MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Reforma emerytalna w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 4 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dodziunia

Post #1 Ocena: 0

2012-03-30 22:58:29 (13 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

Obrazek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2012-03-30 23:00:44 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-03-30 22:54:42, Dobry_Wujek napisał(a):
Ciupuś słodziaku wyluzuj:))

Nie chce mi sie wyluzowywać....

Wszystkie prawa ekonomii mówia ze jak biznes nie idzie to trzeba po kosztach iść....
To ida *****y.Ipady sobie pokupowały,premie,dodatki bonusiki a głupi Kowalski (nie pije do nikogo noszącego to nazwisko) będzie za to zapie***lał ileś lat dłuzej.
A tak między Bogiem a prawdą to czy w PL potrzeba tylu posłów-osłów,senatorów i **** wie czego tam jeszcze?
Nie można przyciac na darmozjadach najpierw a dopiero na końcu na podatniku?:-Y

A co do jechania po Tusku....
Jeżeli ktos sie podejmuje reprezentowania czyichś interesów (nie ważne czy to interesy jednej osoby czy kilku milionów) to powinien liczyc sie z tym ze za każdym razem jak coś s***li to będzie żwir,a on póki co czego sie nie złapie to w pi.....hasiok znaczy się.
Wyobraźcie sobie że przejmuje kierownictwo w WaSZEJ FIRMIE.Prowadzę firme prosto w czarna dupę,tnę na wypłatach pracowniczych,likwiduje wszystkie przywileje takie na przykład jak dodatek za pracę w dni wolne od pracy bo firma ledwo zipie,tylko sobie i swoim przydupasom nie tnę nic...Latam sobie za WASZE do PL co weekend samolotem na które rejsy to Wy musicie zapitalać.Co roku zamiast podwyżek funduje Wam obnizki pensji do minimum i jeszcze każe sie wychwalać jaki to ze mnie nie jest świetny prezes...

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 30-03-2012 23:07 ]

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #3 Ocena: 0

2012-03-30 23:05:42 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

ciupek widzisz dochodzimy powoli do sedna. w pl jest za dużo zbędnych wydatków budżetowych. jak wspomniałem wcześniej utrzymywanie z kasy państwa związków zawodowych, kościołów, rozbudowanej administracji i tak dalej. co do osłów na wiejskiej to wolałbym aby było ich nawet z tysiąc ale aby byli to komepetentni i znali się na swojej robocie/konkretnej dziedzinie życia a nie udawali że znają się na wszystkim.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-03-30 23:07:26 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2012-03-30 23:11:40 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-03-30 23:05:42, maw2be napisał(a):
ciupek widzisz dochodzimy powoli do sedna. w pl jest za dużo zbędnych wydatków budżetowych. jak wspomniałem wcześniej utrzymywanie z kasy państwa związków zawodowych, kościołów, rozbudowanej administracji i tak dalej. co do osłów na wiejskiej to wolałbym aby było ich nawet z tysiąc ale aby byli to komepetentni i znali się na swojej robocie/konkretnej dziedzinie życia a nie udawali że znają się na wszystkim.
Widzisz ...Zrozumiałeś że świnie kosztują za dużo ale oni nadal uparcie twierdzą że to podatnik (chlebodawca) kosztuje najwięcej....Trzeba najpierw upierdzielić im co sie da...
Słuzba zdrowia...to juz chyba najwiekszy dowcip o Polsce,leki nie wiem czy jeszcze jakies są refundowane....
Ale ****wy muszą mieć Ipady:-Y

Tylko czekać a dowcipy o Grecji przejdą do lamusa...

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 30-03-2012 23:12 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-03-30 23:14:28 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2012-03-30 23:22:05 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Najgorsza jest świadomość że gdyby Niemcy wygrali wojne to takie przygłupy nigdy nie zostałyby dopuszczone do władzy....

Cieżko mi to pisac bo chocbym do końca życia mieszkał na emigracji Polakiem będę zawsze.Serce mam polskie.Dlatego tak mnie fqrfia że zamiast myśleć że chciałbym tam kiedyś wrócić muszę się cieszyć że z tego burdelu (mówie o systemie) udało mi się uciec...

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-03-30 23:25:15 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2012-03-30 23:42:43 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-03-30 15:00:39, galadriel napisał(a):
W dodatku, tym właśnie gnojkom, wcale, ale to wcale na emeryturę się nie śpieszy! Jak już im się znudzi obijanie się po Sorbonach i innych Oxfordach, i osiądą na ciepłej posadce głównego księgowego, szefa architektów, czy sędziego najwyższego z możliwych- ani im się śni w odpowiednim czasie zwolnić miejsca młodym. Przejście na eme, tak czy inaczej oznacza dla nich obniżenie stopy życiowej.

Taka ironia, ale tak wlasnie jest. Duzo dobrze wyksztalconych ludzi, na wysokich stanowiskach, pracuje na nich do konca zycia. Ksiegowi czy lekarze tez.

Nie wiem czy wiecie, ale jest gorny limit emerytury panstwowej (chyba 3400 czy 3500zl) i nawet jak sie bardzo dobrze zarabialo, to nie przeskoczy sie limitu wyplat. Wiec ludzie, ktorzy zarabiali znacznie wiecej, pracuja po prostu dalej. Nowi emeryci sa znacznie bardziej sprawni niz Ci sprzed lat, podrozuja i nie maja zamiaru umierac za glodowe emerytury przed telewizorem.

Ja nie przejmuje sie tematerm emerytur w Polsce, bo mi to nie grozi, a moich rodzicow temat juz praktycznie nie dotyczy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2012-03-31 00:00:04 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Najbardziej dotknie to takich którzy większość życia spędzili w warunkach szkodliuwych dla zdrowia przy jakichś maszynach...
To im kolezka Tuski chce zafundować dłuzszy wyrok...

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,