Str 3 z 10 |
|
---|---|
znowu-ciupek | Post #1 Ocena: 0 2012-03-30 21:55:37 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
![]() |
maw2be | Post #2 Ocena: 0 2012-03-30 22:00:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
więc wyrażę swoje zdanie na ten temat.
ogólnie jestem za podniesieniem wieku emerytalnego, maksymalne ograniczenie przywilejów (bo jak to może być że górnik przechodzi na emeryturę bo ciężką miał pracę a później idzie do spółki pracować i dalej robi to co robił do 50 albo jeszcze dłużej). nauczyciele powinni mieć wogóle zmienione zasady wynagradzania (słyszeliście o dodatku wyrównawczym?) i pracować więcej niż maks 18godzin w tygodniu. Policjanci powinni pracować z 30 lat służby (nie mówię że mają w tym całym czasie być na patrolach, ale na komendach jest pełno różnych zajęć). Powinny dodatkowo być wprowadzone zmiany w ubezpieczeniach społecznych, podatkach jak również zwiększony nacisk na politykę pro rodzinną. |
znowu-ciupek | Post #3 Ocena: 0 2012-03-30 22:09:16 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-03-30 22:00:29, maw2be napisał(a): więc wyrażę swoje zdanie na ten temat. ogólnie jestem za podniesieniem wieku emerytalnego, Podniesc wiek emerytalny to byle Tusk potrafi,tylko tej pracy zagwarantowaC juz sie nikt nie podejmie.... Zadam Ci pytanie?co my tu kuzwa robimy skoro w PL tyle pracy ze 60cio latkowie ja znajda?Nawet jesli znajda... Moj ojciec jest na emeryturze i znalazl...Za kilkaset zlotych na miesiac.Utrzymalbys sie za to? On nie daje rady z emerytury i zamiast siedziec na rybkach zapierdziela zeby nie dokonywac wyboru czynsz czy lekarsta. Moze niech zlikwiduja skladke ZUS dla tych co wlasnie prace rozpoczynaja i zlikwiduja emerytury wogole... |
maw2be | Post #4 Ocena: 0 2012-03-30 22:17:42 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-03-30 22:09:16, znowu-ciupek napisał(a): Cytat: 2012-03-30 22:00:29, maw2be napisał(a): więc wyrażę swoje zdanie na ten temat. ogólnie jestem za podniesieniem wieku emerytalnego, Podniesc wiek emerytalny to byle Tusk potrafi,tylko tej pracy zagwarantowaC juz sie nikt nie podejmie.... Zadam Ci pytanie?co my tu kuzwa robimy skoro w PL tyle pracy ze 60cio latkowie ja znajda?Nawet jesli znajda... Moj ojciec jest na emeryturze i znalazl...Za kilkaset zlotych na miesiac.Utrzymalbys sie za to? On nie daje rady z emerytury i zamiast siedziec na rybkach zapierdziela zeby nie dokonywac wyboru czynsz czy lekarsta. Moze niech zlikwiduja skladke ZUS dla tych co wlasnie prace rozpoczynaja i zlikwiduja emerytury wogole... ciupek a czy ty wiesz kiedy ta reforma ma być zakończona? |
znowu-ciupek | Post #5 Ocena: 0 2012-03-30 22:22:22 (13 lat temu) |
![]() Cytat: 2012-03-30 22:17:42, maw2be napisał(a): Cytat: 2012-03-30 22:09:16, znowu-ciupek napisał(a): Cytat: 2012-03-30 22:00:29, maw2be napisał(a): więc wyrażę swoje zdanie na ten temat. ogólnie jestem za podniesieniem wieku emerytalnego, Podniesc wiek emerytalny to byle Tusk potrafi,tylko tej pracy zagwarantowaC juz sie nikt nie podejmie.... Zadam Ci pytanie?co my tu kuzwa robimy skoro w PL tyle pracy ze 60cio latkowie ja znajda?Nawet jesli znajda... Moj ojciec jest na emeryturze i znalazl...Za kilkaset zlotych na miesiac.Utrzymalbys sie za to? On nie daje rady z emerytury i zamiast siedziec na rybkach zapierdziela zeby nie dokonywac wyboru czynsz czy lekarsta. Moze niech zlikwiduja skladke ZUS dla tych co wlasnie prace rozpoczynaja i zlikwiduja emerytury wogole... ciupek a czy ty wiesz kiedy ta reforma ma być zakończona? A ktoś to wogóle wie? Dziwi mnię jedno....Jak komus ukradną radio z auta to pomstuje po złodziejach do woli ale jak mu chcą ukraść składki emerytalne to jakoś buntu nie ma... Tusk moze sobie smarta kupic to nie będzie trzeba społeczeństwa okradać żeby mu na przeloty weekendowe nie zabrakło.... Fqrfia mnie klepanie ZŁODZIEI PO PLECACH TYLKO DLATEGO ZE PEŁNIA FUNKCJE PREZYDENTA CZY PREMIERA:-Y:-Y:-Y [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 30-03-2012 22:24 ] |
|
|
