Str 27 z 58 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Dangerous__girl |
Post #1 Ocena: 0 2011-10-02 10:59:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Cytat:
2011-10-01 23:23:19, catslily napisał(a):
Cytat:
2011-10-01 23:10:31, Dwunasty napisał(a):
Cytat:
2011-10-01 23:08:56, catslily napisał(a):
Cytat:
2011-10-01 23:06:16, marcinb napisał(a):
Cytat:
2011-10-01 23:00:27, Dwunasty napisał(a):
Cytat:
2011-10-01 22:54:41, catslily napisał(a):
Najcenniejsze jest to co piszemy od siebie...
hmm...
hmm...
...no napisał i jeszcze nie od siebie. Powielił
Nie,nie. Chodzi o to o co piszemy od siebie a nie tylko przyklaskujemy...
Ps. Idę sobie, generalnie i tak już nic nie zmienię. Swój głos oddałem tak jak mi moje serce i rozum mówiło.
A nawracać nikogo mi się nie chce  ))
Dwunasty, ja przyklaskuję jednym a Ty drugim. Przyklaskuję CC ponieważ uważam tak jak on. Bo bliskie jest mi to co CC napisze. A pisze bardzo mądrze, bez cwaniactwa.
Z wykresu przedstawionego przez Marcinab wynika, że co ponad 5-ty (nie 12-ty) uprawniony do głosowania stawia na PiS. Nurtuje mnie takie oto pytanie: Czemu np. nie widać tego na MW? Czyżby się bali napaści słownej ze strony innej opcji?
Zaczynij korzystac z jakiegos forum z usa, tam Kaczynski ma duze poparcie, wszyscy bedziecie mogli sobie pisac, jaki on dobry, madry, nikt wam w droge nie wejdzie, nikt nie bedzie go obrazal, poprostu pisac, czytac i nie umierac
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2011-10-02 11:02:10 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
CapitalismConvi |
Post #3 Ocena: 0 2011-10-02 13:01:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2011 Skąd: Luton |
Do wszystkich zatroskanych powrotem do władzy Prawa i Sprawiedliwości.
Nie bójcie się drodzy. W wypadku wygranej PiSu zalecam oglądajć mniej TVNu i Polsatu, a korzystać więcej z różnych źródeł informacji. Od prawa do lewa.
Wiem, że się nie chce. Łatwiej obejrzeć Fakty przed Tańcem z Gwiazdami, albo wiadomości Polsatu przed Wojewódzkim. Usiąść wygodnie z rodziną w fotelu i z satysfakcją kolejny raz odnaleźć się ze swoimi poglądami po tej "właściwej stronie".
Poczuć przynależność do ludzi o otwartych umysłach, nowoczesnych, europejskich, bez kompleksów, itd.
Gwiazdy dziennikarstwa TVNu, Polsatu i innych zaprzyjaźnionych stacji powiedzą Wam co myśleć o najnowszych wydarzeniach. Z czego się śmiać i kpić, a czym się oburzać. Zrobią to tak subtelnie i nienachalnie, że uznacie te poglądy za powstałe z Waszych własnych przemyśleń.
Przypomina mi to bycie podłączonym do kroplówki.
Przepraszam, że na tym forum jest trochę inaczej. Ale tak to już jest na internecie, że swoje opinie mogą forsować nie tylko ci, którzy mają grubą kasę.
Tak więc tym, którzy obawiają się powrotu do władzy PiS, zalecam więcej wysiłku intelektualnego, odłączenia się od tej kroplówki, a zaręczam, że rezultaty mogą byc bardzo zaskakujące.
|

