MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Amber Gold

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 5 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Onieznajomy

Post #1 Ocena: 0

2012-09-01 16:30:51 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

2012-09-01 12:04:43, nicado2 napisał(a):
moim zdaniem "onieznajomy" manipuluje tak samo jak wiekszosc na wiejskioej widzi to co chce widziec reszta to manipulacje innych tych zlych, gorszych

Na lace jedna krowka mowi do drugiej:
- slyszalam ze trzymaja nas tylko dla mleka, potem nas zabijaja i jedza, malo tego, zabijaja nasze dzieci i tez jedza
- ty juz przestan z tymi teoriami spiskowymi, bo przez ciebie cale stado sie z nas smieje

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-09-01 16:31:18 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #3 Ocena: 0

2012-09-01 16:31:47 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Widzę panowie,że nie macie poważniejszych zmartwień!Po co podnosić sobie ciśnienie czymś,na co nie mamy wpływu?Chyba,że..../łomatko/któryś z Was zainwestował tam?:-o To pisze ja-blondynka!:-]

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #4 Ocena: 0

2012-09-01 16:34:16 (13 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Ponoc Amber Gold inwestowalo w zloto..... niestety bylo zloto polskich siatkarzy na olimpiadzie....:-] sorry nie moglem sie powsztrzymac.

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #5 Ocena: 0

2012-09-01 16:39:10 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

"jak kaczyński był u władzy ani zus ani krus nie zlikwidował a tobie przeszkadza i winą za to jak wygląda system emerytalny w Polsce obarczasz obecny rząd jakby to zus był instytucją która powstała przez ostatnie 5 lat "

Alternatywa dla ZUS byly OFE, ktore sa sprawdzonym sposobem na emerytury, jednak prawie od samego poczatku byly tam wynaturzenia i nikt sie temu nie sprzeciwil.

Wina za obecna sytuacje z ZUS obarczam wszystkie rzady 89r

napisz gdzie wine za zly system emerytalny obarczam tylko obecny rzad, inaczej okarzesz sie goloslowny

Piramida Madoffa - piramida finansowa na wielką skalę, stworzona przez Bernarda Madoffa, który pozyskał jako klientów banki (m. in. HSBC, Fortis, Royal Bank of Scotland, Société Générale, BNP Paribas, UniCredit, Citigroup, JP Morgan, Bank of America, UBS), firmy i instytucje (Fairfield Greenwich Group[1], Uniwersytet Columbia, fundację Eliego Wiesela) oraz inwestorów prywatnych do lokowania pieniędzy w jego fundusz. W przypadku gdy pieniądze trzeba było wypłacić, płacił z pieniędzy wpłacanych przez kolejnych klientów.

Oni tez dali sie nabrac, wiec i oni sa winni, i oni sa chciwi,glupi.
Troche sie zapedzasz w swoich ocenach.

Moze ta definicja nam cos wyjasni, pozwoli lepiej zrozumiec (tolerowac) pewne opinie:
"Egocentryk postrzega świat wyłącznie z własnego punktu widzenia, poprzez absolutyzowanie własnych doświadczeń, obserwacji i przemyśleń, przy równoczesnym marginalizowaniu opinii pochodzących od innych osób. Nie przyjmuje do wiadomości innych opinii nawet w sytuacji, gdy są o wiele lepiej uzasadnione niż jego własne."

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 01-09-2012 16:46 ]

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #6 Ocena: 0

2012-09-01 16:41:27 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

Cytat:

2012-09-01 16:30:51, Onieznajomy napisał(a):
Cytat:

2012-09-01 12:04:43, nicado2 napisał(a):
moim zdaniem "onieznajomy" manipuluje tak samo jak wiekszosc na wiejskioej widzi to co chce widziec reszta to manipulacje innych tych zlych, gorszych

Na lace jedna krowka mowi do drugiej:
- slyszalam ze trzymaja nas tylko dla mleka, potem nas zabijaja i jedza, malo tego, zabijaja nasze dzieci i tez jedza
- ty juz przestan z tymi teoriami spiskowymi, bo przez ciebie cale stado sie z nas smieje

no ciekawe ale czy to znaczy że mamy wierzyc we wszystko co kto nam powwie i skad wiedziec która to krówka ma racje czy po prostu bedziemy sie panicznie bac z domu wychodzic wszedzie dopatrując sie teorii spiskowych

no i jeszcze jeden cytat

"Janusz Plikot ogłosił na swoim blogu, że nigdy nie twierdził, iż pomorscy politycy PO: Agnieszka Pomaska, Sławomir Nowak i Tomasz Arabski brali pieniądze od właściciela Amber Gold i przeprosił. - Nigdy nie twierdziłem, że ktoś z nich wziął pieniądze od Marcina P. Jeśli ktoś to tak zrozumiał, to przepraszam! Nie było to moją intencją - napisał Palikot."

to taka ciekawostka dla cytujących Pana Palikota
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #7 Ocena: 0

2012-09-01 16:49:47 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-01 16:41:27, nicado2 napisał(a):

"Janusz Plikot ogłosił na swoim blogu, że nigdy nie twierdził, iż pomorscy politycy PO: Agnieszka Pomaska, Sławomir Nowak i Tomasz Arabski brali pieniądze od właściciela Amber Gold i przeprosił. - Nigdy nie twierdziłem, że ktoś z nich wziął pieniądze od Marcina P. Jeśli ktoś to tak zrozumiał, to przepraszam! Nie było to moją intencją - napisał Palikot."

pelny cytat:

