MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jakoś to będzie?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PalaczCO

Post #1 Ocena: 0

2011-08-17 11:40:56 (14 lat temu)

PalaczCO

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-07-2011

Referat prof. Rybińskiego
o nadciągającej katastrofie

– Panie Marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ku**y i złodziei, mości hrabio. -- Józef Piłsudski

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-08-17 14:29:37 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #3 Ocena: 0

2011-08-17 14:47:09 (14 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Bardzo ciekawy wykład , choc osobiście uważam że ten horror o którym mówił ten gość będzie w Polsce wcześniej .
A co do Chin to niech każdy popatrzy ile w domu rzeczy posiadają chińskie metki.
Gospodarka Chińsk już niedługo będzie pierwszą gospodarką na świecie i problem w tym ,że do tej pory świat wiedział czego możemy się spodziewać po amerykanach ale nie wiemy czego możemy sie spodziewać gdy chiny przejmą ałeczkę a przejmą .
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-08-17 14:59:35 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #5 Ocena: 0

2011-08-17 15:09:09 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

A co sie w ChRL bedzie dziac kiedy firmy zaczna przenosic produkcje do Indii?
Chiny zmiekna czy stana okoniem?
Inna sprawa to ilu z nas jest gotowych zaplacic za TV 700GBP zamiast 500GBP - produkcja w UE ni ejest tania, nawet w PL. Przynajmniej w porownaniu z Chinami.
Niemcy woleli np otworzyc fabryke w USA bo koszty produkcji tam byly nizsze w niz w BRD (transport mial niewielki wplyw na ceny).

Konkluzja z wystapienia? Bzykajmy sie wiecej i miejmy przynajmniej 2.1 dziecka na rodzine - pelna zastepowalnosc pokolen. Czyli do roboty i kazdy mam miec 3 dzieci. Chyba, ze zamiast towarow z Chin, zaimportujemy chinska dziatwe.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2011-08-17 15:13:46 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #7 Ocena: 0

2011-08-17 15:54:54 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Na czym bedzie zarabial sprzedawca jesli spadnie mu sprzedaz a marza sie nie zwiekszy.
Problem jest bardziej zlozony zeby takie uproszczone metody zadzialaly.
Poza tym brzmi to jak modlitwy polskich prawicowcow zeby z Polski zrobic samowystarczalny skansen - polityka sie nie sprawdzila i raczej nie sprawdziw obecnym swiecie.

Innowacyjnosc nie przychodzi z powodu zamknietych granic, bierze sie z konkurencji.

Czym mozemy pobic tanie Chiny? - to jest pytanie
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-08-17 17:20:46 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2011-08-17 18:51:27 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Czym mozemy pobic tanie Chiny? - to jest pytanie

Jakością. Moje ciuchy, (jak już wspominałam w Fashioniście:) maja metki made in Italy i made in France;)

Co do tego rozmnażania. Hmmm...

Wegetować w biedzie i rodzić kolejne pokolenia bezrobotnych albo beneficiarzy? No nie wiem. Jakoś to do mnie nie przemawia.

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #10 Ocena: 0

2011-08-17 19:12:31 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Cytat:

2011-08-17 17:20:46, sniper00 napisał(a):
"tanie Chiny" możemy pobić tylko wysokim cłem i zakazem "eksportu" naszych rodzimych firm i technologi do nich. Nie da się w jeden dzień uzdrowić gospodarki, ale od czego trzeba zacząć.

Sniper,

Obaj wiemy, ze w systemie gospodarczo-politycznych naczyn polaczonych taka opcja jest zwyczajnie niewykonalna.
A ChRL gonia - jestem za tym zeby przenosic produkcje do Indii jesli juz trzeba. A w kraju skupic sie na produkcji pod lokalnego klienta i takiej, ktora ciezko jest wyeksportowac. Ale co to takiego?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,