|

|
|
Dwunasty |
Post #4 Ocena: 0 2011-10-02 13:08:26 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2011-10-02 13:22:18 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-10-02 13:30:12 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
marcinb |
Post #7 Ocena: 0 2011-10-02 14:31:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
CC,
Dziekuje za odpowiedz. Szkoda ze nie na zadane pytania. Liczylem na merytoryczna dyskusje, ale OK, moze kiedy indziej.
A porpos troski o wygrana PiS - strach pada cieniem na wszystkich politykow...
Tusk-boi-sie-Kaczynskiego - przyjda-i-zakuja-go-w-kajdanki
Sikorski - sondaze-pokazuja-ze-zwyciestwo-PiS-u-jest-mozliwe
---
Najważniejsze w wyborach jest to, czy wybierzemy bezpieczny wariant rządzenia, gdy wokół świat chwieje się w posadach - mówił w Krakowie premier Donald Tusk. PO daje gwarancje odpowiedzialnego i stabilnego rządzenia - podkreślał. Premier ostrzegał także przed konkurentami politycznemu, "którzy szukają odwetu".
zrodlo: Tusk - wsrod-kandydatow-sa-tacy-ktorzy-szukaja-odwetu
---
Przyszle powyborcze koalicje
A propos pytan na temat przyszlych koalicji - zachecam moich politycznych adwersarzy do rzeczowej dyskusji, bez mataczenia, bez potakiwania - konkrety i realia smutnej polskiej politycznej rzeczywistosci. Zeby ulatwic rozmowe zachecam do lektury tego artykulu:
Polityk PJN i szef sztabu wyborczego ugrupowania, Tomasz Dudziński powiedział w niedzielę w Gdańsku, że najlepszym rozwiązaniem po wyborach byłoby powstanie rządu czterech ugrupowań – PO, PiS, PSL i PJN. Przestrzegał jednocześnie przed wejściem do rządu Ruchu Poparcia Palikota.
zrodlo: najlepszy-rzad-to-koalicja-PO-PiS-PSL-PJ
Co na to DT i JK - czy sa w stanie ze soba wspolpracowac? Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|

|

|
|
|
Post #8 Ocena: 0 2011-10-02 15:15:19 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
marcinb |
Post #9 Ocena: 0 2011-10-02 21:08:41 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Bez nas nie powstanie żadna koalicja - przekonywał w Toruniu lider Ruchu Poparcia Janusz Palikot.
Jak dodał, tylko głosowanie na jego ugrupowanie gwarantuje niedopuszczenie PiS do władzy. Palikot powiedział, że sondaże są dla jego ugrupowanie "bardzo łaskawe" i "wszystko wskazuje na to", że Ruch Poparcia będzie "trzecią siłą w parlamencie". [...]
Polityk zapewnił, że jego ruch "w żadnych okolicznościach nie zawrze koalicji z PiS-em lub Jarosławem Kaczyńskim".
- Do tego się zobowiązuję, przysięgam na polską konstytucję, że nigdy się do tego nie posuniemy. Mamy wiele powodów, to nie żadna obsesja, niechęć czy jakaś osobista sprawa. PiS w całym swoim programie jest partią szkodzącą polskim narodowym interesom (..) Jest to też partia, która zarządza polityką przez konflikty społeczne, napuszczania jednych na drugich. Buduje w ten sposób społeczeństwo zatomizowane - deklarował Palikot.
Dodał, że Jarosław Kaczyński jest odpowiedzialny za to, że Polska ma najniższy współczynnik kapitału zaufania społecznego ze wszystkich krajów europejskich. - Całe nasze podejście do polityki jest przeciwne temu. My chcemy budować więź społeczną, a nie zarządzać brakiem tych więzi. Nie moglibyśmy być w jednej wspólnocie czy koalicji z ludźmi, którzy mają całkiem odmienne poglądy - zapewnił.
zrodlo: nowy-rozgrywajacy-na-scenie - bez-nas-koalicja-nie-powstanie
---
Członkowie ugrupowania Polska jest Najważniejsza zorganizowali na Placu Zamkowym w Warszawie happening "Obalmy króla POPiSa". Bartosz Klimaszewski - kandydat PJN do Sejmu - powiedział, że celem happeningu jest pokazanie wojny pomiędzy Platformą Obywatelską a Prawem i Sprawiedliwością, która trwa od kilku lat. Według niego, król POPiS symbolizuje niemoc, która dotyka Polskę poprzez ciągłą rywalizację PO i PiS. - My chcemy to zmienić, chcemy by rozmowy na tematy ważne dla Polski, na tematy ważne dla obywateli były prowadzone w sposób merytoryczny - powiedział Klimaszewski.
zrodlo: niecodzienny-happening-obalmy-krola-popisaWyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|

|

|
|
|
Post #10 Ocena: 0 2011-10-02 21:28:37 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |