MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego w Polsce jest bezrobocie I niskie zarobki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 30 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

Str 30 z 36

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autor65

Post #1 Ocena: 0

2012-08-11 01:21:05 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

do tematu
nie postów
żadna praca nie hańbi
.....tylko mało płatna:-(
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Yvonne_67

Post #2 Ocena: 0

2012-08-11 03:44:08 (13 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2012-08-10 21:02:02, odbytnicza napisał(a):
Do tego wykrecanie sie od podatkow to obecnie domena bogatych bo kosztuje ale co by bylo gdyby biedni tez zaczeli wykrecac sie od podatkow? To moze byc mozliwe jesli sztuczki z rajami bedzie mozna tanio zalatwiac przez internet. I tu dochodzimy do tych 20% podatkow dla wszystkich. Fajnie byloby miec niskie podatki tylko pytanie co za nie daloby sie sfinansowac w formie uslug dostepnych dla wszystkich? Juz teraz panstwa sa zbankrutowane, nawet przy obecnym poziomie podatkow dojscie do rownowagi finansowej wymaga drastycznego obcinania wydatkow i/lub podwyzszania oplat.

Idac twoim tokiem myslenia, mozna by pomyslec, ze za kryzys odpowiedzialni sa ludzie bogaci.
Tu wychodzi nieporadnosc rzadow, gdzie szuka sie winnych za swoja nieudolnosc.
“Sprytny” rzad potrafi takze ladnie zamanipulowac umyslami ludzi podobnych do ciebie, by mysleli dokladnie, tak jak ty.

Twoje wypowiedzi wskazuja takze, ze bogaci WOGOLE nie placa podatku.
Otoz placa, placa i to wiecej niz my tu wszyscy na tym forum do kupy, bo kazdy ma jakas firme lub kilka, gdzie na zdrowy rozsadek musi wykazac to i owo i podatek zaplacic – nikt nie probuje wymigac sie na zero.
Bogaci nie sa glupi - dlatego sa bogaci.8-)

A biedni to placa tyle, ze ho, ho:-] – co drugi na tym forum (albo i wiecej) ma jakies tam tax kredyty, czy inne – wszystko, co tylko mozliwe.
A daj im jeszcze szanse na cos nowego, to zobaczysz jacy aktywni, szybcy i sprytni sa.
Albo oglos, ze od jutra zabieraja wszelkie ulgi, bo trzeba do budzetu dolozyc – to by ciekawe bylo.:-D

Do góry stronyOffline

Strona WWW

odbytnicza

Post #3 Ocena: 0

2012-08-11 12:28:32 (13 lat temu)

odbytnicza

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 02-07-2012

^Skrajne poglady reprezentujecie. Nie chodzi o uciskanie :-P bogatych tylko o rozsadny kompromis. Pomyslcie logicznie: Jesli bogaci notorycznie nie placa bo ich kasa leci przez raje podatkowe a biedni musza placic bo nie maja innego wyjscia to jest OK? I mowa tu o podatkach dochodowych. Bogaty ktory jest rozsadny bedzie czul sie czlonkiem spoleczenstwa dzieki ktoremu sie wzbogacil i nie tylko bedzie placil podatki ale jeszcze dolozy na dzialalnosc charytatywna zeby wszyscy czuli sie lepiej. Przeciwienstwem tego sa spoleczenstwa oligarchiczne, bogaci wyciskaja kase na max i nie wnosza nic. Yvonka moglaby sie rozejrzec po Tajlandii jaki sa tam napiecia spoleczne.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2012-08-11 13:14:50 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Mam apel do wszystkich.
Jezeli pojawi się ktokolwiek z. Tematem że chce wyjechać z polski bo mu źle, odsyłamy na terapię do odbytniczej. B-)

Bene ;-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

odbytnicza

Post #5 Ocena: 0

2012-08-11 13:22:14 (13 lat temu)

odbytnicza

Kobieta

Konto zablokowane

^A co z tymi co nie potrafia przeczytac o czym sie teraz pisze?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2012-08-11 14:06:26 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

