MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ku Pamięci!

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

OKidoki444

Post #1 Ocena: 0

2012-07-03 23:33:20 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2012-07-03 23:25:33, kolezanka_szkla napisał(a):
Onieznajomy bo pewne FAKTY sa znane. Jedni wiedza wiecej, inni mniej. Bohaterow tamtych lat przybywa. Jest ich coraz wiecej. Przypomina mi to ZBoWiD, gdzie kombatantow przybywalo.
Dlaczeo wybrano Walese na przywodce strajku - mam na to swoje prywatne zdanie, ktore wyrobilam sobie podczas dlugich rozmow ze strajkujacymi. Rozmawialam rowniez z ludzmi z drugiej strony barykady. To wszystko pozwolilo mi na wysnucie pewnych wnioskow. Czy prawdziwych? No wlasnie pojecia nie mam. Dlatego siedze cicho. Pewne jest dla mnie to, ze w pewnym momencie zaczal tam rzadzic strach i zimne wyliczenia.
bardzo bym chciala Twoje zdanie poznac,moim zdaniem on byl na wlasciwym miejscu we wlasciwym czasie i to wykorzystal a teraz jest legenda.Moj tata dzialal w solidarnosci bardzo aktywnie i dlatego mielismy czest przesrane w tych"fajnych" czasach-jego zdanie jest niezmienne-dla niego Walesa to zwykly....(sorki jak kogos to obrazilo)bo przepieprzyl okragly stol i banda kolesi rozpipcyla reszte.On tam w tym wszystkim uczestniczyl ja nie.Dlatego chcialabym poznac zdanie ludzi na temat L.Walesy
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #2 Ocena: 0

2012-07-03 23:41:51 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Okidoki, czy Twoj Ojciec zna Walese?
Moj zna. Moj tesc znal, ja go poznalam rowniez. Moja corka i jego wnuki chodzili do tej samej szkoly. Z jednym z wnukow moja corka chodzila nawet do tej samej klasy. Przez dlugie lata mieszkalam na osiedlu zalozonym przez stoczniowcow. Moj ojciec byl internowany, potem uznany za czlowieka bardzo wartosciowego dla Solidarnosci. Moze sie pochwalic slawetnym zdjeciem z Walesa z czasow pierwszych wyborow.
I wiesz... jak sobie skladam te moja cala wiedze do kupy - to przed wypowiedzeniem tego co mysle - powstrzymuje mnie szacunek dla urzedu Prezydenta.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #3 Ocena: 0

2012-07-03 23:46:32 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2012-07-03 23:41:51, kolezanka_szkla napisał(a):
Okidoki, czy Twoj Ojciec zna Walese?
Moj zna. Moj tesc znal, ja go poznalam rowniez. Moja corka i jego wnuki chodzili do tej samej szkoly. Z jednym z wnukow moja corka chodzila nawet do tej samej klasy. Przez dlugie lata mieszkalam na osiedlu zalozonym przez stoczniowcow. Moj ojciec byl internowany, potem uznany za czlowieka bardzo wartosciowego dla Solidarnosci. Moze sie pochwalic slawetnym zdjeciem z Walesa z czasow pierwszych wyborow.
I wiesz... jak sobie skladam te moja cala wiedze do kupy - to przed wypowiedzeniem tego co mysle - powstrzymuje mnie szacunek dla urzedu Prezydenta.
Moj tata poznal L.Walese na zjazdach solidarnosci,moj tato byl gornikiem i pod ziemia podziemie dzialalo niezle:-]siedzial w wiezieniu jako wiezien polityczny kilka razy itpNie znaja sie tak ze sa po imieniu,niemniej moj tata wypowiada sie tak a nie inaczej,a ja nie mam odwagi tego oceniac.
Wnosze ze masz chyba podobne zdanie do mojego taty,popraw mnie jezeli sie myle.
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #4 Ocena: 0

2012-07-03 23:49:47 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Wyslalam Ci priva
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline