Str 24 z 36 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-07-28 19:04:43 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
odbytnicza | Post #2 Ocena: 0 2012-07-30 14:14:14 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 02-07-2012 Skąd: Boondocks |
Wracamy po malym urlopie i co widzimy - nudy ![]() ![]() |
odbytnicza | Post #3 Ocena: 0 2012-07-30 21:02:27 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-07-26 22:30:29, Onieznajomy napisał(a): Odbytnicza znam pewne zeczy z tego co czytam, ale i znam z tego co przezylem, Nie wszystko co wiem nadaje sie do pisania. Jak bylem w twoim wieku. wierzylem w walese, w solidarnosc, mysle ze i do ciebie przyjdzie to rozczarowanie, ktorego i ja dostapilem. Ja nie jestem twoim przeciwnikkiem, ani ci co bronili krzyza pod Palacem Namiestnikowskim. Wielu sie z nich smieje, ale oni nie chca dla siebie niczego, a to zadko spotykane w naszych czasach. Teorie spiskowe, to taki chwytliwy slogan, na ktory lapia sie osoby nie czytajace, wiem ze nie czytasz, ale kiedys moze zaczniesz, dlatego nie pisz rzeczy ktorych bedziesz sie kiedys wstydzic. Tak, jestes inteligentna, ale bycie dobra jest wazniejse, dla ciebie tez. Cytat: 2012-07-26 22:30:29, Onieznajomy napisał(a): Odbytnicza znam pewne zeczy z tego co czytam, ale i znam z tego co przezylem, Nie wszystko co wiem nadaje sie do pisania. Jak bylem w twoim wieku. wierzylem w walese, w solidarnosc, mysle ze i do ciebie przyjdzie to rozczarowanie, ktorego i ja dostapilem. Ja nie jestem twoim przeciwnikkiem, ani ci co bronili krzyza pod Palacem Namiestnikowskim. Wielu sie z nich smieje, ale oni nie chca dla siebie niczego, a to zadko spotykane w naszych czasach. Teorie spiskowe, to taki chwytliwy slogan, na ktory lapia sie osoby nie czytajace, wiem ze nie czytasz, ale kiedys moze zaczniesz, dlatego nie pisz rzeczy ktorych bedziesz sie kiedys wstydzic. Tak, jestes inteligentna, ale bycie dobra jest wazniejse, dla ciebie tez. Teorie spiskowe to nie slogan. To demagogia ktora zarazaja sie proste umysly bo "wyjasnia" wszystko. Tylko ze wyjasnienie qpy sie nie trzyma i kazdy kto potrafi myslec bedzie sie najwyzej rechotal z nielogicznych bujd. Ci obroncy krzyza to skrajny element, fanatyczni wyznawcy spiskowej teorii dziejow, pomijajac fanatyzm religijny. Twoja wiara i rozczarowania sa latwe do wyjasnienia na gruncie psychologii. Prosty umysl wierzy bo nie jest w stanie myslec doglebnie, brak myslenia jest zastepowany wiara. W tym przypadku jest to wiara w cudotworce ktory przyjdzie i da kase kazdemu. Teoria spiskowa prawicowego oszolomstwa utrzymuja ze po komunie zostalo w Polsce wielkie bogactwo: zloto w szwajcarskich bankach albo gigantyczny "majatek" narodowy. Wystarczy tylko odebrac wrogom kod do sezamu i kazdy bedzie mial mase kasy na koncie. Ale wrog jest silny wiec niestety jak na razie kodu nie udalo sie odebrac. I tego rodzaju gawendami otumania sie prostote umyslowa. Jest taka regula ze im biedniejszy kraj tym wieksze poparcie maja teorie spiskowe i sa one bardziej fantastyczne. Na szczescie Polska nie jest juz bardzo biednym krajem wiec zwolennikow teorii spiskowych bedzie ubywalo. |
odbytnicza | Post #4 Ocena: 0 2012-08-01 09:31:18 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-07-27 09:26:00, Izabella111 napisał(a): .... Wierza ze w Polsce jest super zupelnie tak jak mowia w mediach, wierza ze skoro oni zalapali sie do w maire dobrych prac oznacza to ze wszystko tam gra i ze tylko nieudacznik i ten co szuka sposkow na sile widzi w Polsce problemy - w koncu im sie zyje NA RAZIE swietnie. Czy i wy macie podobne spostrzezeni, doswiadczenia? Nie rozumiem dlaczego piszesz wielkimi literami "NA RAZIE"? Lada moment im sie to wszystko urwie? Dlaczego? Poza tym piszesz ze oni "wierza" ze jest w porzo, a potem piszesz ze zyje im sie swietnie (choc tylko "na razie" ![]() Przenoszac to na grunt UK jak nalezy patrzec na fakt ze co 10, czyli [url=http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/in_depth/brits_abroad/html/]co najmniej 5.5 mln obywateli UK zyje zagranica[url]? W UK jest bardzo zle? |
odbytnicza | Post #5 Ocena: 0 2012-08-01 09:34:17 (13 lat temu) |
Poprawiona linka:
Przenoszac to na grunt UK jak nalezy patrzec na fakt ze co 10, czyli co najmniej 5.5 mln obywateli UK zyje zagranica? W UK jest bardzo zle? |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-08-01 17:55:30 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2012-08-01 19:53:42 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #8 Ocena: 0 2012-08-01 20:22:32 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-07-27 00:04:09, Onieznajomy napisał(a): A ty Autor z czego sie cieszysz, z kaganca, ktory nam zakladaja. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Onieznajomy</i> 27-07-2012 00:05 ] Jak zakładają???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To nie było go przed tem? ![]() ![]() ![]() ![]() |
odbytnicza | Post #9 Ocena: 0 2012-08-01 21:12:46 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-08-01 17:55:30, Dobry_Wujek napisał(a): Bardzo źle nie jest. Spójrz na to w ten sposób - co 3 Polak żyje za granicą. http://pl.wikipedia.org/wiki/Polonia Sprawdz o czym mowa i pomysl chwile. Mowa byla o obywatelach brytyjskich ktorzy wyjechali z UK i obecnie zyja w innych krajach. A na tej stronie o Polonii mowa jest o ludziach polskiego pochodzenia i Polakach ktorzy zawsze mieszkali poza krajem (np. Litwa). Roznica jest taka ze w USA liczba osob z pochodzeniem jest szacowana na ok. 10 milionow podczas gdy osob urodzonych w Polsce mieszka obecnie w USA ok. 100 tysiecy. Bo pochodzenie oznacza ze ktos mial przodka z ziem polskich nawet i 150 lat temu. Podczas gdy 10% obywateli brytyjskich mieszka zagranica, dla Polski wynosi to kilka procent. Wedlug twojego okreslenia "bardzo źle nie jest" (tylko ze nie ma ono wiekszego sensu). |
Post #10 Ocena: 0 2012-08-01 22:24:32 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|