MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Muzłumanin nie wpuścił psa przewodnika do taxi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2012-02-06 09:04:42 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

W Polsce probowalam wejsc do sklepu odziezowego z psem. Zostalam wyproszona. Do knajpy tez probowalam. Wyrzucili.

W czasie wakacji/ferii podrozujemy po Anglii z psem. W jednym hotelu nie pozwolono psu wejsc do stolowki hotelowej. Mimo, ze hotel tzw "pet friendly". Razem z psem wchodzimy do pubow. Nigdy - jak dotad - nie mielismy problemow.
Pies przewodnikiem nie jest, zawsze pytamy o zgode. Wiem, ze gdybysmy mieli psa z ras tzw niebezpiecznych - tej zgody moglibysmy nie uzyskac. Tak nam kiedys powiedzial wlasciciel jakiejs knajpy.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-02-06 09:05:20 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-02-06 09:13:40 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-02-06 09:27:26 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-02-06 09:33:27 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2012-02-06 17:19:26 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ignorant, ktory nie pozwolilby wejsc do lokalu osobie z psem przewodnikiem, bo nie lubi psow (i nie zdaje sobie sprawy z tego ze pies jest i osoba niewidoma to jednosc), nie wydaje mi sie byc lepszy od tego, ktory powie, ze nie pozwoli, bo jego religia mu na to nie pozwala.

Mozna odniesc wrazenie, ze jakby jeden ignorant powiedzial "nie, bo nie, bo tak mi sie podoba, i koniec" to uznano by to za korzystanie z jego wolnosci slowa, niezaleznie ze swoim postepowaniem dyskryminuje osobe niepelnosprawna.

Ignorancja, czy to poparta czysta glupota, niewiedza, czy zlosliwoscia, nie jest inna od tej popartej religia.

Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-02-06 17:29:53 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2012-02-06 17:40:57 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Powiedz mi jaka to roznice robi osobie, ktora nie moze skorzystac z uslugi? Czy lepiej sie czuje, jak jeden ignorant powie jej ze jak nie widzi to niech siedzi w domu, bo on nie ma ochoty osoby niepelnosprawnej widziec z psem u siebie w sklepie, czy taksowce?

Jedna i druga osoba, lamie prawo, czy ma do tego osobiste przekonanie, ze wie lepiej, czy ze wydaje sie mu ze wolno to prawo lamac, bo x czy z to usprawiedliwia?

Glupote i ignorancje trzeba zwalczac, niezaleznie od zrodla jej pochodzenia.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-02-06 17:46:46 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Embit83

Post #10 Ocena: 0

2012-02-06 18:11:55 (13 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

UK samo jest sobie winne. Bo jeśli państwo które od stuleci jest chrześcijańskie pozwala w imię poprawności politycznej muzułmanom na to co wyprawiają no to wybaczcie. Dla mnie to jakaś parodia. W szkołach tylko mięso halal? Jakby one było w czymś lepsze niż te "nie halal". To tylko jeden z przykładów. Za dużo by pisać.
Jak dla mnie to państwo staje się co raz bardziej beznadziejne. Kiedyś byli imperium a teraz nawet we własnym kraju nie potrafią trzymać porządku i zasad które panowały tu od wieków. Niech robią tak dalej to za kilkadziesiąt lat będą siedzieć pod butem muzułmanów. UK chciałoby rządzić i dyrygować w UE a nie potrafią sobie poradzić we własnym kraju.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,