MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

A to Polska wlasnie .....

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

maxy7

Post #1 Ocena: +2

2012-04-16 15:59:18 (13 lat temu)

maxy7

Z nami od: 14-09-2006

Czasami natykam się na artykuly o roznych ogólnopolskich i lokalnych „ciekwastkach urzędniczych „ . Zaczne oo swojego lokalnego podworka i poniżej wklejam artykul pt „ Jaka wladza taki prezent „ .Zachecam forumowiczow do wskazania innych przykladow idiotyzmow urzeniczych.

To wiejska świetlica, a nie zakład utylizacji elektrośmieci — Romuald Siedlaczek, sołtys Karczowisk Górnych, tak komentuje prezent jaki miał trafić do oddanej niedawno świetlicy z Urzędu Wojewódzkiego w Olsztynie. Jak mówi sołtys, władza chciała podarować świetlicy telewizor z roku... 1985.

Urząd Marszałkowski poprosiłem o komputer, a Urząd Wojewódzki o telewizor — opowiada Romuald Siedlaczek, sołtys Karczowisk Górnych

Autor: Ryszard Biel
— 5 grudnia ubiegłego roku wysłałem dwa listy z prośbą o pomoc w wyposażeniu świetlicy. Urząd Marszałkowski poprosiłem o komputer, a Urząd Wojewódzki o telewizor — opowiada Romuald Siedlaczek, sołtys Karczowisk Górnych. 

Mniej więcej po dwóch tygodniach sołtys Karczowisk Górnych doczekał się odpowiedzi na pierwszy ze swoich listów. Z Urzędu Marszałkowskiego.

— Odpowiedź była pozytywna. Choć zwracałem się o jeden, to zapewniono mnie, że do świetlicy trafią dwa-trzy komputery. Określono także termin ich przekazania. To kwiecień — mówi Romuald Siedlaczek.

Sprzęt informatyczny nie będzie nowy. Do świetlicy w podgronowskiej wsi trafią 2-3-letnie komputery. W Karczowiskach Górnych i z takich jednak będą zadowoleni.

Wkrótce potem Romuald Siedlaczek miał okazję odbyć telefoniczną rozmowę z urzędnikiem, którego wskazano mu jako władnego do wypowiedzenia się w kwestii telewizora.
 — Pan ten, a był to chyba jakiś dyrektor, naczelnik, czy kierownik, którego nazwiska już nawet nie pamiętam, zaoferował naszej świetlicy telewizor wyprodukowany w roku... 1985. Gdy zapytałem, czy ten telewizor działa, to Karczowisk Górnych nie może ukryć zdziwienia.

Mimo że od rozmowy upłynęło już kilka tygodni jej przebieg nadal budzi emocje u pana Romualda.
— Odpowiedziałem urzędnikowi pana wojewody, że mamy w Karczowiskach Górnych świetlicę, a nie zakład utylizacji elektrośmieci — kończy sołtys.
I taki jest powód, dla którego telewizor z Olsztyna ostatecznie do Karczowisk Górnych nie trafił.

Edyta Wrotek, rzecznik prasowy wojewody warmińsko-mazurskiego:

— Pismo z Karczowisk Górnych trafiło do naszego Biura Obsługi Urzędu. Pana sołtysa poinformowano, że zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z 21 maja 2010 roku możemy przekazać jedynie sprzęt zbędny. To był właśnie ten telewizor. Jeżeli nie odpowiada on panu sołtysowi, to trudno. Zgodnie z prawem nie mogliśmy postąpić inaczej. Mogłoby być inaczej, gdyby sołtys zwrócił się do Urzędu Wojewódzkiego z wnioskiem o ufundowanie telewizora.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karollon

Post #2 Ocena: 0

2012-07-12 07:21:53 (13 lat temu)

karollon

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2012

masz tu :http://www.okradli.pl/wp/?page_id=85

Do góry stronyOffline

ik_1487

Post #3 Ocena: 0

2012-09-13 21:48:09 (13 lat temu)

ik_1487

Kobieta

Z nami od: 15-06-2012

Ostatnio jestem zalamana polskim wymiarem sprawiedliwosci kilka przykldow:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,126568,12469339,Wyroki_w_procesie_gangu_pruszkowskiego___Slowik__i.html

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12479032,Pedofil_i_morderca_dzieci_wyjdzie_na_wolnosc__Gowin_.html?lokale=warszawa

albo tu:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12474511,Marcin_Stefanski_to_Marcin_P__Sad_nie_skojarzyl_tego.html

[ Ostatnio edytowany przez: ik_1487 13-09-2012 21:51 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-09-13 22:40:55 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe