Str 9 z 16 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
kolezanka_szkla |
Post #1 Ocena: 0 2011-08-18 10:04:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Cytat:
2011-08-17 19:32:34, wielkimar napisał(a):
Chyba subiektywnie
Chyba sobie zarty stroisz jakies tutaj. Moi rodzice cale swoje zycie walczyli z komuna, ojciec byl internowany. Niechec i wrogosc do komunistow wyssalam z mlekiem matki.
SLD rzadzila w swoim starym stylu. Nie najpiekniejszym.
A skoro napisalam tak jak napisalam - to sobie wyobraz jak rzadzily inne partie. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|

|
 |
|
|
perfekcja |
Post #2 Ocena: 0 2011-08-18 10:14:08 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
Spojrzalam na ten temat i przeczytalam:
"PiES" wygra wybory"...
starosc nie radosc, okulary potrzebne
|

|
 |
|
|
Post #3 Ocena: 0 2011-08-18 10:52:19 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
kolezanka_szkla |
Post #4 Ocena: 0 2011-08-18 10:58:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Catch - trudno sie nie zgodzic. Ja juz zapomnialam sprawe lojalki. Jakos cichutko przeszla przez media. W porownaniu oczywiscie z kazda inna. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Dlatego zdziwilabym sie bardzo mocno, gdyby PiS wygral. Swiadczyloby to o tepocie umyslowej wyborcow. Niestety. Ja daleka jestem od oceniania partii. Ale TA jedna jedyna robi z ludzi idiotow jak zadna inna. Przeraza mnie, ze tak wielu myslacych daje sie w te gre wciagnac. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|

|
 |
|
marcinb |
Post #5 Ocena: 0 2011-08-18 11:35:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Czy aby tytul watku zisci sie?
[...] Gdy "Gazeta" podała, że w sondażu TNS OBOP jest aż 28 proc. niezdecydowanych, wiceszef klubu PO Jarosław Gowin komentował, że wynik wyborów jest otwarty. - Powtórzę się: Wypala się paliwo antypisowskie. Polacy są zniechęceni konfrontacją PO z PiS, ale słabość innych partii sprawia, że w sondażu ci zniechęceni deklarują się jako niezdecydowani, a w dniu wyborów w dużej części mogą zostać w domu - mówi nam dziś Gowin.
- Możemy temu zaradzić na dwa sposoby - skuteczną kampanią profrekwencyjną oraz konkretnym programem na kolejne cztery lata. W 2007 r. dostaliśmy od wyborców kredyt bez zastawu, teraz obietnice nie wystarczą - dodaje Gowin.
Dlaczego frekwencja jest tak ważna dla wyniku wyborów? Sondaże pokazują, że słabością PiS jest nieumiejętność przyciągnięcia nowych wyborców (przy dużej mobilizacji własnych). Platforma natomiast ma pewne rezerwy jako partia z mniejszym elektoratem negatywnym, ale za to jej zwolennicy są mniej "rozgrzani" niż wyborcy PiS. Dlatego niższa frekwencja sprzyja raczej PiS-owi.
Polityk PO z otoczenia premiera: - Największym kłopotem Platformy są jej właśni wyborcy z 2007 r. Co miesiąc dostają uspokajające komunikaty, że przewaga nad PiS jest duża. A że rządu i PO specjalnie nie kochają, to nie bardzo mają ochotę głosować. Panuje groźny błogostan.
---
Poza tym - WYbory tansze niz poprzednie:
Wybory 2011. Kampania będzie tańsza niż poprzednia. Około 70 mln zł.
Partie parlamentarne na tegoroczną kampanię wyborczą wydadzą łącznie ok. 70 mln zł, z czego sporą część pochłoną koszty billboardów oraz spotów w radiu i telewizji. Cztery lata temu PO, PiS, SLD i PSL wydały w sumie ok. 112 mln. zł.
20 mln mniej dla PO
Komitet sam decyduje o wysokości wydatków na kampanię na rzecz poszczególnych kandydatów i list kandydatów. Na decyzje finansowe partii wpływa również fakt, że od 1 stycznia 2011 r. obniżono o 50 proc. przysługującą im subwencję budżetową. W roku 2011 r. PO ma w związku z tym otrzymać ok. 20 mln złotych mniej z budżetu państwa, PiS - 19 mln, a SLD i PSL - 7 mln zł.
---
Determinacja elektoratu moze zmienic wynik wyborow:
''Jeśli PiS w sondażach będzie deptać po piętach..."
- Około 4-milionowy elektorat PiS jest zdeterminowany, wierzy w mgłę smoleńską, nadprzyrodzone zdolności prezesa Kaczyńskiego, ale też w różne prawdziwe rzeczy, które mówi PiS; ci ludzie pójdą głosować na PiS choćby nie wiem co - powiedział Markowski. Jak zaznaczył, zdeterminowanych głosować na PO jest również około 4-5 mln. - Nadwyżka, którą wygrywa PO bierze się z ogromnego strachu przed PiS, przed powrotem Ziobry i Kaczyńskiego - uważa Markowski.
---
A na deser - Nowa Gra Wyborcza:
Prezes_w_czolgu_miota_kotem__a_agent_Tomek_sle_buziaki
Gra Wyborcza - PlatformulaWyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|

|

|
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-08-18 11:49:46 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Rivil |
Post #7 Ocena: 0 2011-08-18 11:57:26 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2011 Skąd: Reading |
Catch - bardzo pobozne zyczenia  .
Jezeli Pis przegra to Winston bedzie conajmniej przez pol roku staral sie udowodnic jak to wybory byly sfalszowane, nauczymy sie nowych teorii spiskowych etc.
Ale co by nie powiedziec. Dzieki Winstonowi ja pojde do wyborow a juz mialem odpuscic  Tu bylem. Rivil
Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!
|

|

|
|
marcinb |
Post #8 Ocena: 0 2011-08-18 12:16:19 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Sluszna Rivl - ja tez ide. Myslalem zeby odpuscic bo w koncu w innym kraju zyje, ale Winston zachecil mnie do wyborow.
 Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|

|

|
|
Dwunasty |
Post #9 Ocena: 0 2011-08-18 12:22:16 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
To wy idźcie, a ja zagłosuje przez pocztę
Tylko jeszcze nie wiem na kogo...
|

|
 |
|
piekar10 |
Post #10 Ocena: 0 2011-08-18 12:39:41 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-06-2006 Skąd: Moja Wyspa |
Właściwie to by trzeba zagłosować na PO bo oni przecież tak szybko Polskę zmieniają na lepszą być może wszyscy wrócimy niedługo do kraju po co tu siedzieć w Angli.Idźmy głosować na PO , jak wrócimy to pewnie Kolej będzie taka jak w Japoni albo i lepsza , tusk to dobry człowiek pomoże każdemu nawet Putinowi. 1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|

|
 |
|