Str 2 z 4 |
|
---|---|
wildesfan | Post #1 Ocena: 0 2012-02-16 09:00:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2010 Skąd: Londyn |
@znowu-ciupek
Irak za Saddama faktycznie byl rajem...Studiowalam Arabistyke i mam znajomych, którzy byli represjonowani, uciekali z kraju za wszelka cene, ale pewnie- wujek Saddam byl taki dobry, to tylko Amerykanie tacy zli... |
Post #2 Ocena: 0 2012-02-16 21:20:43 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #3 Ocena: 0 2012-02-16 21:47:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Za komuny bylo takie powiedzenie:
Wole byc podbity przez USA niz wyzwalany przez ZSRR Tym, ktorzy nie sa zwolennikami USA proponuje wyjazd do krajow, ktore sa jego najwiekszymi przeciwnikami. Oooo, chetnych nie ma? ![]() ![]() ![]() A dla zrozumienia zlozonosci swiata proponuje przeczytac ksiazke, ktora opisalem w "Co czytacie" - zlozonosc i wielobiegunowosc swiata stoi w jaskrawej sprzecznosci z propagowanymi tutaj teoriami. Ale, ze poki co mam y demokracje to kazdy ma prawo do wlasnej opinii i prawo do jej wyglaszania. Tutaj proponuje wypisac prawa jakie maja obywatele krajow bedacymi najwiekszymi wrogami USA. Slucham? Cisza....? ![]() ![]() --- A tak na powaznie - ksiazka, o ktorej wsponialem: temat wyjatkowo nudny do momentu kiedy ukazuje sie ta wspomniana wczesniej zlozonosc i wielobiegunowosc. Dziwnym trafem Iran finansowal dzialania USA w Afganistanie! Proponowal USA uklady w tej kwestii - Iran nie lubi Talibow. Iranu, tak jak USA, tez nikt nie lubi - a najbardziej jego sasiedzi Arabowie. Ostatnio do kolejki niechetnych Iranowi dolaczyli sie Chinczycy... Zmienilem zdanie - temat nie jest nudny, nudna jest rzeczywistosc opisana na kartach ksiazki. Trywilana prawda o tym, ze rzadzi ropa. I paradoks producentow ropy - to sa kraje, ktore maja najwieksze problemy z zarzadzaniem wlasnym bogactwem - sa od niego bardziej uzaleznione niz kupujacy. --- A na zakonczenie dodam, parafrazujac samego siebie: Wole byc okupowany przez USA, niz wyzwalany przez Iran/Chiny/Rosje Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #4 Ocena: 0 2012-02-16 22:06:39 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #5 Ocena: 0 2012-02-16 22:14:56 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-02-16 09:00:36, wildesfan napisał(a): @znowu-ciupek Irak za Saddama faktycznie byl rajem...Studiowalam Arabistyke i mam znajomych, którzy byli represjonowani, uciekali z kraju za wszelka cene, ale pewnie- wujek Saddam byl taki dobry, to tylko Amerykanie tacy zli... Nie byłem nigdy w IRAKU i pewnie do końca swoich dni nie bedę.Nie pcham sie tam gdzie mi nie pasuje.Pisałem tylko co mówili o Saddamie tacy sami obywatele jak ja.Którzy spierdzielali z Iraku po obaleniu Saddama. Amerykanie to tacy współczesni Hitlerowcy.Wszędzie te swoje armaty pchają czy trzeba czy nie.Zwykłym obywatelom teraz wypowiedzieli wojne znów zasłaniajac sie walka z przestępczoscia (tym razem chodzi o łamanie praw autorskich) Typ chciał dac artystom mozliwosc pominięcia setek pasozytów żyjacych na ich krwawicy na rzecz jednej firmy która podpisze umowe bezposrednio z nimi i wszyscy zarobią wiecej na pominieciu sieci szkodników.Za to trzeba go zamknać na wiecej niż Brevika... |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-02-16 22:18:34 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #7 Ocena: 0 2012-02-16 22:27:44 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-02-16 22:18:34, Hail_Eris napisał(a): Eee tam - gdyby Amerykanie byli tacy prostolinijni jak hitlerowcy, to bym się nie czepiał. Hitler prosto mówił czego chce, że przeżyją tylko Ci, którzy będą użyt3eczni dla rzesz. USA robi to samo w sumie ale ciągle coś bredzi o pomaganiu. To tak jak z tymi użytkownikami co wbijaja szpile żeby komus pomóc... |
marcinb | Post #8 Ocena: 0 2012-02-17 08:43:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Mysle, ze rzucane powyzej hasla kwalifikuja te rozmowe do mamrotania w pubie raczej niz do rztelnej duskusji pomiedzy inteligentymi ludzi.
Ale jak powiedzialem juz wczesniej, Bogu dzieki dzieki w USA i w krajach USA-podobnych mamy swobod wypowiedzi i wyglaszania komentarzy nawt najbardziej irracjonalnych. Chetnych do prowadzenia rozmowy poza schematem A mi sie wydaje... zapraszam do lektury chociazby wspomnianej ksiazki, tylko w celu zrozumienia geo-real-politik. Amisie moga dalej deliberowac na Sztanizmem Stanow Zjednoczonych, wplywem ropy i gazu z lupkow na srodowisko naturalne, oraz zachwycac sie wyjatkowa dobrocia i szczerymi intencjami Iranu, Rosji czy Chin. Szczegolnie polecam tez lekture polityki Persow wobec Arabow z krajow Zatoki nomen omen Perskiej. Jak to mozliwe, ze Arabowie nie kochaja Iranu? Proponuje tez wyslac telegram dziekczynny do Rosji i Pekinu za veto w sprawie Syrii - w koncu to tylko Arabowie morduja Arabow... ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #9 Ocena: 0 2012-02-17 10:51:07 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #10 Ocena: 0 2012-02-17 18:33:02 (13 lat temu) |
Mnie tylko zastanawia co to za terrorysci przesiadywali we WTC że trzeba było zrównac ich z ziemią w dosłownym tego słowa znaczeniu...
Tylko moje dzieci można by jeszcze nabrać że to od uderzenia samolotów zawaliły sie od dołu jak przy wyburzaniu. Wujek Sam tam gdzie hajs i można by się podłączyc widzi zaraz terroryzm,dyktature i ciul wie co jeszcze. |