Str 3 z 5 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-03-04 16:43:17 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #2 Ocena: 0 2012-03-04 19:59:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Cytat: 2012-03-04 16:21:11, Hail_Eris napisał(a): Możesz sobie zmieniać temat na jaki chcesz, Marcinie. Możesz pisać o Assadzie, o Pani Walewskiej albo o uprawie truskawek na księżycu. Ty i tak wiesz o czy ja mówię. Mówię o wątku na temat Libii (nazywał się bodajże "co z tą Libią" - ale znaleźć go nie mogę) w którym na wielu stronach pisałeś o tym jak dobrze jest obalać krwawego Kadaffiego i jak pieknie, demokratycznie, wolno i dostatnio bedzie się zyło ludowi Libii gdy już Kadaffi umrze. Jestem ciekaw, czy nadal podtrzymujesz swoje poglądy? A może to niewygodne pytanie? No kto jak kto ale Ty to powinienes wiedziec, chociazby z historii Polski, ze droga do demokracji jest droga rzadko uslana rozami, natomiast najczesciej grobami zolenirzy czy w wypadku Arabskiej Wiosny grobami cywilow mordowanych przez wojsko na sluzbie dyktatora. Czego przyklady byly widoczne w Libii a etraz do zobaczenia na zywo w relacjach z Syrii. Chcesz zadecydowac za Syryjczykow co jest za nich lepsze? Czy wiesz co siedziw glowie przecietnego Libijczyka? Nie sadze... A demogogiczne chwyty typu "Demokracja w Jeden Dzien" sa rownie nie na miejscu jak slowa zachety wzgledem rezimu zeby wyrznal nieposlusznych obywateli. A slowa te dalo sie uslyszec na wspomnianym przez Ciebie watku. To co? Niech Assad morduje obywateli syryjskich?... Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #3 Ocena: 0 2012-03-04 20:04:14 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
desperado67 | Post #4 Ocena: 0 2012-03-04 20:27:45 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2008 |
W obalenie Kadaffiego w imie demokracji wierzą tylko prostacy.
|
Post #5 Ocena: 0 2012-03-04 22:39:33 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
badfish | Post #6 Ocena: 0 2012-03-05 08:19:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2010 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2012-03-04 22:39:33, Hail_Eris napisał(a): Rewolucjoniści spod znaku "wojującej demokracji" Tia... a jak ci rewolucjonisci demokracji postawili na nas krzyzyk w Jalcie to co? Mieli sie nie wtracac w wewnetrzne sprawy kraju... Twoje argumenty sa dokladnie takie jak argumenty tych szemranych dyktatorow, ktorych rezimy rozwalily jankeskie bomby. Kadafi od czterdziestu lat trzymal za morde caly swoj kraj. Demokracja? Gdziezby. Lekcja pokory dla reszty pajacow obwieszonych medalami. Gina ludzie? Gina. Przede wszystkim dlatego, ze zrobiono z nich zywe tarcze. Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie
|
Post #7 Ocena: 0 2012-03-05 08:43:54 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2012-03-05 09:14:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
najgorsze w tym wszytkim jest to że mentalność tych ludzi jest tak odmienna że europejczycy i kraj tzw zachodu nawet sobie nie zdaje sprawy.
