MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Drażliwe polskie fakty

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

baltowcom

Post #1 Ocena: 0

2011-12-21 12:06:05 (14 lat temu)

baltowcom

Z nami od: 22-08-2007

Ślady materiałów wybuchowych!!!

"„Oni nie wiedzą, co robić. Znaleźli na jego ciele ślady materiałów wybuchowych. Jak się Polska o tym dowie, będzie skandal” – dowiedziałem się od mojego informatora, pracownika naukowego Akademii Medycznej we Wrocławiu.

Nie chciał o tym rozmawiać przez telefon. W wolnej Polsce to tabu. Temat niebezpieczny.

5 dni temu wpłynęła do Naczelnej Prokuratury Wojskowej ekspertyza w sprawie sekcji zwłok Zbigniewa Wassermanna – jednej z 96 ofiar katastrofy smoleńskiej. Ani wojskowa prokuratura, ani Zakład Medycyny Sądowej we Wrocławiu, gdzie przeprowadzono badania, nie poinformowały opinii publicznej o wynikach sekcji. Tłumaczono to koniecznością zapoznania się z dokumentami najbliższej rodziny Zbigniewa Wassermanna. Według cytowanych przez media wypowiedzi prokuratura Rzepy z Naczelnej Prokuratury Wojskowej, opinia ma być „obszerna i bardzo szczegółowa”.

CAŁOŚĆ - demostenes.nowyekran.pl/post/44918,slady-materialow-wybuchowych-na-ciele-zbigniewa-wassermanna

Zarzuty dla borowców

"Prokuratura chce postawić zarzut niedopełnienia obowiązków kilku oficerom Biura Ochrony Rządu - dowiedzieli się nieoficjalnie reporterzy śledczy RMF FM. Chodzi o przygotowanie wizyt premiera i prezydenta w Katyniu w 2010 roku....
...Śledczy wzięli pod lupę nieobecność borowców na płycie lotniska przed przylotem delegacji. Prokuratorzy przyznają, że były próby wejścia oficerów na lotnisko, jednak Rosjanie się nie zgodzili.

Na zamówienie prokuratury od kilku tygodni powstaje opinia biegłych - byłego zastępcy szefa BOR-u i dowodzącego akcją w Magdalence.

Według informacji RMF FM wykazali oni, że starania funkcjonariuszy były zbyt słabe. Biegli uważają, że borowcy byli w stanie przeforsować swoje wejście na płytę i dokładnie obejrzeć lotnisko przed przylotem naszych VIP-ów....

CAŁOŚĆ - fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/beda-zarzuty-dla-borowcow-ws-wizyt-w-katyniu,1737267,6911

KGB w sercu polskiego internetu!!!

Nie ma końca kontrowersji wokół Naukowej Akademickiej Sieci Komputerowej. Od przeszło dwóch tygodni "Gazeta Polska Codziennie" i portal Niezalezna.pl piszą o tym, że NASK wydzierżawił Agorze najważniejsze polskie domeny: poland.pl i polska.pl. Teraz „Codzienna” ustaliła, że podległy Ministerstwu Nauki i Szkolnictwa Wyższego instytut udostępnia swoje serwery odpowiedzialnym za dławienie opozycji białoruskim służbom specjalnym. Z serweru NASK korzysta m.in białoruskie KGB.....

CAŁOŚĆ - http://niezalezna.pl/20647-bialoruskie-kgb-na-serwerach-nask

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

badfish

Post #2 Ocena: 0

2011-12-21 12:16:52 (14 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

Cytat:

2011-12-21 12:06:05, baltowcom napisał(a):
KGB w sercu polskiego internetu!!!

Nie jestem specem od materiałów wybuchowych ani od BOR-u ale o internecie co nieco wiem. Jeśli pozostałe materiały są tak samo wiarygodne jak ten, na którego temat mogę się wypowiedzieć to nie warto sobie nimi zawracać głowy.

Jeden z serwerów NASK służy jako zapasowy serwer DNS dla domeny białoruskiej .by. Nie wdając się w szczegóły serwery DNS tłumaczą nazwy, dajmy na to www.google.by na adresy, w tym wypadku będzie to 173.194.66.99. Jeśli serwer podstawowy, mieszczący się na Białorusi padnie, to polski serwer przejmie jego zadanie. Załóżmy, że białoruskie KGB zamknie białoruski serwer, jego rolę przejmie serwer polski pozwalając białoruskim internautom dalej korzystać z domeny .by.

Wyciąganie wniosku pt "KGB w sercu polskiego internetu" wynika z kompletnego braku zrozumienia działania owego internetu. Miłośnicy spisków wszędzie widzą spiski.
Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

baltowcom

Post #3 Ocena: 0

2011-12-23 12:01:13 (14 lat temu)

baltowcom

Z nami od: 22-08-2007

Często zdarza mi się,że ktoś próbuje mnie dezawuować i chwyta się określania "wielbiciel teorii spiskowych",które dla większości ma wydźwięk wiadomy.Jesteś kolejnym,który nie znając człowieka próbuje wrzucić według własnego widzimisię do wybranej przez siebie szufladki.Jestem tylko zwolennikiem samodzielnego myślenia i w przypadkach intrygujących oraz wątpliwych czasami lubię czegoś podociekać nie zdając sie tylko na z różnych względów "poprawne" wersje.Ot,wszystko.
Skoro znasz sie nieco na komputerach i internecie to powinieneś mieć świadomość,że wszelaki kontakt,wszelki styk na poziomie sprzętowym,czy też programowym z potencjalnie wrogo usposobionym osobnikiem (tutaj KGB) niesie za sobą pewne ryzyko.Nie ma idealnych zabezpieczeń z czym chyba musisz się zgodzić?

null- http://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer

Przyjazny operator serwera (kolega Putina)-
1) http://www.wprost.pl/ar/176924/Wiceszef-MON-Rosja-jest-dla-nas-zagrozeniem/

2)http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,ABW-Rosjanie-przeprowadzili-internetowy-atak-na-Polske,wid,11583004,wiadomosc.html?ticaid=1d9bd#czytajdalej

ZAUFANIE- http://baltow.salon24.pl/215839,zaufanie

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2011-12-23 12:39:30 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Juz myślałem ze znowu jakaś ciekawa afera się kreci a tu....
Znów ...Nuda...Kaczka po smoleńsku:-(

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-12-23 13:41:05 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-12-23 13:58:22 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

badfish

Post #7 Ocena: 0

2011-12-23 15:27:46 (14 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

Cytat:

2011-12-23 12:01:13, baltowcom napisał(a):
Często zdarza mi się,że ktoś próbuje mnie dezawuować i chwyta się określania "wielbiciel teorii spiskowych",

Jeśli kolejna osoba mówi Ci, że jesteś pijany to być może tak jest.

Z racji wykonywanego zawodu mam doskonałe pojęcie o tym o czym mówiono w jednym z artykułów, które zalinkowałeś. Czytając to przecierałem oczy ze zdumienia. Wiesz jak to wygląda z punktu kogoś kto ma pojęcie w tej materii? Z góry założona teza ("KGB w sercu polskiego internetu za wiedzą i przyzwoleniem rządzących";) nieudolnie udowadniana przez kompletnego ignoranta. Naprawdę trzeba bardzo chcieć żeby w to uwierzyć. A to cecha, uwaga, uwaga, miłośników teorii spiskowych. Jeśli znasz osobiście kogoś dla kogo protokół DNS albo TCP/IP nie są nic nie mówiącymi skrótami przekonaj się sam i pokaż temu komuś ten tekst. Nieszczęśnik będzie poziomem naciągania faktów i ogłupiania czytelników równie zdziwiony jak ja.
Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-12-23 18:35:27 (14 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Jedną z tych teorii smoleńskich to można zastosować w problemie forumowicza co ma problem z podwójną szybą w oknie.
Zazwyczaj przy nieszczelności i różnicach temperatur osiada para wodna a on ma mgłę.....pewnie to hel .
I kto go rozpylił ? KGB?

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-12-23 21:22:43 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-12-23 21:29:52 (14 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

A co ty z KGB że chcesz przycisnąć?
Kto mi powiedział?
Podobno Macierewicz powiedział jednej babie ta drugiej, druga trzeciej.
A ja w kolejce za mlekiem stałem i usłyszałem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,