MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Korwin Mikke o paraolimpiadzie...

« poprzednia strona

Strona 9 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 9 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2012-09-14 23:37:08 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Czy oglądacie futbol kobiet? A NBA kobiet? Nie? A czemu nie? Przecież tam jest tyle emocji, one się tak starają...
Trzeba by, aby telewizja publiczna poczuła misję i zaczęła to puszczać. A jak się komuś nie będzie podobało, to niech go Lis weźmie do siebie i zgriluje.
Będzie ciut trudniej, bo to zdrowe kobiety i się nie da brać na litość (której oficjalnie nie ma i na paraolimpiadzie), ale że też podpadają pod poprawność polityczną, to jakoś to wcześniej czy później na siłę wprowadzimy. No przynajmniej w BBC.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2012-09-14 23:44:28 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-09-14 23:37:08, stanislawski napisał(a):
Czy oglądacie futbol kobiet? A NBA kobiet? Nie? A czemu nie? Przecież tam jest tyle emocji, one się tak starają...
Trzeba by, aby telewizja publiczna poczuła misję i zaczęła to puszczać. A jak się komuś nie będzie podobało, to niech go Lis weźmie do siebie i zgriluje.
Będzie ciut trudniej, bo to zdrowe kobiety i się nie da brać na litość (której oficjalnie nie ma i na paraolimpiadzie), ale że też podpadają pod poprawność polityczną, to jakoś to wcześniej czy później na siłę wprowadzimy. No przynajmniej w BBC.

hmmm
Sprzeczać się nie będę ale akurat Mistrzostwa Świata Kobiet w piłce nożnej to angielska tv na pewno pokazywała... na żywo.

Co do NBA kobiet to nawet nie wiedziałem że jest, ale ja nie lubie kosza i wysokich bab, a że z zasady oglądam co lubię i chce oglądać to nie szukałem.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2012-09-15 00:15:51 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

No pewnie, że pokazywała, chociaż nie znam za wielu ludzi, którzy to oglądali.
U nas telewizja publiczna też swego czasu pokazywała operę, koncerty muzyki poważnej itd.
Wszak misja...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2012-09-15 00:36:37 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-09-15 00:15:51, stanislawski napisał(a):
chociaż nie znam za wielu ludzi, którzy to oglądali.

HEH

No jak na UK I chanel4 to rzeczywiście mało. Tylko 11 milionów ludzi oglądało ceremonie otwarcia...

http://www.nme.com/filmandtv/news/paralympic-games-opening-ceremony-attracts-11-million/283234

Później było nie wiele lepiej:

http://atos.net/en-us/olympic_games/paralympic_games/london-2012-closing-ceremony/default.htm

Stanislawski, chyba nie ma o czym dyskutować moim zdaniem. Wg mnie ludzie chcieli oglądać paraolimpiadę i oglądali, sportowcy chcieli startować i startowali, ktoś chciał zarobić, zaryzykował i zarobił...a pan Korwin-Mikke mógł nie oglądać i się nie wypowiadać po prostu.
Chyba że, (a zaczynam tak myśleć) zrobił to nie dlatego że jest debilem(nie obrażam oczywiście) a iż chciał aby ludzie sobie o nim przypomnieli. To mu się udało.

Jeśli nie mieszkasz z pięciolatkiem, stać Cie na baterie w pilocie to ZAWSZE masz możliwość wyboru co oglądasz....no chyba że pilot zostawiłeś w kuchni i nie chce Ci się po niego dupy ruszyć.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2012-09-15 00:52:42 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Hej, przed moją wypowiedzią było o mistrzostwach świata kobiet w piłce nożnej. Nie o otwarciu paraolimpiady.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2012-09-15 00:57:01 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-09-15 00:52:42, stanislawski napisał(a):
Hej, przed moją wypowiedzią było o mistrzostwach świata kobiet w piłce nożnej. Nie o otwarciu paraolimpiady.

A to pomyliłem tematy...sorki.

Wobec tego Kononowicz!!! Nie pokazywać nic, niech nie będzie niczego...

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #7 Ocena: 0

2012-09-15 10:34:52 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Stanislawski, akurat "Wieczory w operze" ogladalam maniakalnie i klelam ze sa o tak poganskiej porze. Tak, TV publiczna je emitowala, ale ze ogladalnosc byla kiepskawa (nie to co "Moda na sukces", prawda?) wiec emitowane byly bardzo pozno. Sportu nie ogladam wcale - nie kreci mnie - wiec wisi mi zarowno transmisja olimpiady czy mundialu jak paraolimpiady, ale wkurza mnie pewnego rodzaju dyskryminacja sportu niepelnosprawnych. Kurcze, oni nawet dresy, stroje sportowe mieli gorsze niz zdrowi olimpijczycy. Ile mieli zgrupowan przed olimpiada? A ile maja zdrowi? Nie chodzi mi o litosc, o "patrzcie, kaleka a sportowiec", nie oczekuje od swiata ze bedzie klekal w podziwie lub docenial fakt, ze ci ludzie majac pod gorke w codziennym zyciu, jeszcze znajduja w sobie sile zeby walczyc o medale sportowe i robia to czesto na naprawde wysokim poziomie - ich wyniki bywaja niewiele slabsze (niekiedy, nie mowie ze zawsze) od wynikow zdrowych sportowcow - ja chce tylko zeby oni mieli to samo co zdrowi. Sprzet, obozy, warunki do trenowania. Nie ekstra, tylko zeby przestali byc traktowani jak ci drugiego gatunku.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 9 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,