A co z tymi co offtopują?
:-P
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Yvonne_67

Post #7 Ocena: 0

2012-08-11 15:33:40 (13 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2012-08-11 12:28:32, odbytnicza napisał(a):
^Skrajne poglady reprezentujecie. Nie chodzi o uciskanie :-P bogatych tylko o rozsadny kompromis. Pomyslcie logicznie: Jesli bogaci notorycznie nie placa bo ich kasa leci przez raje podatkowe a biedni musza placic bo nie maja innego wyjscia to jest OK? I mowa tu o podatkach dochodowych. Bogaty ktory jest rozsadny bedzie czul sie czlonkiem spoleczenstwa dzieki ktoremu sie wzbogacil i nie tylko bedzie placil podatki ale jeszcze dolozy na dzialalnosc charytatywna zeby wszyscy czuli sie lepiej. Przeciwienstwem tego sa spoleczenstwa oligarchiczne, bogaci wyciskaja kase na max i nie wnosza nic. Yvonka moglaby sie rozejrzec po Tajlandii jaki sa tam napiecia spoleczne.

Przeciez ja pisze o tym kompromisie caly czas, zeby bylo sprawiedliwie dla wszystkich, a ty dalej swoje.:-o
Pisze, ze bogaci placa podatki, nikt nie wymiguje sie na zero, a ty dalej swoje.:-o
I bogaty bedzie zapewne szczesliwy, aby czuc sie czescia spoleczenstwa, gdzie traktuje sie go sprawiedliwie, a nie jak tego, ktory ma placic za wszystkie bledy rzadzacych po 70% swojego dochodu, tylko dlatego, ze byl madrzejszy i harowal ciezej.

Nie jestem bogata, ale dla przykladu podam ci, ze z jednej tylko firmy w ciagu 5 lat zaplacilismy samego VAT-u ok. 80k funtow, nie liczac podatku dochodowego, business rates, council tax, paye, wszelkich licencji i podatkow posrednich. Malo?:-o
A ilu ludziom dalismy zatrudnienie i oni tez placili podatki.

Zreszta rzad brytyjski zaczyna chyba rozumiec sens obnizania podatkow dla tych najbogatszych, bo poczynil juz jakies kroki w “corporation tax” – nie bardzo sie na nim znam, wiem tylko od mojego partnera, gdyz on takowy placi w swojej Ltd.

Nie bardzo tez rozumiem o jakiej Tajlandii ty piszesz:-o, bo na pewno nie tej, w ktorej ja zyje.

W Tajlandii nie bylo, nie ma i nie zanosi sie na zadne recesje.
Podatki tutaj to 6 progow od 0% do 30%, VAT – 7%, koszt ubezpieczenia zdrowotnego dla Taja to 60p na rok.
Na kazdej ulicy mechanic, fryzjer, kosmetyczka, masaz, krawiec, apteka, dentysta, puby, bary, restauracje, sklepy,.......
Koszt zycia jest niezmiernie niski i ja spokojnie zyje sobie za 200 funtow miesiecznie (z oplatami), co jest chyba dosc powszechna wyplata miesieczna Taja – robotnika nizszego szczebla.
Proporcjonalnie do wyzszych pozycji zarobki ida w gore.
Przy tym oni zyja rodzinnie, wiec dochod na dom jest kilkakrotnie wiekszy.

Pod wieloma wzgledami Europa jest wiele lat do tylu w porownaniu z ta czescia swiata.
System metra i Sky Train w Bangkoku jest bardzo nowoczesny i skomputeryzowany, system autostrad i drog swietnie zorganizowany, niesamowite projekty osiedli, domow mieszkalnych i centrow handlowych, jakich w Europie nigdzie nie widzialam.
80% samochodow na drogach to japonskie 4x4 i korki na kazdym kroku.

