MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pis chce rządzić przez dwie kadencje

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 10 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

CapitalismConvi

Post #1 Ocena: 0

2012-09-03 19:46:01 (13 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2011

Cytat:

2012-09-03 19:04:02, nicado2 napisał(a):
dzisiaj w Faktach liczyli ile mogą kostzować reformy kaczynskiego (bo on sam nie wiedział)są to olbrzymie kwoty na które nasze Panstwo na pewno nie stać. Świadczy to o czystym populizmie jarka Jak można planować zmiany nie wiedzac ile moga one kosztowac??

Pani w telewizorze tak powiedziała, więc to MUSI być prawda!

Popatrz jak Twoja ulubiona stacja TV "informuje" w materiale, który nomen omen sama nazwała "Sztuka informacji"

http://fakty.tvn24.pl/sztuka-informacji,274258.html

Proponuję wszystkim poświęcić chwilę czasu i zrobić małe ćwiczenia z rozpoznawania manipulacji. Naprawdę rzadko trafią się taki kąsek:-W
Zaczyna się od 35s, od słów (wypowiedzianych też w odpowiednim tonie):
A zatem jeśli młodym ludziom wydaje się, że ich praca jest coś warta, cenna, że może być sposobem na samorelizaję...

Polecam oglądnąć całoś. Ten redaktorek musiał pobierać lekcje u samego Urbana.

nicado2, czy wykonałeś jeszcze jakiś wysiłek, aby skonfrontować "wyliczenia" TVN w innych źródłach? Poważne pytanie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

nicado2

Post #2 Ocena: 0

2012-09-03 19:53:33 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

nie nie chodzi o konfrontacje wyliczen chodzi o to że sam Twój wielki prezio nie wie ile to bedzie kosztowalo. Ale to nie fajne prawda??
Fajne jhest to że bedzie duzo pracy duzo mieszkan i wogóle bedzie fajowo. Wiesz ja też jak zostane premierem kupie wszystkim domek z ogródkiem plazme 80 cali i wogóle nikt nie bedzie pracował bo po co z kasy panstwa dam na wszytsko i nie wazne ze TVN Polsat czy TV Trwam policzą że Polski na to nie stać ( bo to manipulacja) Fajnie brzmi domek dla kazdego wiec glosujcie na mnie.
Manipulacja nazwałbym obiecywanie gruszek na wierzbie bez konkretów Glupi naród to kupi...

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #3 Ocena: 0

2012-09-03 20:00:51 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-03 19:46:01, CapitalismConvict napisał(a):
Cytat:

2012-09-03 19:04:02, nicado2 napisał(a):
dzisiaj w Faktach liczyli ile mogą kostzować reformy kaczynskiego (bo on sam nie wiedział)są to olbrzymie kwoty na które nasze Panstwo na pewno nie stać. Świadczy to o czystym populizmie jarka Jak można planować zmiany nie wiedzac ile moga one kosztowac??

Pani w telewizorze tak powiedziała, więc to MUSI być prawda!

Popatrz jak Twoja ulubiona stacja TV "informuje" w materiale, który nomen omen sama nazwała "Sztuka informacji"

http://fakty.tvn24.pl/sztuka-informacji,274258.html

Proponuję wszystkim poświęcić chwilę czasu i zrobić małe ćwiczenia z rozpoznawania manipulacji. Naprawdę rzadko trafią się taki kąsek:-W
Zaczyna się od 35s, od słów (wypowiedzianych też w odpowiednim tonie):
A zatem jeśli młodym ludziom wydaje się, że ich praca jest coś warta, cenna, że może być sposobem na samorelizaję...

