MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego w Polsce jest bezrobocie I niskie zarobki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

Str 9 z 36

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

odbytnicza

Post #1 Ocena: 0

2012-07-16 13:34:52 (13 lat temu)

odbytnicza

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 02-07-2012

Cytat:

Nastepne rewelacje (dzisiejsze):

Układ w rolnictwie? "Puls Biznesu" ujawnia nagrania
finanse.wp.pl/kat,104128,title,Uklad-w-rolnictwie-Puls-Biznesu-ujawnia-nagrania,wid,14762063,wiadomosc.html?ticaid=1ed0a

Bardzo ladnie media to ujawnily wiec bedzie teraz walkowanie sprawy. Tylko nie przesadzaj ze afery na styku polityki i biznesu sa tylko w Polsce. Zreszta w Polsce afery to drobnica, jesli znasz angielski to to akurat w UK jest rozwojowa sprawa taka ze dech zapiera, wrzuc haslo 'libor'

Cytat:

2012-07-16 09:40:47, Dobry_Wujek napisał(a):
Kto tu jest ślepy?:-D
Tylko w ostatnim czasie na przekręcie z ME 2012 ponad 1000 firm zbankrutowało czy pozwalniało pracowników. Ponad 100.000 ludzi straciło pracę. To nie są stare sprawy i tu nie chodzi o VAT.
Nawiasem mówiąc bardzo ci współczuję.8-)

Chwila, czlowiek nie nadaza co te oszolomskie media pisza. Firmy budowlane zbarkrutowaly, jaki przekret one zrobily?

Cytat:

Masz jakies dane na temat polakow emigracji do polwysep skandynawski, do Australii/NZ i Chin ? Mogly by byc bardzo ciekawe.

Widzisz wiec ze jestes ignorantem zdolnym tylko do kopiowania zlepow wymyslanych przez oszolomow.

Cytat:

Ponadto nie wiem czy juz sie pytalem, ale napewno od dawna chcialem zapytac - czy masz Odbytnicza jakies doswiadczenie osobiste w prowadzeniu DG w Polsce ?

Cwaniaczek jestes :-P. Jak odpwowiem ze mam swietne to bedzie be jak odpowiem ze nie mam to bedzie be. Ale ja ci odpowiem ze mam w glad od strony US i zgroza ogarnia co ludzie wyprawiaja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-07-16 13:52:46 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #3 Ocena: 0

2012-07-16 14:08:30 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Dobry_Wujek
Kto tu jest ślepy?:-D
Tylko w ostatnim czasie na przekręcie z ME 2012 ponad 1000 firm zbankrutowało czy pozwalniało pracowników. Ponad 100.000 ludzi straciło pracę. To nie są stare sprawy i tu nie chodzi o VAT.
Nawiasem mówiąc bardzo ci współczuję.8-)

Odbytnicza
Chwila, czlowiek nie nadaza co te oszolomskie media pisza. Firmy budowlane zbarkrutowaly, jaki przekret one zrobily?

Dobry_Wujek - gratuluje zapedziles Ja w kozi rog : )

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 16-07-2012 14:12 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-07-16 14:19:11 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

odbytnicza

Post #5 Ocena: 0

2012-07-16 21:01:59 (13 lat temu)

odbytnicza

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 02-07-2012

Cytat:

2012-07-16 13:52:46, Dobry_Wujek napisał(a):
A ja ci powiem:-], że właśnie przez takich urzędasów jak ty jest w Polsce jak jest. Całe szczęście, że to się zmienia i pomału nie ma dla nich miejsca. Jakby nie było, te urzędasy wypłaty mają z pieniędzy podatników.

Bajki wujek. Ciezka praca US spowodowala ze proste kombinowanie typu hokus-pokus z vatem zniknelo z Polski, pod tym wzgledem nie ma roznicy w stosunku do UK. Jest tez coraz lepiej pod wzgledem oszustw podatkowych bo stale rosnie liczba uczciwych platnikow.

Problem z placeniem podatkow polegal oczywiscie na tym ze system byl nowy a ludzie zdemoralizowani. Stad ogromny zalew kombinacji i oszustw. Ale z biegiem czasu autorytet US wzrosl a potencjalni oszusci nabrali szacunku bo wiedza ze ryzyko jest duze. Czyli podobnie jak z HM Revenue choc jeszcze sporo brakuje zeby ludziom wbilo sie do glowy ze proby oszukiwania kompletnie sie nie oplacaja.

