Str 13 z 36 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-07-19 17:10:05 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2012-07-19 17:11:46 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
CapitalismConvi | Post #3 Ocena: 0 2012-07-19 20:50:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2011 Skąd: Luton |
W Polsce faktycznie ostatnio jakby mniej afer! ...się wykrywa!
![]() |
Yvonne_67 | Post #4 Ocena: 0 2012-07-20 03:34:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 08-04-2011 Skąd: Tajlandia |
Cytat: 2012-07-19 13:46:56, odbytnicza napisał(a): Cytat: 2012-07-19 13:28:08, Yvonne_67 napisał(a): Dobra, dobra, nie galopuj tak ![]() Otwarcie na poglady innych poszerza swiatopoglad:-W ![]() Otwarcie na cienizne splyca poglady ![]() ![]() ![]() Przeczytalam ten artykul – ladny.......taki amerykanski ![]() Pokaze ten artykul mojemu partnerowi, bo on jest taki typowy Brytyjczyk ze swoimi brytyjskimi sloganami typu “......bo my, Brytyjczycy zajmowalismy trzy czwarte tego swiata......”, co mnie niezmiernie bawi i czesto w naszych dyskusjach budzi sie jeszcze we mnie jakas polska duma narodowa, wiec wstawiam mu podobne kawalki na temat Polski, niech sobie nie mysli..... ![]() A tu zacytuje ci fragment emaila, ktory dostalam wczoraj od wlasciciela firmy rekrutacyjnej z Krakowa, z ktora wspolpracuje (wynajduje dla nich pracownikow z Azji do pracy w Polsce, glownie kucharzy i masazystki do duzych restauracji, hoteli i osrodkow spa): “.....wycofała się właścicielka restauracji, do której miał jechać ten kucharz, który wyrabiał nowy paszport..... Poza tym w Polsce zaczyna się kryzys, padają firmy ( w tej chwili dużo budowlanych), wzrasta bezrobocie i restauratorzy są ostrożni bo mogą im spaść obroty. W SPA tez zastój......” Jeszcze rok temu mielismy wiecej miejsc niz kandydatow, dzisiaj, zaledwie po roku, masz odpowiedz w tym emailu. I gdyby to bylo moje glowne zrodlo dochodu, to bym musiala latac do Tajow po miske ryzu z nadzieja, ze nie wyrzucili wszystkiego dla okolicznych psow. A...., jeszcze dodam, ze tego emaila mojemu partnerowi nie pokaze – tak sobie wybiorczo nim manipuluje. ![]() |
Post #5 Ocena: 0 2012-07-20 07:57:43 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Yvonne_67 | Post #6 Ocena: +2 2012-07-20 09:49:11 (13 lat temu) |
Dzieki za mile slowa.
A co do uczciwosci partnerskiej, to ona jest, ale przed tym: Bog, Honor i Ojczyzna! ........a potem cala reszta. ![]() ![]() |
odbytnicza | Post #7 Ocena: 0 2012-07-20 11:56:34 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 02-07-2012 Skąd: Boondocks |
Cytat: 2012-07-20 03:34:49, Yvonne_67 napisał(a): Przeczytalam ten artykul – ladny.......taki amerykanski ![]() Haha, to dobre: New York Times sciemnia, sorry ale gonisz w pietke. Cytat: A tu zacytuje ci fragment emaila, ktory dostalam wczoraj od wlasciciela firmy rekrutacyjnej z Krakowa, z ktora wspolpracuje (wynajduje dla nich pracownikow z Azji do pracy w Polsce, glownie kucharzy i masazystki do duzych restauracji, hoteli i osrodkow spa): “.....wycofała się właścicielka restauracji, do której miał jechać ten kucharz, który wyrabiał nowy paszport..... Poza tym w Polsce zaczyna się kryzys, padają firmy ( w tej chwili dużo budowlanych), wzrasta bezrobocie i restauratorzy są ostrożni bo mogą im spaść obroty. W SPA tez zastój......” Jeszcze rok temu mielismy wiecej miejsc niz kandydatow, dzisiaj, zaledwie po roku, masz odpowiedz w tym emailu. I gdyby to bylo moje glowne zrodlo dochodu, to bym musiala latac do Tajow po miske ryzu z nadzieja, ze nie wyrzucili wszystkiego dla okolicznych psow. A...., jeszcze dodam, ze tego emaila mojemu partnerowi nie pokaze – tak sobie wybiorczo nim manipuluje. ![]() Tu widac jak na dloni ze nie tylko jestes manipulatywna ![]() ![]() Przy okazji skoro o tym sypnelas, jak rekrutowanie ludzi z Azji ma sie do bezrobocia i biedy w Polsce? Rekrutuje sie ich na prace za miske ryzu czy miejscowym nie chce sie robic? |
