Cytat:
2012-07-17 21:35:03, odbytnicza napisał(a):
O rety, po pierwsze nie masz lepszych przykladow niz stare odgrzewane sprzed 20 lat?
dla ciebie może i stare, ale dla wielu którzy teraz kręcą lody o jakich nawet nie śniłaś, to był czas startu.
drobny handelek, wręcz straganowy, kilku "pracowników" zwanych cingciarzami i czyli drobny przekręt na kantorach.
jakaś szwalnia, pralnia, sklep z winami i ciul nie wie co...
nagle dzięki znajomością tego czy tamtego, start w politykę, ze sklepiku z winami robi się hurtownia na całą polskę, z kantoru bankierzy i inwestorzy, a straganiarze wielkimi importerami i przmyslowcami.
W ciągu kilku lat, na rynku gdzie praktycznie gospodarka leży, oni jakimś cudem dorabiają się fortun.
NIe wiem czy wiesz, ale między tymi ludźmi bardzo blisko poza polityką nie bez znaczenia mają "wysłańcy z wołomina"
Z jednej strony "pomagali" tworzyć politykę z drugiej strony mieszali im w biznesie.
Co niektórzy słabsi niestety odpadli, ale wielu do dziś ma się bardzo dobrze i nadal wszytko idzie "po rodzinie"
Czego dowodem są co chwilę "afery" tak w cudzysłowie, bo gdyby to była afera z prawdziwego zdarzenia to kontrole powinny wejść i zabezpieczyć dokumenty natychmiast.
Natomiast NIK i inne łorgany, obwieszczają w TV że planują wkrótce kontrolę.
Farsa, to tak jak by kilka przystanków wcześniej było ostrzeżenie że będzie kontrola biletów

)))
chcesz Świerzy przykład?
no masz, w Polskiej TV od kilku dni.
Mniej znany?
pewien pan chciał zablokować nasze grunty, tak by watrość spadła do grosza. długo by pisać nie ważne.
Bezczelny miał takie ukłądy że na posiedzeniu rady miasta, roznosił lisciki po radnych!!!!
za nic mając innych którzy obserwowali całą sytuację!
No ale mu się nie udało, ale jak się potem okazało, w ramach rekompensaty, przemysłową uzbrojoną bardzo dużą działkę w centrum miasta. która mogła być również przeznaczona na zabudowę nawet wieżowca.
W zamian w rozliczeniu dla miasta oddał działkę o powierzchni kilku arów tuż na obrzeżach miasta praktycznie nic nie warta!
Znasz firmy Krakchemnia, HPR?
ja już nic nie powiem, ale był to jeden z tych właśnie przekrętów, gdzie ktoś "kupuje" firmę wraz z długami, następnie wysprzedaje to co ta firma ma i okazuje się że spłaca częśc długów, reszta umorzona bo nowa firma i w ciągu 2 miesięcy z wielkiej firmy ze świetnym wyposażeniem nie mają nic, tylko garść starych narzędzi, a ratujący sprywatyzowaną firmę kupują sobie samoloty za i fabrykę farby, po to by zrobić z niej sklep :>
kolejny nieco starszy?
Afera hazardowa, wież mi ja kiedyś jak głupi wypaliłem z pytaniem kiedy będziemy fiskalizować maszyny do gier, skoro są już gotowe prototypy urządzeń, ja nie bardzo kumałem te układy wtedy, to w towarzystwie zapadła martwa cisza...
A był to rok mniej więcej 95 :> wtedy mi trochę wyjaśniono :>>
że generalnie to nie ma szans i że mam głupie pomysły.
Odbytnicza, ty to młoda jesteś... i delikatnie mówiąc mało jeszcze wiesz o życiu.
A wizyta Wałęsy u jak by nie patrzeć swojego oprawcy uzmysławia że kuźwa polska tkwi jeszcze większym gnoju niż nam się wydaje.
Wiem, młodszym to nie przeszkadza, moja Beata też młoda jest i stwierdziła, że nie widzi w tym nic złego bo to tak jak by mieć pretensję do Niemców o wojnę.
Myślałem że się udławię bo akurat jedliśmy obiad.
Na przykładzie Niemców to,
to tak jak by jeńcy z obozów koncentracyjnych, więźniowie, bici katowani spotkali się z samym hitlerem, albo stalinem w synagodze!
Jak dla mnie Wałęsa splunął w twarz tym którzy na prawdę byli bici, katowani, a dziś żyją z nędznej renty czy emerytury, albo nie żyją wcale.
Byłaś pod kościołem Arka w N.Hucie?
Dostałaś pałą po dupie?
Widziałaś jak armatkami wodnymi próbowano zdmuchiwać ludzi z dachów?
jak strzelano w okna i od świec spłonęło nie jedno mieszkanie?
Widziałaś jak zomowcy strzelili do dwójki dzieci siedzących na ławce pod kościołem?
A jak babcia zaczęła coś pyskować to dostała takiego strzała że przeleciała przez ławkę.
I nagle to wszytko nie ma znaczenia.
I nikt z kolegów Wałęsy tego nie zauważa.
Bo nie ma w tym biznesu!
Mają inne "ważniejsze" sprawy.
Jak utrzymać się na stołkach, albo jak zrobić dymisję ... na inne stanowisko.
Zajebiście odbytnicza, jest w polsce, poczuj to ...
oby ci się to nie odbiło
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.