Polecam oglądnąć całoś. Ten redaktorek musiał pobierać lekcje u samego Urbana.

nicado2, czy wykonałeś jeszcze jakiś wysiłek, aby skonfrontować "wyliczenia" TVN w innych źródłach? Poważne pytanie.

poswieciłem te 3 minuty mojego życia i wiesz co nadal nie wiem gdzie ty wiodzisz manipulacje przeciez redaktor interpretował spoty które pokazywały ze wszyscy umrzemy mając 67 lat!!!!
kto tu manipuluje bo na pewno nie redaktor
ale jestes mądrzejszy wiec mnie oswiec
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-09-03 20:38:39 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #5 Ocena: 0

2012-09-03 21:09:36 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Z nami od: 24-05-2011

Cytat:

2012-09-02 15:12:02, maw2be napisał(a):
(...)
ciekawią mie szczegóły tych propozycji jak się ujawnią. oby tylko nie skończyło się na pustym gadaniu.
a co mi się nie podoba:
1) za późne rozpoczęcie nauki w szkole
2) przymusowe nauczanie religi w szkole
3) jeszcze większa kontrola skarbowa w związku z vat-em
4) ograniczenie podatku obrotowego, dla przedsiębiorstw powinien zastąpić podatek dochodowy
5) likwidacja testów, lepszym wyjściem byłby system mieszany

a co wy o tym myślicie? mają szanse coś z działać w tym kierunku? czy to tylko znowu mydlenie oczu ludziom?

moim zdaniem skończy się tak jak zawsze:

Obrazek

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

nicado2

Post #6 Ocena: 0

2012-09-03 21:17:25 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

oczywiscie ze tak sie to skonczy bo pisowcom chodzi tylko i wylacznie o wladze jak mozna dawac propozycje zmian bez wyliczenia czy nas na to stac??

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #7 Ocena: 0

2012-09-03 21:29:56 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Cytat:

2012-09-03 21:17:25, nicado2 napisał(a):
oczywiscie ze tak sie to skonczy bo pisowcom chodzi tylko i wylacznie o wladze jak mozna dawac propozycje zmian bez wyliczenia czy nas na to stac??

Tak właściwie... to każdej obecnej partii zależy tylko na władzy... i którakolwiek dorwie się do żłoba dla nas, zwykłych zjadaczy chleba nie zmieni się nic...
Na dobrą sprawę nawet nowych nazwisk się nie trzeba będzie uczyć bo przecież od wielu, wielu, wielu lat są ciągle Ci sami ludzie, te same gęby... trochę starsze ale za to coraz bardziej głuche i ślepe na to co się dookoła dzieje! ważne, że oni nie muszą się martwić co do gara jutro włożyć i czy będzie ich stać na nowe podręczniki co rok albo czy kupić lekarstwo czy zapłacić czynsz!
Dostaję skrętu kiszek jak słyszę o rozliczeniach za Katyń, za Smoleńsk... czy to był agent Wacek, Placek, Bolek czy inny diabeł...
Siedzimy po uszy w przeszłości (patrzeć tylko jak zaczną stosy rozpalać dla wykształconych kobiet) nie mając nadziei i szansy na lepsze dziś nie mówiąc już o jutrze...

Czasem to mam taką straszną nadzieję, że w końcu przyjdzie jakaś sprawiedliwość i jak Ci "wybrańcy narodu" będą debatować nad podwyżkami dla siebie (bo wtedy wszyscy oczywiście się zjawią na posiedzeniu) to spadnie jakaś zabłąkana rakieta na ten nasz "biały dom" i trzeba będzie naprawdę wszystko zacząć od podstaw.
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

nicado2

Post #8 Ocena: 0

2012-09-03 21:33:00 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

ja juz myslalem ze ta "rakieta" spadła w smolensku jednak to nie ludzie a mentalnosc tego sie nie da wykrzewic. zobacz co sie dzieje wszedzie scieraja sie zwolennicy Pis ze zwolennikami PO co smieszniejsze wyglada to tak samojak na wiejskiej wiec na zmiane nikle szanse

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #9 Ocena: 0

2012-09-03 21:49:30 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

No niestety... i dlatego któregoś pięknego, majowego dnia wylądowałam na obcej ziemi bo chociaż też nie jest kolorowo ale przynajmniej nie martwię się co dam dzieciom jutro jeść, za co kupię książki itd. itp.

...wiem, że to takie proste podejście do tematu ale myślę, że większości ludzi chodzi właśnie o to...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2012-09-03 22:17:44 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,