odbytnicza | Post #8 Ocena: 0 2012-07-20 12:05:31 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 02-07-2012 Skąd: Boondocks |
Cytat: 2012-07-19 17:10:05, Dobry_Wujek napisał(a): Odbytincza jesteś płatnym trolem? Czytałaś komentarze pod tą lekturką? Jak to się przekłada na życie przeciętnego Kowalskiego? Średnia krajowa netto w Polsce to niecałe 2500zł. Przeżyjesz za tyle? Zejdź na ziemię. Chyba że pracujesz w NIK czy US gdzie jedna łapóweczka wystarczy na parę latek, to nie mamy o czym gadać ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Dobry_Wujek</i> 19-07-2012 17:12 ] Wujek, komentarze pod artykulami pisze stały chór wujów ![]() Przy okazji, czy wiesz ile wynosi srednia krajowa netto w UK? |
Onieznajomy | Post #9 Ocena: 0 2012-07-20 12:21:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
"Egocentryk postrzega świat wyłącznie z własnego punktu widzenia, poprzez absolutyzowanie własnych doświadczeń, obserwacji i przemyśleń, przy równoczesnym marginalizowaniu opinii pochodzących od innych osób. Nie przyjmuje do wiadomości innych opinii nawet w sytuacji, gdy są o wiele lepiej uzasadnione niż jego własne. Jest głęboko przekonany, że świat funkcjonuje zgodnie z jego mniemaniem lub że najlepiej by było, gdyby tak właśnie funkcjonował, i na tej podstawie określa własne relacje z otoczeniem. Wynikiem takiego rozumowania egocentryka jest pogląd, iż wszyscy ludzie powinni postępować zgodnie z jego wolą i przekonaniami."
pl.wikipedia.org/wiki/Egocentryzm Czy cos jeszcze trzeba napisac? |
Yvonne_67 | Post #10 Ocena: 0 2012-07-20 12:51:41 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-07-20 11:56:34, odbytnicza napisał(a): Tu widac jak na dloni ze nie tylko jestes manipulatywna ![]() ![]() Przy okazji skoro o tym sypnelas, jak rekrutowanie ludzi z Azji ma sie do bezrobocia i biedy w Polsce? Rekrutuje sie ich na prace za miske ryzu czy miejscowym nie chce sie robic? Widzisz, ja tego swiatelka cos dostrzec nie moge, moze za daleko mieszkam. ![]() Ale powiem ci szczerze, ze chcialabym je dostrzec i to bardzo, bo mimo, iz nie wiaze swojej przyszlosci z Polska (nic juz tam nie mam, oprocz rodzicow), to gdzies gleboko tkwi jeszcze poczucie przynaleznosci, godnosci i dumy narodowej oraz checi, by Polska byla naprawde krajem, gdzie Polacy moga byc szczesliwi i godnie zyc. Zycze wiec, abys miala racje:-W ![]() A odnosnie Azjatow do pracy w Polsce – to sa wykwalifikowani kucharze, z dobrym cv, referencjami i specjalnoscia kuchni azjatyckiej, natomiast masazystki posiadaja kwalifikacje i doswiadczenia w specjalistycznych masazach tajskich i innych azjatyckich. Oferty dla nich to ok. 1000USD/mies. (po podatku) plus darmowe wyzywienie, zakwaterowanie, przelot, ubezpieczenie. Mysle, ze to niezla oferta i wielu Polakow byloby chetnych na to, jednak rodacy nie posiadaja wymaganych kwalifikacji oraz azjatyckiej oryginalnosci – jesli masaz tajski to wykonywany przez Tajke, jesli kuchnia azjatycka to kucharz azjatycki – tego zycza sobie pracodawcy. [ Ostatnio edytowany przez: Yvonne_67 20-07-2012 13:12 ] |