MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niemcy: wyrok za honorowe zabójstwo siostry

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 8 z 9

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

maw2be

Post #1 Ocena: 0

2012-05-20 23:00:27 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

kami czy ty czytałaś co wkleiłem o tej religi kurdów? wierzą w Allaha, wierzą też w Jezusa itp. oni ze względu na swoje położenie na skraju 3 religii przejęli z każdej po trochę. więc nie mów że to coś innego.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kami888

Post #2 Ocena: 0

2012-05-20 23:07:39 (13 lat temu)

kami888

Kobieta

Z nami od: 14-04-2012

a czy ty rozumiesz, ze zabojstwa honorowe byly norma przed pojawieniem sie Islamu? przejeli ta patologia kulturowa. obyczaj. tradycje. we Wloszech, w Japonii, to bylo norma, dzis juz nie jest, bo sie ucywilizowali.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #3 Ocena: 0

2012-05-20 23:09:31 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2012-05-20 23:22:40 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jakby bardziej interesowaly cie dane, niz skupianie sie na wybranej religii i wklejanie linkow, to informacje sa dostepne.
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #5 Ocena: 0

2012-05-20 23:37:34 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

sowas

Post #6 Ocena: 0

2012-05-20 23:49:32 (13 lat temu)

sowas

Z nami od: 01-01-1970

sniper napisal
"PS wg Ciebie sowas, dzieci mogą być okaleczane z powodu chorych rytuałów i zachcianek ich rodziców? To jest wg Ciebie w porządku? Dziewczynki z wyciętymi wargami sromowymi i łechtaczkami, chłopcy obrzezani? To jest faszyzm, że pozwalacie jednej grupie społecznej, tylko ze względu na jej religię, na stanie ponad prawem i dobrymi obyczajami, ponad moralnością i etyka mając źródło w oświeceniu i humanizmie. Oszołomy jak Brevik czerpali garściami z dżihadu i jest to uwzględnione w jego manifeście, taki kretyn jak On, wzorował się na Bractwie Muzułmańskim i Talibach... samo do tego się przyznał, spójrzcie też na fascynację niemieckim nazizmem u islamistów, gesty pozdrowienia, swastyki, powoływanie się na Mein Kampf, to wszystko jest u Islamistów... ale zaślepienie poprawnością polityczną, lub celowa dezinformacja z waszej strony, usiłuje mnie zrównać z faszyzmem, któremu w wersji islamskiej, usiłuje się przeciwstawiać, jesteście albo niedouczeni, albo zwykłymi hipokrytami, ewentualnie siejecie dezinformację celowo i wtedy warto było by zainteresować się waszymi IP i dokładnie przyjrzeć czemu talk zaciekle bronicie islamu... "

wlasnie dlatego raczej jestem skapy w slowach.
zupelnie sie nie zrozumielismy.
gwarantuje Ci ze gdybysmy sie poznali w ciagu pieciu minut zmienilbys zdanie na moj temat.
nie jestem za Islamem ani tez za zadna inna religia.
jedna nie jest lepsza od drugiej i kazda z nich w dlugiej mierze prowadzi do wojny.

ja Ci zadalem pytanie w jaki sposob chcesz kontrolowac dzieci czy byly obrzeazane czy tez nie.
a propo tego to az sie dziwie ze nie szkoda Ci czasu aby zadawac idiotyczne pytania czy jestem za tym. nikt przy zdrowych zmyslach nie jest (no chyba ze to byla taka ironia z Twojej strony)

tak jak powiedzialem poznalem ich setki i mam na ten temat wyrobione swoje zdanie, jezeli nie musze, trzymam sie od nich z daleka.

Mnie bardziej chodzi o kontrole w Twoim wydaniu i konkretne pomysly jak tego dokonac (takie z zycia wziete)

tu nie chodzi o jeden kraj ktory mozna najechac i wybic co do jednego tu chodzi o religie a z tym nikt sobie nie poradzi nawet jezeli dojdzie do wojny atomowej to religji i tak sie nie zmieni.