Lider Ruchu Palikota Janusz Palikot ogłosił na swoim blogu, że nigdy nie twierdził, iż pomorscy politycy PO: Agnieszka Pomaska, Sławomir Nowak i Tomasz Arabski brali pieniądze od właściciela Amber Gold i przeprosił. Chodzi o słowa, które padły w wywiadzie dla WP.PL. Janusz Palikot powiedział wtedy, że "Gowina (Jarosława, ministra sprawiedliwości -red.) wysłano na misję do Gdańska, by ukręcił sprawie łeb. Jego zadaniem jest ukrycie związków polityków PO z Wybrzeża: Tomasza Arabskiego, Sławomira Nowaka, Agnieszki Pomaskiej z ludźmi z Amber Gold. Przecież to bardzo małe środowisko (...) trudno sobie wyobrazić, że nie płacił na PO".
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Janusz-Palikot-nie-twierdzilem-ze-politycy-PO-brali-pieniadze-od-Marcina-P,wid,14890711,wiadomosc.html?ticaid=1f179&_ticrsn=5

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #8 Ocena: 0

2012-09-01 17:09:50 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-01 16:49:47, Onieznajomy napisał(a):
Cytat:

2012-09-01 16:41:27, nicado2 napisał(a):

pelny cytat:

Lider Ruchu Palikota Janusz Palikot ogłosił na swoim blogu, że nigdy nie twierdził, iż pomorscy politycy PO: Agnieszka Pomaska, Sławomir Nowak i Tomasz Arabski brali pieniądze od właściciela Amber Gold i przeprosił. Chodzi o słowa, które padły w wywiadzie dla WP.PL. Janusz Palikot powiedział wtedy, że "Gowina (Jarosława, ministra sprawiedliwości -red.) wysłano na misję do Gdańska, by ukręcił sprawie łeb. Jego zadaniem jest ukrycie związków polityków PO z Wybrzeża: Tomasza Arabskiego, Sławomira Nowaka, Agnieszki Pomaskiej z ludźmi z Amber Gold. Przecież to bardzo małe środowisko (...) trudno sobie wyobrazić, że nie płacił na PO".
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Janusz-Palikot-nie-twierdzilem-ze-politycy-PO-brali-pieniadze-od-Marcina-P,wid,14890711,wiadomosc.html?ticaid=1f179&_ticrsn=5

ty podałeś "pełny cytat" z wp ja z gazeta.pl jednak to są cytaty w/w p[ortali które mogą być uznane za opiniotwórcze dlatego postanowiłem troszke poszukać i napisać pełny cytat Janusz Palikota:
"Minister Sławomir Nowak wezwał mnie do polubownego załatwienia sprawy, w związku z moimi sugestiami dotyczącymi zawiązków liderów PO z Wybrzeża z Amber Gold: Arabskiego, Pomaski, Nowaka.
Otóż nigdy nie twierdziłem, że ktoś z nich wziął pieniądze od Marcina P. Jeśli ktoś to tak zrozumiał, to przepraszam! Nie było to moją intencją. Nie wiem, czy Nowak, Arabski lub Pomaska wzięli pieniądze!
Wiem tylko tyle, że trudno zrozumieć przypadki Marcina P., bez relacji z politykami PO, ale nie chciałbym, żeby ta tak ważna dla państwa afera - zamieniła się w personalne spory i dlatego chętnie przepraszam!

Janusz Palikot "
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #9 Ocena: 0

2012-09-01 17:35:50 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Palikot zostal zmuszony do wycofania swojej wypowiedzi, ale jego slowa zostaly zanotowane:
Gowina wysłano na misję do Gdańska, by ukręcił sprawie łeb. Jego zadaniem jest ukrycie związków polityków PO z Wybrzeża: Tomasza Arabskiego, Sławomira Nowaka, Agnieszki Pomaskiej z ludźmi z Amber Gold. Przecież to bardzo małe środowisko. Jeżeli Marcin P. dotarł do wszystkich świętych na Wybrzeżu: do Wałęsy, dał 3 mln na nowy film Wajdy, 100 tys. "na tacę" Sławojowi Głodziowi, trudno sobie wyobrazić, że nie płacił na PO - mówi w wywiadzie dla Wirtualnej Polski Janusz Palikot.
wiadomosci.wp.pl/kat,124402,title,Ministra-Jaroslawa-Gowina-wyslano-by-ukrecil-leb-sprawie-Amber-Gold,wid,14863048,wiadomosc.html

Czemu sie wycofuje:
Posłanka PO Agnieszka Pomaska poinformowała, że wspólnie z szefem kancelarii premiera Tomaszem Arabskim i ministrem transportu Sławomirem Nowakiem złożą pozew o zniesławienie przeciw Januszowi Palikotowi. Powód to wiązanie ich przez Palikota z Amber Gold, o czym szef Ruchu Palikota mówił m.in. w wywiadzie dla Wirtualnej Polski.
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pomaska-Arabski-i-Nowak-maja-zlozyc-pozew-przeciw-Palikotowi,wid,14871765,wiadomosc.html

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #10 Ocena: 0

2012-09-01 18:32:31 (13 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

no własnie "został zmuszony" przystawili mu nóż do gardła czy jak??
kto jak kto ale Palikot nie da sie zmusic do zmiany zdania a ty uważasz go za tak słabego?? osmieszasz go
jezeli uważałby że układ gdanski istnieje nie bałby sie sądu...
wiem co teraz powiesz ze sąd jest sterowany przez PO bo przeciez Amber Gold

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,