MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zmarł przywódca Korei Północnej.

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-12-19 22:55:22 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ChrisCov

Post #2 Ocena: 0

2011-12-20 20:21:02 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Obrazek

Jednak było coś, za co go bardzo podziwiałem - perfekcyjnie zsynchronizowane parady. Nastawcie na full screen włączcie Full HD (720).

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kolezanka_szkla

Post #3 Ocena: 0

2011-12-21 00:54:36 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2011-12-19 22:25:39, sniper00 napisał(a):
w sumie ten kościół to nie kościół, Havel zrobił tam jakąś organizację/akcję charytatywną... w sumie Havel to był taki" Czeski Jacek Kuroń"...

Ja gdzies slyszalam, ze to "czeski Lech Walesa, tylko wyksztalcony i inteligentniejszy"

Generalnie cos w tym musi byc. Havel wsrod Czechow wywolywal mieszane uczucia, tak jak Walesa wsrod Polakow.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-12-21 01:18:05 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-12-19 20:49:55, sniper00 napisał(a):
oj tam...oj tam...
wracając do tematu Boskiego Kim`a, to ciekawe czy USA, Korea płd i Japonia, spróbują ocieplić stosunki z tymi oszołomami...podobno jego synalek był na uniwerku w Szwajcarii, więc chyba widzi różnicę między UE/Europą zachodnią, a Koreą Północną...

Niestety nie sądzę, moze i młody Kim, ma głowę na karku, ale jestem przekonany że ci którzy tam na prawdę żądzą celowo wybrali najmłodszego.
Po pierwsze są szanse że na dłużej taki wystarczy, znaczy dłużej pociągnie i nie trzeba będzie robić nowego marketingu na nowego boga kolejnemu "przywódcy"
Poza tym ma tyle więcej atutów na zachowanie tej swojej głowy na karku ile więcej ma lat do przeżycia.
Bo jestem przekonany że gdyby zmienił politykę, a co za tym idzie ci którym teraz jest tam bardzo dobrze i żyją na wysokim poziomie, musieli zmieszać się z głodującym plebsem, szybko by mu załatwili jakąś przypadłość na która by zszedł z tego rajskiego padołu.

Tak to już jest, zupełnie jak z dyktatorami mody, oni dyktują, a inni (czytaj żurnaliści) decydują co jest "modne" pod dyktando.

Cytat:

2011-12-21 00:54:36, kolezanka_szklanka napisał(a):
Cytat:

w sumie ten kościół to nie kościół, Havel zrobił tam jakąś organizację/akcję charytatywną... w sumie Havel to był taki" Czeski Jacek Kuroń"...

Ja gdzies slyszalam, ze to "czeski Lech Walesa, tylko wyksztalcony i inteligentniejszy"

Generalnie cos w tym musi byc. Havel wsrod Czechow wywolywal mieszane uczucia, tak jak Walesa wsrod Polakow.

Fakt, bardziej wałęsa, tyle że w odróżnieniu do Wałęsy to mu woda sodowa nie walnęła do głowy.

Cytat:

2011-12-20 20:21:02, ChrisCov napisał(a):
Jednak było coś, za co go bardzo podziwiałem - perfekcyjnie zsynchronizowane parady. Nastawcie na full screen włączcie Full HD (720).
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2011-12-21 03:39:18 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-12-21 00:54:36, kolezanka_szklanka napisał(a):
Cytat:

Wałęsa to powinien sie wstydzić że kiedykolwiek reprezentował ten naród...A największa banda kretynów to Ci co wołali "Wałęsa gdzie moje 100 milionów?".U cinkciarza Debilu u cinkciarza.Większosć niepełnosprytnych nie zdążyła z kolejki dobrze wyjść a juz swoje swiadectwa udziałowe posprzedawali po 50zł.Część z nich to były słupy co dawało im sie 20zł żeby wykupili i litr czeskiego spirytusu za fatygę.Później usiadzie taki przygłup pod sklepem z piwem i Powie ze Wałęsa miał mu dać 100 baniek i nie dał.Miałes chamie złoty róg...
Właściciel jednego kantoru(były cinkciarz) na biznesie ze świadectwami udziałowymi otworzył ich cała sieć i wskoczył do 10tki najbogatszych w miescie...

No i wracajac do tego nieszczęsnego wałesy to przypominam ze to on nam granice pootwierał.Dawniej to trzeba było niexle byc ustawionym zeby w paszporcie było napisane "wsie strany mira".Do Gebelsów wizy potrzebowaliśmy a jak tylko Wałęsa u władzy zasiadł to w Berlinie Polaka łatwo było rozpoznać...To był ten co taszczył wózek zapakowany telewizorami,magnetowidami i innymi grajkami w kierunku dworca Zoo gdzie stał zaparkowany wycieczkowy autobus.
W Aldikach nagle zaczęły sie kolejki przed otwarciem sklepu i towar paletami wyjeżdzał.Wszystko sie opłacało przywozic bo za komuny to było w Pl prawie jak za Castro(prawie bo PeWeX mielismy i za dolce można było kupic to czego w polskich sklepach dostać nie było szansy.Dorastałem w tych czasach i ludzi naprawdę biednych (takich co nie mieli co jeśc) nie pamietam.Jedni rzucali robotę i brali sie za wolny handel (taki prwadziwy wolny handel) a dla innych tych miejsc pracy było pełno
Nagle w sklepach wszystko sie pojawiło a ludzie (o dziwo) mieli to za co kupować...

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 21-12-2011 03:58 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-12-21 12:33:23 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #7 Ocena: 0

2011-12-21 20:58:17 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2011-12-21 01:18:05, krakn napisał(a):
Cytat:

2011-12-20 20:21:02, ChrisCov napisał(a):
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2011-12-21 23:16:28 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony