2011-10-07 20:29:11, Kasia_red napisał(a):
Wg ordynacji wyborczej do sejmu RP cisza wyborcza obowiązuje w Polsce. Ambasada Polski w Londynie przekonuje, że kampanii (agitacji) nie wolno prowadzić także na portalu zarejestrowanym w UK, jeśli czytają go Polacy. Niestety, nie podają żadnej podstawy prawnej. Skoro jest taka interpretacja, Moja Wyspa nie chce narażać się na niepotrzebne ponoszenie konsekwencji złamania ciszy wyborczej, a co za tym idzie - kar finansowych. Mam nadzieję, że wyjaśniłam

Zastanawiam sie jak naloza kare finansowa skoro nie ma podstawy prawnej do tego? Idac tym tokiem ja tez moge nalozyc kare finansowa na MW :>
Podobnie np. Facebook czy inne portale spolecznosciowe. Sa odwiedzane przez o wiele wieksza rzesze Polakow niz MW. Czy na nie rowniez zostanie nalozona kara finansowa?
Cala ta interpretacja Ambasdy jest podobna do interpretacji urzedow skarbowych w Polsce, czyli "nie wiemy ale moze sie uda albo zalezy jakie mamy widzimise"
Oczywiscie rozumiem ze MW sie chronic i nie miec niepotrzebnego zawracania glowy.