Str 13 z 20 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-09-04 04:13:28 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Onieznajomy | Post #2 Ocena: 0 2012-09-04 08:10:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Cytat: 2012-09-04 03:21:42, Yvonne_67 napisał(a): Mam troche zainwestowane w zloto i kiedy robilam poszukiwania na rynku, gdzie wlozyc swoje pieniadze, zajelo mi to ponad miesiac, by sprawdzic wszystkie mozliwe opcje, porownac, poczytac historie firm, rejestry, wlascicieli, zbadac opinie na forach profesjonalnych, itd. Natrafilam wtedy na oferty AG i nawet czytac mi sie nie chcialo do konca, jak zobaczylam, co oferuja – byly to dla mnie bajki, gdyz oferowali znacznie wiecej niz wielkie firmy brytyjskie, czy szwajcarskie. To juz jest znak, ze cos jest nie tak. Jak dolozysz do tego wlasciciela z kilkoma wyrokami, to prosze, odpowiedz mi, jak glupim trzeba byc, by powierzyc mu chocby zlotowke? Ludzie! To sie nazywa kapitalizm i wolny rynek, a nie komuna, gdzie ktos bedzie nam mowil, co robic i za raczke prowadzil. Raczej wkladam kij w mrowisko niz kot i ten jego ogon: ) Yvonne, ciesze sie ze masz taka wiedze, ktora pozwala ci zrobic lepszy, bezpieczniejszy wybor, jak ulokowac oszczednosci. Ale warto pamietac ze w kraju jest wielu ludzi, ktorzy nigdy nawet nie siedzieli przy komputerze, i wielu ktorzy nie maja zadnej wiedzy jak lokowac pieniadze. Ci ludzie jednak placa podatki, oni utrzymuja to panstwo, nalezy sie takim ludziom ochrona ze strony tych, ktorzy sa przez nich oplacani. Kto z nas wiedzxial ze Amber to Plichta, ze Plichta mial wyroki, jak prezydent Gdanska potwierdzal wierygodnosc tej spolki. Sam komorowski dal sie kiedys nabrac, a przeciez jego swiadomosc jest o niebo lepsza n iz zwyklego zjadacza chleba. Ja nie krytykuje tego dlatego ze PO, czy dlatego ze Tusk, ja uwazam ze mamy slabe panstwo, bardziej dla mnie w takich sprawach winne sa nawet media niz sama wladza, bo dzisiaj sie zachlystuja, w wyliczaniu nieprawidlowosci, a przeciez mieli ta wiedze wczesniej napewno. |
Post #3 Ocena: 0 2012-09-04 08:19:09 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Yvonne_67 | Post #4 Ocena: 0 2012-09-04 14:53:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 08-04-2011 Skąd: Tajlandia |
Cytat: 2012-09-04 08:10:07, Onieznajomy napisał(a): Cytat: 2012-09-04 03:21:42, Yvonne_67 napisał(a): Mam troche zainwestowane w zloto i kiedy robilam poszukiwania na rynku, gdzie wlozyc swoje pieniadze, zajelo mi to ponad miesiac, by sprawdzic wszystkie mozliwe opcje, porownac, poczytac historie firm, rejestry, wlascicieli, zbadac opinie na forach profesjonalnych, itd. Natrafilam wtedy na oferty AG i nawet czytac mi sie nie chcialo do konca, jak zobaczylam, co oferuja – byly to dla mnie bajki, gdyz oferowali znacznie wiecej niz wielkie firmy brytyjskie, czy szwajcarskie. To juz jest znak, ze cos jest nie tak. Jak dolozysz do tego wlasciciela z kilkoma wyrokami, to prosze, odpowiedz mi, jak glupim trzeba byc, by powierzyc mu chocby zlotowke? Ludzie! To sie nazywa kapitalizm i wolny rynek, a nie komuna, gdzie ktos bedzie nam mowil, co robic i za raczke prowadzil. Raczej wkladam kij w mrowisko niz kot i ten jego ogon: ) Yvonne, ciesze sie ze masz taka wiedze, ktora pozwala ci zrobic lepszy, bezpieczniejszy wybor, jak ulokowac oszczednosci. Ale warto pamietac ze w kraju jest wielu ludzi, ktorzy nigdy nawet nie siedzieli przy komputerze, i wielu ktorzy nie maja zadnej wiedzy jak lokowac pieniadze. Ci ludzie jednak placa podatki, oni utrzymuja to panstwo, nalezy sie takim ludziom ochrona ze strony tych, ktorzy sa przez nich oplacani. Kto z nas wiedzxial ze Amber to Plichta, ze Plichta mial wyroki, jak prezydent Gdanska potwierdzal wierygodnosc tej spolki. Sam komorowski dal sie kiedys nabrac, a przeciez jego swiadomosc jest o niebo lepsza n iz zwyklego zjadacza chleba. Ja nie krytykuje tego dlatego ze PO, czy dlatego ze Tusk, ja uwazam ze mamy slabe panstwo, bardziej dla mnie w takich sprawach winne sa nawet media niz sama wladza, bo dzisiaj sie zachlystuja, w wyliczaniu nieprawidlowosci, a przeciez mieli ta wiedze wczesniej napewno. Onieznajomy, ja nie mam wiedzy, ja jej szukam. Wiedza jest dzisiaj dostepna bardzo latwo i nie mow mi, ze ludzie, ktorzy maja kilkadziesiat, czy kilkaset tysiecy zlotych do zainwestowania nie maja komputera i dostepu do internetu. Skad wiec dowiedzieli sie, ze mozna takie krocie zarobic z AG? Od ksiedza z ambony, czy od sasiada zza plotu? Piszesz, ze ludzie nie maja wiedzy, jak lokowac pieniadze. A czyj to jest interes, aby te wiedze zdobyc? Tuska? Bo placa podatki?......wiec uwazasz, ze to panstwo powinno sie zatroszczyc o ich oszczednosci, przyjsc do domu, zajrzec pod materac i pokazac, co z tym zrobic? – przeciez to bzdura i komuna smierdzi. Ludzie traca pieniadze na calym swiecie przez rozne oszukancze firmy, tylko nikt z tego nie robi afery oskarzajacej rzady. Widac w Polsce komuna ma jeszcze mocne korzenie....... |
Onieznajomy | Post #5 Ocena: 0 2012-09-04 16:10:19 (13 lat temu) |
Skad wiec dowiedzieli sie, ze mozna takie krocie zarobic z AG? Od ksiedza z ambony, czy od sasiada zza plotu?
