MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Muzłumanin nie wpuścił psa przewodnika do taxi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-02-06 18:16:19 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2012-02-06 18:16:39 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Zapytalam kiedys znajomego muslima o co chodzi z tymi psami, w ich religi pies w domu/pomieszczeniu odgania anioly, (przy okazji dowiedzialam sie ze tez wierza w anioly), moze to i zabobon ale czy my Polacy/ katolicy nie mamy tez swoich
- jak w piatek nie jesc miesa
- kapac sie w morzu czy jeziorze po 23 czerwca
- krzyz nad drzwiami
to ze ktos czasem jest za bardzo zabobbony lub fanatykiem nie swiadczy ze cala religia jezt zla
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Embit83

Post #3 Ocena: 0

2012-02-06 18:23:28 (13 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Cytat:

2012-02-06 18:16:19, sniper00 napisał(a):
Jakoś nie uśmiecha mi się muzułmańska dominacja w świecie polityki, w kraju, który dysponuje nowoczesnym arsenałem atomowym jak UK... co do hallal, to jakościowo jest to gorsze mięso, czytałem fizjologię śmierci normalnego uboju i tego, z powolnym wykrwawianiem się i hallal, jest swego rodzaju zagrożeniem jako pokarm pod względem sanitarnym.

Sniper a czy zgodzisz się ze mną jeśli napiszę: że mieć coś to jedno, a potrafić i nie bać się tego wykorzystać to drugie i zupełnie inne?
Myślę że chociażby władza i policja w UK pokazała to w trakcie zamieszek z sierpnia.

Może trochę źle się wyraziłem w poprzednim poście. Nie miałem na myśli przejęcie przez muzułmanów polityki w UK ale ta "poprawność polityczna" to dla nich furtka do wprowadzania w życiu codziennym zasad ze swojej religii.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-02-06 18:36:34 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-02-06 18:45:09 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-02-06 19:08:17 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2012-02-06 19:11:05 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

grubasson czy ty mozesz wyluzowac? Ponoc w moich postach widzisz agresje...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2012-02-06 19:41:10 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2012-02-06 18:16:19, sniper00 napisał(a):
Jakoś nie uśmiecha mi się muzułmańska dominacja w świecie polityki, w kraju, który dysponuje nowoczesnym arsenałem atomowym jak UK... co do hallal, to jakościowo jest to gorsze mięso, czytałem fizjologię śmierci normalnego uboju i tego, z powolnym wykrwawianiem się i hallal, jest swego rodzaju zagrożeniem jako pokarm pod względem sanitarnym.

Temat niezle plynie, od kwestii reakcji muzulman na psa przez bron nuklearna, do halal uboju 8-).
Wg. wierzen islamskich pies jest istota 'nieczysta' odkad wsciekle psy (dawniej dosc popularna choroba) pogryzly Mahometa w czasie jego ucieczki do Medyny. Wg. wierzen dowodem na jego swietosc bylo przezycie pogryzien, mimo przewleklego gojenia.

Z ciekawosci zapytalam osoby odpowiedzialne za turystow w jednym z meczetow w UK o psy asystujace. I sa wpuszczane po wczesniejszym zaanonsowaniu, by muzulmanie mieli szanse opuscic pomieszczenie, jesli im obecnosc psa przeszkadza.
tak wiec chyba zalezy znow duzo od osob odpowiedzialnych za PR.
Podobnie jak w polskich kosciolach nie wszedzie jest akceptowany niepelnosprawny z psem, nie we wszystkich sklepach ochrona wpusci, mimo widocznego oznaczenia zwierzaka 8-).

Sniper, co do uboju halal, przy calej sympatii do Ciebie, takich mitow i przesadow dawno nie spotkalam.
Swoja droga, tego typu uboj, oczywiscie nienazywany halal, jest nadal czesto praktykowany w niewielkich gospodarstwach, ze wzgledu na jakosc pozyskiwanego miesa. I gwarantuje Ci, jest bardziej humanitarny niz uboj przemyslowy tzw. krajow rozwinietych.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-02-06 19:45:28 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-02-06 19:45:45 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,