Oczywiscie jest biedniejsza czesc spoleczenstwa zajmujaca sie rybolostwem, czy handlem na marketach i ulicach, wiec nikt nie wie, ile oni zarabiaja. Ale utrzymuja sie z tego, gdyz tutaj malo kto gotuje w domu, bo sie nie oplaca.
Ja sama robie zakupy w Tesco lub Big C, ale po jedzenie chodze na market albo do pobliskich jadlodajni. Nasze najlepsze imprezy z Polakami to te na markecie, gdzie za 5 funtow stol mamy zastawiony po brzegi.:-D
Przy tej pogodzie ciuchow wiele sie nie kupuje, paliwo do skutera to 2 funty na tydzien, na wczasy sie nie jezdzi, bo plaze, morze i wyspy wkolo, a poza tym mentalnosc Tajow, ich wiecznie usmiechniete geby i te “hello madam!”- po prostu bezcenne.:-]

Nie wiem skad ty bierzesz te smetne informacje o ciemiezonych ludach i pokrzywdzonych spoleczenstwach – niektore propagandowe lektury moga prac mozg w niewlasciwym kierunku.:-W

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #8 Ocena: 0

2012-08-11 15:58:29 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2012-08-11 19:57:23 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2012-08-11 13:14:50, krakn napisał(a):
Mam apel do wszystkich.
Jezeli pojawi się ktokolwiek z. Tematem że chce wyjechać z polski bo mu źle, odsyłamy na terapię do odbytniczej. B-)

Bene ;-)

Juz proponowalam w watku desperado :-]
Niestety element anatomiczny zamilkl w tej kwestii :-].
Jak widac, jak zwykle lepiej wychodzi teoretyzowanie.

Do góry stronyOffline

odbytnicza

Post #10 Ocena: 0

2012-08-11 20:50:43 (13 lat temu)

odbytnicza

Kobieta

Konto zablokowane

Cytat:

2012-08-11 15:33:40, Yvonne_67 napisał(a):
Cytat:

Przeciez ja pisze o tym kompromisie caly czas, zeby bylo sprawiedliwie dla wszystkich, a ty dalej swoje.:-o
Pisze, ze bogaci placa podatki, nikt nie wymiguje sie na zero, a ty dalej swoje.:-o
I bogaty bedzie zapewne szczesliwy, aby czuc sie czescia spoleczenstwa, gdzie traktuje sie go sprawiedliwie, a nie jak tego, ktory ma placic za wszystkie bledy rzadzacych po 70% swojego dochodu, tylko dlatego, ze byl madrzejszy i harowal ciezej.

Nie jestem bogata, ale dla przykladu podam ci, ze z jednej tylko firmy w ciagu 5 lat zaplacilismy samego VAT-u ok. 80k funtow, nie liczac podatku dochodowego, business rates, council tax, paye, wszelkich licencji i podatkow posrednich. Malo?:-o
A ilu ludziom dalismy zatrudnienie i oni tez placili podatki.

Zreszta rzad brytyjski zaczyna chyba rozumiec sens obnizania podatkow dla tych najbogatszych, bo poczynil juz jakies kroki w “corporation tax” – nie bardzo sie na nim znam, wiem tylko od mojego partnera, gdyz on takowy placi w swojej Ltd.

Ale Vat placi kazdy. Chodzi o podatek dochodowy i nie o to zeby by l 70% tylko zeby nie byl praktycznie zerowy poprzez wyplyw kasy przez raje i inne sztuczki.

Cytat:

[B]2012-08-11 15:33:40, Yvonne_67 napisał(a):[/B
Nie bardzo tez rozumiem o jakiej Tajlandii ty piszesz:-o, bo na pewno nie tej, w ktorej ja zyje.
....
Nie wiem skad ty bierzesz te smetne informacje o ciemiezonych ludach i pokrzywdzonych spoleczenstwach – niektore propagandowe lektury moga prac mozg w niewlasciwym kierunku.:-W

A Thaksin Sinawatra?

Do góry stronyOffline

Strona 30 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,