maw2be | Post #6 Ocena: 0 2012-03-30 22:30:05 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-03-30 22:22:22, znowu-ciupek napisał(a): Cytat: 2012-03-30 22:17:42, maw2be napisał(a): Cytat: 2012-03-30 22:09:16, znowu-ciupek napisał(a): Cytat: 2012-03-30 22:00:29, maw2be napisał(a): więc wyrażę swoje zdanie na ten temat. ogólnie jestem za podniesieniem wieku emerytalnego, Podniesc wiek emerytalny to byle Tusk potrafi,tylko tej pracy zagwarantowaC juz sie nikt nie podejmie.... Zadam Ci pytanie?co my tu kuzwa robimy skoro w PL tyle pracy ze 60cio latkowie ja znajda?Nawet jesli znajda... Moj ojciec jest na emeryturze i znalazl...Za kilkaset zlotych na miesiac.Utrzymalbys sie za to? On nie daje rady z emerytury i zamiast siedziec na rybkach zapierdziela zeby nie dokonywac wyboru czynsz czy lekarsta. Moze niech zlikwiduja skladke ZUS dla tych co wlasnie prace rozpoczynaja i zlikwiduja emerytury wogole... ciupek a czy ty wiesz kiedy ta reforma ma być zakończona? A ktoś to wogóle wie? Dziwi mnię jedno....Jak komus ukradną radio z auta to pomstuje po złodziejach do woli ale jak mu chcą ukraść składki emerytalne to jakoś buntu nie ma... Tusk moze sobie smarta kupic to nie będzie trzeba społeczeństwa okradać żeby mu na przeloty weekendowe nie zabrakło.... Fqrfia mnie klepanie ZŁODZIEI PO PLECACH TYLKO DLATEGO ZE PEŁNIA FUNKCJE PREZYDENTA CZY PREMIERA:-Y:-Y:-Y ciupek reforma ma się zakończyć za jakieś 20-30 lat. więc raczej ciebie to nie obejmie (ty i tak tu w uk będziesz robił do 67). właśnie tu podnieśli i jakoś nie było kłótni o to. coś ty się czepił tuska i po? a kaczka miler pawlak to co? wolisz aby PL rządził (za słowami prof.Bartoszewskiego) ktoś kto ma doświadczenie tylko w hodowli zwierząt futerkowych? czepiasz się czy będzie praca. ale rynek pracy idzie w kierunku usług. poza tym nie wiadomo co będzie za 10 lat, a tym bardziej za 30. chcesz nie pracować do 67? to już do roboty z 3-4 dzieci i namawiaj wszystkich aby tak postępowali. w pl niech ograniczą finansowanie KK, związków zawodowych, ograniczą administracje itp to nie będzie potrzeby podnosić wieku emerytalnego. najbardziej mnie wkurza jak w tym temacie wypowiadają (szczególnie w tv bo tu w uk mamy inny system) osoby których ta reforma nie obejmie. |
znowu-ciupek | Post #7 Ocena: 0 2012-03-30 22:40:29 (13 lat temu) |
Cos mi sie wydaje że różowych okularów na noc nie zdjąłeś...
Albo po prostu będąc tu juz jakiś czas niezdążyłes trzasnąć jaka róznica jest pomiędzy PL a UK...Dla nas ta praca po prostu będzie. Uczepiłem sie Tuska bo złodziej i kłamczuch (jak i jego poprzednicy zresztą-po nich tez jechałem i dzięki nim jestem tu a i Ty pewnie też). Nie głosowałem na niego,ale jak PO wygrało wybory to sie cieszyłem.Głupi myslałem ze będą kraść mniej a te **** są nienażarte:-Y |
znowu-ciupek | Post #8 Ocena: 0 2012-03-30 22:42:34 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-03-30 22:30:05, maw2be napisał(a): chcesz nie pracować do 67? to już do roboty z 3-4 dzieci i namawiaj wszystkich aby tak postępowali. Masz coś do mnie ?Albo do mojej czwórki dzieci?:-Y A tak wracajac do tematu...Czemu najpierw sobie nie upie***la jak takie braki w budżecie?Kościół też powinni opodatkowac jak każdą działalnosc gospodarczą.... Aha zapomniałbym....Ludzie będa musieli dłuzej pracowac żeby nierobom Ipady spłacic:-Y:-Y [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 30-03-2012 22:48 ] |
maw2be | Post #9 Ocena: 0 2012-03-30 22:52:48 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-03-30 22:40:29, znowu-ciupek napisał(a): Cos mi sie wydaje że różowych okularów na noc nie zdjąłeś... Albo po prostu będąc tu juz jakiś czas niezdążyłes trzasnąć jaka róznica jest pomiędzy PL a UK...Dla nas ta praca po prostu będzie. Uczepiłem sie Tuska bo złodziej i kłamczuch (jak i jego poprzednicy zresztą-po nich tez jechałem i dzięki nim jestem tu a i Ty pewnie też). Nie głosowałem na niego,ale jak PO wygrało wybory to sie cieszyłem.Głupi myslałem ze będą kraść mniej a te **** są nienażarte:-Y ciupek nie mam różowych okularów. a czasami bardzo bym chciał. mówię jak jest. mój osąd wynika z jakiejś wiedzy którą posiadam (różne dziedziny i źródła) jak również z obserwacji. poprostu nie rozumię całej tej afery o emerytury itp. najbardziej w tym wszystkim hałasu robią ci którzy najwięcej na obecnej sytuacji korzystają (górnicy itp, przede wszystkim związkowcy). a ci których to naprawdę dotknie to hmmm nie mają czasu bo pracują. a praca będzie z tego względu iż od kilku lat ujemny przyrost naturalny, albo inaczej, niewystarczający. ps. nie mam nic do ciebie i twojej gromadki, sam powoli dbam o przyszłość, na razie 2+1 w drodze ![]() |
Post #10 Ocena: 0 2012-03-30 22:54:42 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|