sędziego Milewskiego z Tuskiem, w celu przekazania premierowi ważnych informacji.

W związku z podawaniem się za urzędnika państwowego i fałszowaniem rządowych dokumentów, to znaczy wysłaniem maila w imieniu ministra Tomasza Arabskiego, sprawę bada ABW i być może jeszcze dziś skieruje odpowiedni wniosek do prokuratury.

Zaś gdańska prokuratura okręgowa wszczęła jużw piątek śledztwo ws. rozmowy telefonicznej, w której osoba podająca się za urzędnika z Kancelarii Premiera miała ustalać z prezesem gdańskiego Sądu Okręgowego szczegóły związane m.in. ze sprawami sądowymi dot. Amber Gold.

W normalnym kraju dziennikarz dostałby order za odwagę i walkę z kumoterstwem i kunktatorstwem. W dzisiejszej Polsce człowiek walczący o uczciwość jest w polu działania Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego i prokuratury

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 20-09-2012 22:13 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MrMaverick1971

Post #2 Ocena: 0

2012-09-20 21:32:51 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-09-20 21:20:18, Onieznajomy napisał(a):
Wklejamy prosze ciekawe sytuacje obnarzejace nasza "sprawiedliwosc".

Zaczne od znanej sprawy (skopiowalem kolege, pewnie mi wybaczy)

Tusk już napuścił służby na Pawła Mitera.

Paweł Miter, autor głosnej prowokacji dziennikarskiej, która skompromitowała prezesa sądu gdańskiego, Ryszarda Milewskiego, będzie miał kłopoty, gdyż sprawę bada ABW i już dziś może zawiadomić prokuraturę.

Dziennikarz w 2011 roku był autorem podobnej prowokacji dziennikarskiej, gdy skontaktował się z TVP ze skrzynki mailowej Kancelarii Prezydenta, aby zbadać, czy państwowa telewizja jest odpolityczniona. Jako „protegowany" prezydenta dostał intratną posadę w TVP z pensją 39 tys. zł. Gdy ujawnił sprawę, został dotkliwie pobity przez nieznanych sprawców.

Dziś już żyjemy w innych czasach. Teraz do „walki" z niepokornymi obywatelami mamy ABW i prokuraturę, która zamiast ścigać przestępców typu Marcin P., ściga dziennikarzy, którzy ujawniają niewygodne dla władzy powiązania i zależności.

Paweł Miter przedstawiając się jako asystent szefa kancelarii premiera, miał ustalić termin posiedzenia sądu ws. zażalenia obrońcy Marcina P. na areszt szefa Amber Gold. Rozmowa z sędzią Milewskim pokazał zależność sądu gdańskiego od woli premiera. Podczas rozmowy miało też zostać umówione spotkanie sędziego Milewskiego z Tuskiem, w celu przekazania premierowi ważnych informacji.

W związku z podawaniem się za urzędnika państwowego i fałszowaniem rządowych dokumentów, to znaczy wysłaniem maila w imieniu ministra Tomasza Arabskiego, sprawę bada ABW i być może jeszcze dziś skieruje odpowiedni wniosek do prokuratury.

Zaś gdańska prokuratura okręgowa wszczęła jużw piątek śledztwo ws. rozmowy telefonicznej, w której osoba podająca się za urzędnika z Kancelarii Premiera miała ustalać z prezesem gdańskiego Sądu Okręgowego szczegóły związane m.in. ze sprawami sądowymi dot. Amber Gold.

W normalnym kraju dziennikarz dostałby order za odwagę i walkę z kumoterstwem i kunktatorstwem. W dzisiejszej Polsce człowiek walczący o uczciwość jest w polu działania Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego i prokuratury

"Ja juz mam to za soba , mieszkam w Anglii"

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2012-09-20 21:38:18 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Poprosze tylko, popraw te bledy, daja mocno po oczach.
A co do meritum, to co mnie obchodzi cos, co jest 1,5 tys. km stad?

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #4 Ocena: 0

2012-09-20 21:41:26 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

to ja bym najpierw chciał sprawiedliwość zrobić z tym agentem i szpiegiem IVRP a tu link

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-09-20 21:43:37 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2012-09-20 21:45:06 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Ale akcje wklejek rozpętali:))
Całe gugle zawalone tym samym:))

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #7 Ocena: 0

2012-09-20 21:46:05 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

2012-09-20 21:38:18, karjo1 napisał(a):

To nie dyktando, a jak niemozesz wytrzymac to zglos do moderacji.
Jak cie nie obchodzi to jest wiele innych tematow, jak zainteresowanie wroci zapraszam serdecznie.
============================================================
Cytat:

2012-09-20 21:41:26, maw2be napisał(a):
to ja bym najpierw chciał sprawiedliwość zrobić z tym agentem i szpiegiem IVRP a tu link

Wielu oszostow, i lapownikow ten agent zlapal i kilku zostalo skazanych, nie wszystkim udalo sie to udowodnic.
Moze jednak przy okazji, robienia porzadku, warto by sie zastanowic, kim i jakimi sposobami dobrac sie do tej mafii.

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 20-09-2012 21:52 ]

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #8 Ocena: 0

2012-09-20 21:51:38 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Popieram karjo co mnie to?... Nie po to uciekalam z tego balaganu, zeby sie tym podniecac w spokojnym kraju.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #9 Ocena: 0

2012-09-20 21:51:57 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-09-20 21:38:18, karjo1 napisał(a):

Do bledow nic nie mam, bo kazdy pisze tak jak umie, ale nie chce sobie zawracac glowy nieudolnoscia polskich wladz od 1989 roku, kiedy to nastala wolnosc.
Zawiedli mnie i nie chce tego wspominac.

Chodzilem na kazde wolne wybory od 1989 roku i gowno to dalo, a Ojczyzna jak cierpiala tak cierpi, takze podjalem decyzje , ze nie bede cierpial za Ojczyzne(bo to juz to zrobil moj dziadek oraz moi przodkowie) i wybralem normalny kraj, gdzie mozna zyc z rodzina jak czlowiek. Polske kocham i nigdy sie jej nie wyrzekne, ale wyrzekam sie tych, ktorzy nia rzadza. Tych mam w dupie.(Narodu tylko szkoda)

Uczmy sie na bledach naszych przodkow.

[ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick1971 20-09-2012 21:54 ]

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2012-09-20 21:56:14 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Obrazek