MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Korwin Mikke o paraolimpiadzie...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 7 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2012-09-07 13:32:17 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-09-07 13:26:22, dylacom napisał(a):
uprawiac sport- a to niestety kosztuje :(

Myślę że po tej olimpiadzie będzie już tylko lepiej. Na pewno od strony sponsorskiej.
Moze za 4 lata zloty medalista paraolimpiady będzie mógł liczyć na więcej niż 1/10 sumy która za zloty medal otrzymuje w Polsce w pełni zdrowy zawodnik. Choć jestem przekonany iż pieniądze jednak nie są najważniejsze.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dylacom

Post #2 Ocena: 0

2012-09-07 13:37:25 (13 lat temu)

dylacom

Kobieta

Z nami od: 12-01-2011

Cytat:

2012-09-07 13:32:17, Dwunasty napisał(a):

Myślę że po tej olimpiadzie będzie już tylko lepiej. Na pewno od strony sponsorskiej.

jezeli tak wlasnie bedzie to wszyscy jestemy wygranyni ! :D
mysle ze mozesz miec racje- olimpiada w Londynie (jedna i druga ) bardzo duzo zmienila - dobry czas, dobre miejsce, dobra organizcja! tak smao jak Euro w Polsce

na rezultaty tych wydarzen i kosztow nie bedziemy dlugo czekac i niedlugo wszyscy bedziemy je znac. Wowczas tez bedziemy mogli wyciagnac zdecydowane wnioski, co ugruntuje nasza opinie rowniez w temacie tej lub podobnej dyskusji.

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #3 Ocena: 0

2012-09-09 11:49:02 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Środa 5 września, Warszawa
Protestujący mężczyzna usunięty przez policję z mieszkania kamienicy przy ulicy Hożej 1 w Warszawie. Komornik w asyście policji dokonali eksmisji mieszkającej tam inwalidki z synem. Akcję blokowały organizacje lokatorskie.
wiadomosci.wp.pl/gid,14908887,gpage,5,img,14908995,kat,1342,title,To-zdarzylo-sie-w-Polsce,galeria.html

Moim zdaniem paraolimpiada, czy roztrzasanie wypowiedzi Korwina, ma zaslonic prawde co dzieje sie w swiecie inwalidow w naszym kraju.
Moim zyczeniem jest, zeby inwalidzi w naszym kraju mieli choc w polowie tak jak inwalidzi w UK.

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 09-09-2012 11:49 ]

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #4 Ocena: 0

2012-09-09 23:02:24 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Chcialem przeprosic leonke, nie potrzebnie na nia naskoczylem, a to ona miala racje, nie ja.

"Mysle ze chcesz mnie zlapac na "wykroku", sprawdzilem w necie okazuje sie ze mam racje i postapilem slusznie, ciekawe co to bylo za szkolenie i co powinno sie zrobic twoim zdaniem."

Taki odruch, jak "Psa Pawlowa", jeszcze z innego forum.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-09-10 00:24:05 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-09-11 10:00:56 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dylacom

Post #7 Ocena: 0

2012-09-11 11:21:07 (13 lat temu)

dylacom

Kobieta

Z nami od: 12-01-2011

ja ogladalam... musze powiedziec ze w pismie lepiej wychodzi niz na zywo.... zniesmaczyl mnie mocno

z drugiej strony zaprosili go zeby go zlinczowac, a On raczej slabo sie wybronil...
Nawet Lis nie wyrobil w niektorych momentach, a jako dziennikarz chyba powinnien zachowac neutralnosc.

Ale bardzo mi sie podobal Jasiek- przemowilo do mnie mocno to co mowil, ma bardzo poukladane w glowie chlopak! Brawo! nie byl calkiem w opozycji, wysuwal super argumenty, piekny zasob slow, logicznie mylacy, nie bioracy wszystkiego do siebie czlowiek :) wspanialy!

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2012-09-11 12:35:31 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Program Lisa wyjątkowo prymitywny, chamski i nieprofesjonalny. Do tej pory lubiłem ten program, choć wiedziałem z innych relacji, że Lis poza tą fasadą uśmiechu potrafi być chamem i nerwusem.

Ja ABSTRAHUJĘ w tym momencie od poglądów Korwina.

To nie była normalna dyskusja. Lis zaprosił Korwina, który jest łatwą ofiarą (bo sam trochę niepełnosprawny umysłowo), aby go zlinczować, aby na niego napaść. Było czterech na jednego, podczas kiedy wiadomo, że poglądy Korwina przecież też mają stronników.
To nie było obiektywne i profesjonalne dziennikarstwo.
Osoby, które były "dyskutantami" - poza tym chłopakiem, który szedł na biegun - nie dorastają Korwinowi do pięt w znajomości zasad tego co nazywamy dyskusją. Ta nerwowa baba i żużlowiec - który jest fantastycznym facetem i tu też łapał za serce - podobnie jak jego partnerka nie odnosił się się konkretnie do konkretnych argumentów.

Dalej - wielu chyba nie przeczytało tego całego bloga Korwina, który też uznaje dokonania sportowców-inwalidów, tyle że: jest przeciwny wyciąganiu niepełnosprawnych na scenę (jak robiono to np. a w starożytnym Rzymie) i ma inne rozumienie definicji sportu.

Następnie - Korwin wychowany jest w czasach, kiedy "debil" było naukowym, encyklopedycznym określeniem stopnia niedorozwoju umysłowego. Konkretnie dla osób mieszczących się w przedziale IQ jaki on wymienił. I rzeczywiście debili obraża tak naprawdę ten, kto uważa że debilem być to coś złego.
"Debil" formalnie przestaje istnieć na fali poprawności politycznej... która za jakiś czas zmiecie określenie zastępujące debila i później następne itd. Bo dla poprawności politycznej w jej finalnym stadium najlepiej by było, aby "nikt nie był nikim", tzn. aby nie miał żadnych cech, aby nie był nazywalny.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

jojomaster

Post #9 Ocena: 0

2012-09-11 12:49:56 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

dobre, podpisuje sie pod tym rekami i nogami :) a tak wogole to usmialam sie jak nigdy chyba sluchajac tej 'dyskusji'. szkoda ze tak naprawde nie chcial nikt Korwina do glosu dopuscic, tylko ponajezdzac na niego... odnioslam wrazenie ze Lis chcial aby Korwin nie mowil nic, tylko sluchal zawstydzony co maja do powiedzenia o nim inni. zenada

Do góry stronyOffline

AGALON

Post #10 Ocena: 0

2012-09-11 14:24:42 (13 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Ogadalam. Co tu duzo mowic,te wystapienie, to jedna wielka zenada!

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,