Twoje poglady choc mi bliskie to jest jak walka z wiatrakami tego nie mozna wygrac.

caly czas chodzi mi po glowie ta "kontrola muzulmansskiego spoleczenistwa"
jak chcesz tego dokonac?
to jest tak jak z polskim i nie tylko podziemiem podczas II Wojny Swiatowej ,Niemcy tez probowali nas kontrolowac i nic z tego nie wyszlo.
Ja uwazam ze do poteznej wojny dojdzie i to wlasnie na tle religijnym a wszelakie kontrolowanie drugiej strony tylko przyblizy to w czasie.

[ Ostatnio edytowany przez: sowas 20-05-2012 23:52 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kami888

Post #7 Ocena: 0

2012-05-20 23:54:14 (13 lat temu)

kami888

Kobieta

napisze do administracji w twojej sprawie. sam portal moze miec klopoty za wiele twoich wpisow.

znowu wykazujesz ignoracje, i brak jakiekolwiek logiki. religia tu nie ma nic wspolnego, a juz na pewno nie chrześcijaństwo.

we Wloszech jeszcze nie dawno za honorowe zabojstwo byly mniejsze kary. to nalecialos z Azjatyckiej kultury. tradycje, obyczaje. chore a jednak podtrzymywane przez samcze kompleksy w wielu krajach. u nas jest podobna ilisc zabojstw kobiet jak w Turcji, tyle, ze nie za honor, a po przepiciu. pod wplywem alkoholu.

Islam ma ten negatyw, ze sie nie reformuje szybko. sa alevi, dziewczyny maja pelne prawa, wybor partnera z kazdej religii, czy bez. nie uznaja Koranu. tez sie nazywaja muzułmanami. juz, co 3 osoba w Turcji jest alevi. czesto Turczynki szukaja Europejczykow, a turkow z zasady omijaja.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kami888

Post #8 Ocena: 0

2012-05-21 00:01:41 (13 lat temu)

kami888

Kobieta

Cytat:

2012-05-20 23:49:32, sowas napisał(a):

caly czas chodzi mi po glowie ta "kontrola muzulmansskiego spoleczenistwa"
jak chcesz tego dokonac?
to jest tak jak z polskim i nie tylko podziemiem podczas II Wojny Swiatowej ,Niemcy tez probowali nas kontrolowac i nic z tego nie wyszlo.
Ja uwazam ze do poteznej wojny dojdzie i to wlasnie na tle religijnym a wszelakie kontrolowanie drugiej strony tylko przyblizy to w czasie.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>sowas</i> 20-05-2012 23:52 ]

kraje Islamskie sa bardzo podzielone, to Saudyjczycy i Izrael maja koalicje przeciwko Iranowi. Zadnej wojny religijnej nie bedzie, typowa wojna o surowce jak juz. Islam jest uzywany w celu uskutecznienia prawa w tym rejonie. Saudyjczycy gdyby tylko mogli wybili by caly Iran, swoich braci w wierze. W teorii...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #9 Ocena: 0

2012-05-21 07:44:58 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #10 Ocena: 0

2012-05-21 08:06:09 (13 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Cytat:
Prawy nie ukryjesz, bez względu na to ile skarg wyślesz i ile razy będziesz się odgrażać sprawami karnymi, ja się nie boje sądów, bo od czasów jak skończył się PRL i inkwizycja, mówienie prawdy nie jest przestępstwem, choć jest nim w krajach islamskich/teokratycznych, gdzie za krytykę religii idzie się na wieloletnie więzienia.

Tu bym sie nie zgodził.
Coraz bardziej za prawdę o islamie na zachodzie (UK czy Austria) zaczynają karać by zdusić ją w zarodku.
Taka poprawność polityczna i urzędy zdominowane przez lewaków.
A kami888 to pisze jak adwokat swojego chlopaka.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,