MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sprawiedliwosci troche stalo sie zadosc

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

maxy7

Post #1 Ocena: 0

2012-01-13 12:54:22 (14 lat temu)

maxy7

Z nami od: 14-09-2006

"Sad Okręgowy w Warszawie uznał, że stan wojenny w grudniu 1981 r. nielegalnie wprowadziła tajna grupa przestępcza pod kierunkiem Wojciecha Jaruzelskiego w celu likwidacji "Solidarności", zachowania ówczesnego ustroju oraz osobistych pozycji we władzach”
Przyznam szczerze myslalem ze nie dozyje tego ze kiedyś te słowa uslysze. Sedzia który przeczytal ten wyrok ma u mnie duza wodke :-] Po ponad 30 lat po wpowadzeniu stanu wojennego w końcu po raz pierwszy raz oficjalnie stwierdzono ze Polska owczesnie rzadzila czerwona mafia. Oczywiście osobiście uważam wyrok za zbyt lagodny i logicznym następstwem tego wyroku powinna być degradacja do stopnia szeregowca wszystkich czlonkow WRON oraz przepadek mienia i odebranie emerytur które to można by przekazac na cele charytatywne ale co tam ta wiadomość poprawila mi humor na caly dzień. Ciekawostka naszej historii jest to ze zawsze państwo polskie było karygodnie lagodne w stosunku do ludzi którzy dla własnych korzyści lub ambicji działali w interesie obcych państw.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2012-01-13 14:06:17 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Polecam film "80 milionów" - swietny.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

maw2be

Post #3 Ocena: 0

2012-01-13 14:17:21 (14 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

wczoraj jak oglądałem wiadomości to mnie najbardziej dziwiło to że "młodzi" ludzie protestowali w sądzie. przecież jak był stan wojenny to oni mieli max z 10 lat to co oni pamiętają?? nawet któryś opozycjonista (prawdziwy) z tamtego okresu to zauważył.

Do góry stronyOffline

marklar666

Post #4 Ocena: 0

2012-01-13 14:45:41 (14 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

Nie maja nic ciekawszego do roboty to protestuja gdzie sie da i przeciwko czemu sie da.
Ciekawe czy pisiory dalej beda twierdzic ze sady w PL utracily niezaleznosc ;)

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-01-13 14:48:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

maxy7

Post #6 Ocena: 0

2012-01-13 17:03:29 (14 lat temu)

maxy7

Z nami od: 14-09-2006

Oczywiscie wyrok ten powinien zapasc niedlugo po odzyskaniu przez Polske niepodleglosci a nie w 2012 ale czasu nie da sie cofnac. Osobiscie uwazam ze warto domagac sie sprawiedliwosci dla ofiar mordow politycznych bez wzgledu na uplyw czasu. Z reszta prosty gdyby Jaruzelski i spolka byli nie czlonkami WRON a powiedzmy czlonkami SS pomimo ze 2 wojna swiatowa skonczyla sie jeszcze dawniej niz stan wojenny to jestem pewny ze nikt by sie nawet nie osmielil wspomniez ze juz duzo czasu minelo i trzeba tych dziadkow zostawic w spokoju . A kazdy kto nie wierzy nie poczyta sobie o sprawie Demjanuka - link : http://en.wikipedia.org/wiki/John_Demjanjuk Komuniz mimo ze byl ideologia o wiele bardziej krwiozercza niz faszyzm i pochlonal wedlug roznych ocen okolo 80 mln ludzi wciaz nie doczekal sie swojej " Norymbergi".

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,