MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pis chce rządzić przez dwie kadencje

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 2 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2012-09-02 17:47:43 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

KK nie zaczal budowac kosciolow za PiS - to prawda, jednak najwiecej pieniedzy na ich budowe dostal wlasnie w tym czasie.

Z KK nikt nie chce zadzierac - prawda. Wiec niech sobie dalej dupki liza (partie i KK) - ja juz na to patrzec nie musze. I dobrze mi tak. Mam spokojne zycie.

Ja widzialam styl rzadzenia PiS na wlasne oczka "od srodka", wiec wiem co mowie, wspominajac o wiezieniach.

Celem partii jest rzadzenie - oczywiscie, tylko do tego rzadzenia potrzebny jest lider, a nie czlowiek, ktoremu juz chyba nikt nie ufa (z wiekszoscia czlonkow partii, ktorej prezes jest prezesem).

Ja uwazam reforme szkolnictwa - w dzisiejszych czasach - za glupote. BRAK NA TO KASY W KABZIE. Nalezy ratowac gospodarke, a nie ja pograzac.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 02-09-2012 17:50 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

maw2be

Post #2 Ocena: 0

2012-09-02 18:04:03 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Nie chodzi o sam KK. bo to że religia ma być obowiązkowa to skandal. to prowadzi do państwa wyznaniowego.
co do więzień hmmm, to inaczej bym rozwiązał. raz że większe kary finansowe i lepszą ściągalność jak również ograniczenie przywilejów więźniów oraz przymusowe prace.

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #3 Ocena: 0

2012-09-02 18:04:28 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

2012-09-02 17:47:43, kolezanka_szkla napisał(a):

Ja uwazam reforme szkolnictwa - w dzisiejszych czasach - za glupote. BRAK NA TO KASY W KABZIE. Nalezy ratowac gospodarke, a nie ja pograzac.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kolezanka_szkla</i> 02-09-2012 17:50 ]

Likwidujac te szkoly tak naprawde niewiele sie zmieni, poza likwidacja wielu etatow, a mysle ze to bylyby duze oszczednosci
Mysle ze ten pomysl jest atakowany ze wzgledu na autora, bo budowanie stadionow, na ktore poszly, i wciaz musza isc ogromne kwoty, jakos nie mial tylu przeciwnikow.

Jezeli juz musimy pisac o pieniadzach na KK, to moim zdaniem jeden z wiekszych przekretow, to byla umowa z Eureko, ktora to niejaki Buzek zaakceptowal, czy podpisal, dostal za to fotel w Brukseli.
A jest to jedna z niewielu spraw, ktora ujrzala swiatlo dzienne.
Wiecej afer zwiazanych z KK podawal, ze szczegolami jerzy Urban na lamach NIE, do dzis te sprawy nie zostaly nawet dotkniete, przez zaden z rzadow od 89r, a obwinianie za ten stan tylko jednej partii, rzadzacej dwa lata jest albo hipokryzja, albo bycie ofiara manipulacji.
Ja osobiscie zyczylbym sobie zeby wygrala partia, ktora nazwie agenta Bolka po imieniu, i zacznie od oczyszczenia sadownictwa i prokuratury.

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #4 Ocena: 0

2012-09-02 18:27:13 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

"Onieznajomy" mam wrażenie że za wszelką cenę chcesz nas przekonać do spraw na które nie ma dowodówuważasz że cały świat jest skorumpowany i tylko najjaśniejszy prezio jest czystą dziewicą niepokalaną żadnym, grzechem bez jaj nie lubiłem Buzka ale nie uważam że "dostał" fotel w Brukseli tylko zoswtał wybrany przez przedstawicieli całej Europy i uważam że sprawdził sie na tym stanowisku.
Co do zmiany systemu edukacjii wedlug ciebie to tylko zwolnienie kilku dyrektorów i to wszystko a jednak trzeba to jakos zorganizowac co z dziecmi które wlasnie zaczely gimnazjum? maja chodzic tylko 2 lata i isc do liceum czy jak to bys rozgryzl. to wszystko wydaje sie proste a jednak jest bardzo kosztowne dla budzetu.
Co do Bolka ja mimo wszystkow ierze w niezależność sądów a żadnen z nich nie udowodnił że Lech Wałęsa był Bolkiem wiec moze zakoncz ten temat bo sie tylko wygłupiasz. Pamietaj że przez dwa lata rzadził najjasniejszy niepokalany który bardzo nie lubi Wałesy i jakby byl w stanie to by udowodnił że Bolek to Bolek a jednak on również z tego sie wycofał
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2012-09-02 18:33:16 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Cytat:

2012-09-02 18:04:28, Onieznajomy napisał(a):

Ja osobiscie zyczylbym sobie zeby wygrala partia, ktora nazwie agenta Bolka po imieniu, i zacznie od oczyszczenia sadownictwa i prokuratury.

A ja bym chciala, aby wygrala partia, ktora wreszcie przestanie czyscic cokolwiek, nie bawila sie w przepychanki kto jest Bolek, a kto Lolek, a zabrala sie do ratowania budzetu, szukania oszczednosci i zajela sie gospodarka kraju doprowadzajac do tego, aby oplacalo sie w Polsce zyc, pracowac i dawac stanowiska pracy.
Kompletnie mnie nie biora przepychanki o samolot, o krzyz itd. Z piaskownicy wyroslam juz jakis czas temu.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-09-02 18:38:25 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #7 Ocena: 0

2012-09-02 18:48:47 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

2012-09-02 18:27:13, nicado2 napisał(a):
Co do Bolka ja mimo wszystkow ierze w niezależność sądów a żadnen z nich nie udowodnił że Lech Wałęsa był Bolkiem wiec moze zakoncz ten temat bo sie tylko wygłupiasz. Pamietaj że przez dwa lata rzadził najjasniejszy niepokalany który bardzo nie lubi Wałesy i jakby byl w stanie to by udowodnił że Bolek to Bolek a jednak on również z tego sie wycofał

www.youtube.com/watch?v=cXnXmttUlEA
Od 1 minuty zaczyna sie o Bolku, ale mysle ze warto posluchac calosci.

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 02-09-2012 18:52 ]

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #8 Ocena: 0

2012-09-02 18:50:34 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

nicado - przypomnij sobie kto wywyindowal w latach 90tych Walese.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-09-02 18:50:58 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #10 Ocena: 0

2012-09-02 18:52:05 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

Cytat:

2012-09-02 18:38:25, wojtekjeden napisał(a):
Pisząc jeszcze stąd..Pis i cała opozycja,są zbyt słaby by cokolwiek zmienić, PO i PSL jest nie lubiane ale nie ma alternatywy dla nich i największą "klątwą" tej naszej polityki jest od 20 lat jej karuzelnośc.Teoretycznie masz wybór ale ten wybór zawsze się kończy wybieraniem mniejszego zła a i ten coraz mniejszy.Chyba model Islandzki najbardziej przemawia ostatnio choć skrywany przez media..

I tu sie zgodze w 100% nie mamy wyboru bo co PIS było SLD było
ok Palikota nie byłoi obawiam sie ze jakby mial wieksza sile przebicia to on mialby szanse wygrac ktoregos dnai z PO czy byloby to z kozyscia dla Polski nie wiadomo. Uważam że posłowanie powinno byc kadencyjne wtedy mielibysmy szanse na jakies zmiany
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,