AG reklamowala sie w telewizji i prasie. Napisze jeszcze raz - widze ze sprawe ludzi oszukanych postrzegasz tylko ze swojej pozycji. Musimy zostac przy swoich zdaniach, szkoda, ale przezyje. |
|
|
nicado2 | Post #6 Ocena: 0 2012-09-04 16:32:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2008 Skąd: preston |
Cytat: 2012-09-04 08:10:07, Onieznajomy napisał(a): Kto z nas wiedzxial ze Amber to Plichta, ze Plichta mial wyroki, jak prezydent Gdanska potwierdzal wierygodnosc tej spolki. I powiedz czemu pleciesz bzdury to że paranoik Macierewicz plecie bzdury to ok ale po co powtarzaC zdjęcie porezydenta Gdańska pochodzi z 11.12.2011roku przedstawia jak wysocy ranga urzednicy ciagna na lotnisku samolot lini OLT Jetair. OLT Jetair Lini OLT Express powstała w kwietniu 2012 tak wiec samolot nie należał jeszcze do Amber Gold a wiec Adamowicz nie ma nic wspólnego z pomówieniami które tu i w sejmie padają. Jeżeli juz to można powiedzieć że reklamuje firme Olt jetair Mam nadzieje ze co niektórzy zaczna sprawdzac informacje zanim beda je wpisywac na forum proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...
|
Post #7 Ocena: 0 2012-09-04 17:16:51 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Onieznajomy | Post #8 Ocena: 0 2012-09-04 19:57:11 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-09-04 16:32:44, nicado2 napisał(a): I powiedz czemu pleciesz bzdury Adamowicz nie ma nic wspólnego z pomówieniami które tu i w sejmie padają. Jeżeli juz to można powiedzieć że reklamuje firme Olt jetair Mam nadzieje ze co niektórzy zaczna sprawdzac informacje zanim beda je wpisywac na forum tysol.salon24.pl/444269,patrycjusz-gdanski „Prezydent Gdańska oficjalnie podziękował sponsorom filmu m.in. Grupie Amber Gold, która jak dodał, fantastycznie się rozwija. – Czujecie ten moment, czujecie innowacyjność. Wałęsa też był innowacyjny dla swoich czasów, bardzo Wam dziękuję – powiedział Paweł Adamowicz”. _____________________________________________ Kiedys napisales ze osoby zamieszane w afere hazardowa zostali ukarani, nie niezostali. Teraz obawiam sie ze tez jestes w bledzie. |
kolezanka_szkla | Post #9 Ocena: 0 2012-09-04 20:07:57 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Cytat: 2012-09-04 08:10:07, Onieznajomy napisał(a): Ale warto pamietac ze w kraju jest wielu ludzi, ktorzy nigdy nawet nie siedzieli przy komputerze, i wielu ktorzy nie maja zadnej wiedzy jak lokowac pieniadze. Ci ludzie jednak placa podatki, oni utrzymuja to panstwo, nalezy sie takim ludziom ochrona ze strony tych, ktorzy sa przez nich oplacani. Czy mozesz jasniej? O jakiej ochronie mowisz? Z powodu placenia podatkow nalezy sie ludziom jaks ochrona? Nie rozumiem. Powaznie. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Onieznajomy | Post #10 Ocena: 0 2012-09-04 20:11:17 (13 lat temu) |
Yvonne zsugerowala mi ze ludzie oszukani przez AG dowiedzxieli sie od ksiedza, lub sasiada. Ja jej odpisalem ze z TV i prasy.
Catch koniecznie chcial wziazc udzial w rozmowie i pisze: "red bull też się reklamuje w prasie i w TV spróbuj latać skacząc po puszce z wieżowca." Rozmowa w tym temacie toczy sie na paru poziomach, szkoda ze Catch tego nie widzi, i naraza sie niepotrzebnie na smiesznosc. |