Z jednej strony twarda tradycja niemal niezmieniana od tysięcy lat, z drugiej technika innej cywilizacji. Tego się nie da zrobić z dnia na dzień czy z roku na rok, potrzeba na to pokoleń. A faktem jest że to zacofanie jest wykorzystywane przez kraje zachodu, dając władze jakiemuś pajacowi, podporządkowuje się cały kraj, który żyje wg zasad wiary i tabu, a nie zdrowego rozsądku i wyrafinowanych manewrów finansowych. europejskie średniowiecze to za mało by porównać. I co tu mówić o prawach całego narodu, jak tam kobiety mają status coś pomiędzy dojną krową, mułem do roboty, ale tuż powyżej psa, bo zjada resztki ze stołu po mężczyznach ale przed psami. Włądza w ten sam sposób traktuje swoich "wyborców" Jak psy i muły Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
marcinb | Post #9 Ocena: 0 2012-03-05 14:03:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Hail Eris,
A skad Ty masz takie dane pseudo-wywiadowcze? Sarcozy Ci mowi, ze nie placa za libijska rope? A nie dodal ze najwieksze kontrakty w Iraku wlasnie podpisali Francuzi? A Putin nic Ci nie powiedzial, ze na sankcje wobec Libii sie zgodzil (czemu? niby o rope chodzi) a wobec Syrii juz nie? Czyzby zapomnial dodac ze rosyjska baza marynarki wojennej Federacji Rosyjskiej w Syrii to JEDYNA baza Rosji poza granicami kraju? Bo ropy w Syrii tyle co kot naplakal... Dziwi mnie tylko HE Twoje podejscie do swobodnego mordowania cywilow - wyrazasz zgode na wyrzynanie wspolobywateli bo maja odwage powiedziec cos innego niz Rezim? Tutaj zacytuje Ciebie: Za to do się w jeden dzień pogrążyć cały naród w chaosie i zapewnić przelew krwi na nadchodzace dekady. Rewolucjoniści spod znaku "wojującej demokracji" są gotowi zapłacić tą cenę. Bo płacą nie swoją krwią. Wierzą tacy, że te wszystkie pomordowane dzieci, te zrównane z ziemią kościoły, szkoły, cmentarze, zasypane studnie, całe miasta zamienione w ruiny są warte tego - BO JEST TO CENA ZA UTRZYMANIE REZIMU. No brawo HE, brawo - co dalej napiszesz? Bedziesz wychwalal Hitlera, Stalina i Mao? Tutaj ejszcze dodam: Nauczyłem się dwóch sloganów od takich Erisow: 1) Dyktatura warta jest każdej ceny. 2) Dyktatorzy bomby zabijają tylko krwawych interwentow. Nowy stalinizm, daję słowo. Sugeruja za to pojechac w odwiedziny do Assada i glosno wyrazic swoja opinie. Proponuje tez pojechac do Korei PLN i powiedziec co sadzisz o kulcie jednostki. I tutaj przypomne - latwo jest mowic innym jak maja zyc i komentowac wydarzenia z sofy przed telewizorem. Nieco trudniej jest wyjsc na ulice i nie zostac zastrzelonym przez snajpera w czasie demonstracji w Syrii, Libii czy nawet w czasie spaceru w Sarajewie. Juz zapomniales o Aleji Snajperow? Serbscy przywodcy to tez byla gromadka uczciwych Tatusiow Narodu tupiacyh nozkami przeciw Dyktaturze Zachodu? Powaznie Eris? Nawet Twoje prowokacje powinny miec granice... Bo jak powiedzial Einstein: Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Do wyboru mamy: - dac Arabom bron, po rowno kazdej stronie i niech sie wyrzna. Potem my wejdziemy, tym co przezyja damy kozy i pare wielbladow a reszte wezmiemy dla siebie - przyciagnac ich do cywilizacji zachodniej. Blichtr naszej kultury juz odciaga mlodziez od meczetow tak jak Chinczykow od partyjnych wiecow. Moze wiec cala reszta to kwestia czasu? Sek w tym, ze madrych do rozwiazywania problemow obcych kultur i cywilizacji jest cale mnostwo. Ja sprzeciwiam sie temu do czego zachecal Hail Eris w w/w watku o Libii - Niech Kadafii wyrznie buntownikow. To tylko KILKA TYSIECY osob - mezczyzn, kobiet i dzieci... Jak czlowieka pochodzacego z kraju sprzedanego w Jalcie, zyjacego wspomnieniami Wojny Obronnej, Powstania Warszawskieg, Obozow Koncentracyjnych itp itd to zaskakujaco dziwna opinia... Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #10 Ocena: 0 2012-03-05 14:41:58 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|