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #6 Ocena: 0

2012-07-16 21:10:02 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

"Ciezka praca US spowodowala ze proste kombinowanie typu hokus-pokus z vatem zniknelo z Polsk"

Jeden z czlonkow "osmiornicy" slynnej z wyludzen vat-u jest dzis radnym w Uniejowie.

Do góry stronyOffline

autor65

Post #7 Ocena: 0

2012-07-16 22:45:13 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

O nieznajomy zwracam się do Ciebie ponieważ pisze zaraz za Toba.
Jeszcze kilka postów przeczytam z "koziej dupy" i powieszę się na własnych sznurówkach z sandałów.:-?
Albo upuszczę to forum. 8-)
Pomóż mi proszę i zrób jej lewatywę:-o
Wkleję tutaj własne wypociny z innego tematu bo tez tu pasują ...
............................
"Czytam. Czytam z zaciekawieniem. Tyle napisano, ze pomyślałem - nic już więcej nie wymyślisz w tym temacie. Na pewno nic mądrego. Wiec pisał nie będę.
Mam tylko wrażenie, ze niektóre osoby studiowały wiedzę o ekonomii wszechświata u samego Pana prof. Grzegorza Kołodki i dodatkowo korepetycje u Jana Krzysztofa Bieleckiego!
I dobrze. Sa to "znakomici przedstawiciele" ludzi sukcesu. Wiedza zdobyta u samych źródeł jest wiedza niezaprzeczalna.
Dzięki takim postaciom jesteśmy przecież w czołówce najszybciej rozwijających się gospodarek na świecie ba... jesteśmy pierwsi.
Czego dowodem jestem JA....i parę osób, które z tej przyczyny wybrały życie tu. No! - nie mogliśmy nadążyć za pędzącą gospodarka.
W kraju, w którym rządzą tak przejrzyste układy polityczno-gospodarcze nie ma miejsca na oszołomów takich jak ja i 800tys. podobnych mnie. Nie daliśmy rady w konfrontacji z uczciwa i tańszą konkurencja z całego świata (Chin, Ameryki czy nawet Francji). Hołdując zasadzie - "nie wygrasz z wrogiem- przyłącz sie do niego";!
Pracowałem w UK ponad rok dla Tesco - które wykończyło mój sklep w Rzeszowie. (Zapewniam Ciebie, ze zapłaciłem więcej podatku dochodowego niż w/w firma od początku swojej działalności w Polsce)
Dla poparcia Twoich "analnych" racji dokładam ten artykuł (świeżutki kotlecik!- bo odgrzanych nie lubisz)"
http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Uklad-w-rolnictwie-Puls-Biznesu-ujawnia-nagrania,wid,14762063,wiadomosc.html?ticaid=1ed0e&_ticrsn=3
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-07-16 23:45:26 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Obrazek
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Yvonne_67

Post #9 Ocena: 0

2012-07-17 03:37:07 (13 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2012-07-16 22:45:13, autor65 napisał(a):
W kraju, w którym rządzą tak przejrzyste układy polityczno-gospodarcze nie ma miejsca na oszołomów takich jak ja i 800tys. podobnych mnie.

Analizujac to wszystko nalezaloby spojrzec na wiekszy obraz i zadac sobie pytanie:

Kto tak naprawde stracil?

Czy MY, ktorzy “nie dalismy rady” i poszlismy gdzie indziej, tam, gdzie “nieudacznikom” z Polski stworzono lepsze warunki?

Czy ONI, w swojej krotkowzrocznej slepocie?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Onieznajomy

Post #10 Ocena: 0

2012-07-17 07:07:32 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

"O nieznajomy zwracam się do Ciebie ponieważ pisze zaraz za Toba."
" Czytam z zaciekawieniem. Tyle napisano, ze pomyślałem - nic już więcej nie wymyślisz w tym temacie. Na pewno nic mądrego. Wiec pisał nie będę.
Mam tylko wrażenie, ze niektóre osoby studiowały wiedzę o ekonomii wszechświata u samego Pana prof. Grzegorza Kołodk"

Mysle ze do mnie sie zwracasz wiec odpowiem:

- powiedz z czym sie nie zgzdzasz w wypowiedzi Kolodki, ktora wkleilem
- jak chcesz sie wieszac, to sie powies tej dziewczynie na szyi, co nia Krakn potrzasa
- odgon czarne mysli, pomysl tak jak proponuje Yvonne

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,